Followers

Monday, February 13, 2012

Drama Februari!!

Assalamualaikum dan gud evening allz.. jyeahhh! Myrah wt post bru plak.. :D oke, drama februari dh nak mula.. kite sdeh sgat2.. mcm2 mslah dtang.. act, kite tak kuat nk hdapi smue ni.. tp, kite sbar.. kite slalu ingt kata2 Guru Kelas 6 Bestari 2010.. die slalu psan kat kite," be a strong,dears".. n hri2 klaw kite ade mslah, kite ckp kt diri kita be a strong.. mase kite skola rndah dulu, kite duk kelas dpan skali.. 6 Bestari.. dlam bnyak2 pljar 6B, kitelh orang yg pling bnyak dpat mslah.. time tu jgak, kite tak matured spnohnya.. #mcm la skrg ni dh matured sgt# HAHA kita bleh diibratkn mcm budak hingusan lgi.. kita tak boleh nk hdapi smue tu sorang2.. kite prgi luahkn mslah tu kt Guru Kelas 6B,, dielah guru yg pling2 amek brat kt kite,, bler kter cite poblem kite at die,, mesti kita mnngis.. kita tak kuatt!! ouchh! lupa nk bgtau, name guru kelas kite time tu Mrs. Noor Elda Natri bt. Ab. Rashid.. kter ingt smpai hri ni nama die.. bler kter citer poblem kite kt die, die bgi nasihat.. makin bnyak die bgi nasihat kt kite, makin laju air mata menitis.. kite tak kuatt!! #seriously#

dah lama kite tak mnngis tau.. ntah knpa.. kite rse hidop kite sempurna, normal.. kite rse hepi jea.. tp, hri ni!! Kita xsanggup nk hdapi smue ni.. kite menangis.. paling tidak pon, dpan kwn2.. tdi, ade perhimpunan, hti kite ssah sgat sbb kite tgok kwn2 hepi.. best friend kite pon xtau poblem kite.. kite tahan smue niy.. lpas perhimpunan, cikgu2 pnggil semua ahli pengawas skola.. then, kite prgi kt tmpat yg mereka sruh.. Ustzh Normila bgitau ape yg de nk bgtau.. kite buang mslah kite pde saat tu.. kite xbole nk focus.. tp, pde masa tu jgak.. kite dh xbolh nk sbar lgi dgn smue ni.. kite tak boleh nk than air mata yg nak kluar.. time tu, air mata mmg2 nk kluar, kite tahannn~ n then kite pling arah blkg dn kesat air mata.. kite tak kuatt.. dpn kwn2 kite bleh jea hepi.. tp, xsehepi yg kite nakk ='( tiba gliran Cikgu Ramli b'ckap.. ayt die menusuk kolbu kita.. tibe2 air mata kite kluar.. kita sapu balik air mata tu.. kita bru rase semua ni bebanan untok diri kita.. act, kita dh paksa diri kita melakukan sesuatu yg kita rase, kita xboleh buat.. kita nyesall :'(  sememangnya kite xbole nk paksa diri kita.. kite badmoOd gler tdi.. semua orang kite mrah.. kite naik gila tau tdi.. 

lpas hbis perjumpaan pngwas, kite masok kelas, then kite rase diri kite mcm ade kekurangn jea.. kite bnyak sgat jwtan yg kite amek,, such as ketua AJK Keceriaan.. klaw diikutkn hti, kite xnak smue tu.. tp, kwan2 paksa kita.. kite trime jea.. tp, kali ni kita xbole nk trime keputusan mereka.. mereka paksa kite dh mcm kite paksa diri kita.. perit tauu! kite amek kptusan jmpa bendahari kelas 2Elit.. ckp kt die, yg kita nak trik diri dri jdi Ketua AJK Keceriaan.. kite nak suh mmber kita gnti kita.. tp, die xnak.. oke, kita t'tekan dgan smue nihh!! naseb baik time tu, period of ICTL.. kite bbas nk wat pe.. smue kwan2 duk ats krusi.. kite duk ats lntai jea.. kite tertekan gler wehh! xtau nk wat pe, kite amek HUDSONS n mkan.. kite prgi buang plastik tu dlam tong smpah.. tetibe air mata kluar.. fuhh! manyak maa.. kite sapu air mata tu.. kite wat standard jea bler masuk kelas.. kite mmang2 xleh nk tahan dh dgan smue ni.. Kita xbgtau kat sape2 mslah kite.. kite xnak wat mslah kite jdi mslah dorang.. kite pon duk ats lantai.. bler kter dh xleh than air mata kite dri kluar, kite tros mntak kbnran ngn cikgu kite untok izinkn kite prgi tndas.. kita bgtau cikgu nk prgi tndas smbil mnngis.. sumpahh! kite xleh nak than dah.. sdeh beb!! kter pon prgi tndas time tu jugak.. 

Otw nak gi tndas, jmpa mmber kita nmanya Z.. die nmpak kite mnngis.. die tnye kite knpa? kite buat xnmpak je die.. sbab time tu kite dh nak gila.. kite prgi tndas.. kita sapu air mata kita kering2.. tetiber time kita nk kluar tndas air mata kita kluar lagi... adehh -_-' mmber kite Z ajak Y untok jumpa kita kt tndas.. time kita nak smpai kelas, die cepat2 prgi kat kita n then tnye sebab ape.. kita ckap xde pape2.. cuma stress~ kite masuk kelas balik.. kite duk tmpat atas lntai lgi.. kite xnak kwan2 tau yg kite mnngis.. sumpah~ kite stress time tu.. bnyak sgat mslah.. kite xmampu nk hdapi smue ni.. time tu kite bgtau kat Z "Z, lpas ni awk gnti tmpat sye.. skrg, awk jdi Ketua AJK Keceriaan kelas kita" die tanye kite knp?? kite ckap, xde pape.. lpas tu Z bgtau kat M yang Z akn jdi ketua AJK.. dan M setuju jea.. bler smua kwn2 prmpuan tau yg kita dh xjdi Ketua AJK Keceriaan, dorang semua mengeluh.. dorang xsetuju yg kita dh xjdi Ketua.. lpas tu, Z dh mula start tugas die jdi Ketua AJK Keceriaan.. time tu Z kalut ckit sbab bimbang Guru Penasihat Kelas mrah die sbab xlakukan tugas.. then, ade sorang mmber kite ckap kat kite "knp xjdi ketua ajk? smue ni jadi kalut klaw xde awk? see! Z wat keje pon dh kalut.. tolonglah" air mata aku, hmpir2 nk menitis.. tp, aku than drpd menitis.. dh pnat jri berdancing ats keyborad, smpai cni dulu la entry hri ni.. mmang agak pnjg entry kali ni.. smue ni berlaku dlam sekelip mata jea.. :'(

p/s:: bnyak sgt jwtan yg aku hamek, dn ianya menjdi 1bebanan bgi diri aku.. sbb tu aku stress.. :'(

No comments:

Post a Comment