Followers

Wednesday, January 25, 2012

Cara Yang Betul (timeline)

Assalamualaikum w.b.t dan selamat petang wahai saudara saudari ku sekalian.. huhu ape khbar anda disana? saya di sni baik2 shj even sakit sendi.. muahahaha :) mcm org tua plaks kan? huhu eh! korang knal tak Mark Zuckerberg? mesti knal kan? orang yg create laman web facebook la.. mula2 biasa2 je fb ni, lama2 Mr. Mark update fb dgn plbgai gaya.. wow! now, timeline lah m'jdi style budak2 zman skunk.. tp, adkh sume suke dgn timeline? OMG rmai yg xsuke maaa!!~ ==' tak cute pon timeline ni/.. baik style biasa2 kn? even timeline kiter bole masukkan cover/header tp, xsecantik style sblom timeline.. werkkk anda terasa.. maaf dipinta!! buahahahaha oke, bgi yg TERbuat timeline tu, tmbah2 korang xsuka plaks kn? Myrah ade sediakan cara yg terbaik atau lain kata, cara yg betul untok ilangkn timeline.. choppp! jgn terburu2 baca 1 per 1 ayt Myrah kayh!!!! kan tak menjadi pulak.. skunk ni, Myrah bkan guna 1cara untuk ilangkn timeline tapi 2cara.. woahh@! mesti korang ternganga2 mulut? =D rileks ank2 ku yg dikasihi sekalian.. adehh! agk pnjg pulak entry kali ni.. huhu anyway, jom ikot step di bwh untuk ilangkn timeline::


CARA YANG PERTAMA::


p/s: pastikan korang dah log in facebook..
1- now, tekan HOME.. gerakkn tetikus anda dan tekan Account Settings..
2- korang tengok belah kiri korang, dia ade tulis general, security, notifications, apps, mobile, payments, facebook ads.. korang tekan Security..
3- korang nmpak tak bhgian bwah skali dia ade tulis deactive your accounts.. now, tkan deactive.... n then klaw dia ade bgi questions korang jwb mana yg korunk suka kayh!!
4- dah siappp! untuk xnk rndukn fb, korang sign up la balik.. muahahahaha~

oke, maybe korang agk pnas kan dgn cara yg pertama.. heheks jgn frust,!! Myrah nk suh korang hepi jea.. cara yang kedua ni lah yg bru betull2222 haliaa!! =D

CARA YANG KEDUA::


p/s:: pastikan korang dh log in acc. korang
1-tekan CTRL + W
2- then, hilanglah timeline d'mata korang tuh.. *winkwink*

booooo!! muahahhahaha sori la, xberniat nk wat korang marah.. huhu sbb klaw korang ikut step yg ke-2 line internet Myrah mkin laju plaks dah.. muehehehehe~ sila komen perasaan anda semasa mencuba nasib untuk hilangkan timeline.. 



2 comments:

  1. kepada yg tak suka fb timeline ni : move on, get used to it.. :)

    ReplyDelete
  2. seriously mmg Myrah ta suke fb timeline niyh. huhu mmg nmpak cuns~ tp, dlm cuns nmpak berserabut.. huhu :D so, agk xsuke la.. klaw org lain xtau la mcm mna :)

    ReplyDelete