Followers

Wednesday, August 22, 2012

Kad Raya (=

-Special 'Kad Raya'-

Assalamualaikum dan Salam 3Syawal 4Syawal :) hihi, cepatnya masa b'lalu.. kan kan? Herm, nmpak tak picture apa kat atas? hope nmpak.. hewhew~ hari Selasa last week xsilap, Myrah ad tlis dkat kad raya nak bagi dkat someone who's special in my life.. agagagagaga~ :D hari Rabu, Myrah postt.. disebabkan nak smpai awal, Myrah guna stem 60$ 2keping.. kihkih,

Last last, raya ke-3 bru smpai kat uma sidia.. agak le kan, abg posmen bru start keje kot raya ke3.. Si Dia kemain lgi hepy sbb kad raya da smpai,. huhu~ Bagusla awok eyh xD tara tau mau tlis apa lagi.. :') jom tgok kad raya.. *peace*




Okey dak? Harhar~ xD doakan semoga kekal naa~ klau ad lbeh time, baca lha sajak dlam gmbr yang kedua dri atas tu.. hihi sweet kan? k bye #malu

Friday, August 17, 2012

Everything Gonna Be Okay

-Good friends are like stars-
.Assalamualaikum wbt dn Salam Jumaat..
Hello, pembaca2 semua.. Di pagi yg hening ni, Myrah b'kesempatan nk update blog.. hehe, bkan nk ckap psal raya.. bkan jgak psal puasa.. dan bkan jgak psal nak balik kampung.. Kali ni, Myrah nk citer psal Persahabatan / Friendship.. Yeah! semua tau kan What's meaning of FRIENDSHIP? rite? tipu letteeww klau xtau.. kikiki~ okay, before Myrah stori mori about Friendship, Myrah nk korang dgar lagu kat ats ni ( Wajah Rahsia Hati) Myrah nak korang bace entry ni smbil dgar lgu tu.. All of you can hear.. right? xD Okey, penah pembaca2 semua t'baca ayat ni kan? "Persahabatan itu lebih indah dri Percintaan" kan? dh baca kan? now, Myrah fham ape yg ayat tu nk maksudkan.. Myrah nak explain kat korang dh xbole, korang fham2 sndiri la ye.. (: 
Yeah,, time FormOne dulu, Myrah ade kenal dgan mmber nama dye Husna.. hihi I Miss U,lorhhh ^^ selain Husna, Myrah jgak ade knal Aishah.. I miss her too.. dlam ktorang duk kwan tu, tetiber ktorang b'kenan dgan pnggilan BestFriend.. Ye la kan, rasa xb'makna plak bler friendship yg kita bina xdek nama special.. hehe so, dgan word BestFriend, kami rasa lbeh m'hargai antara SatuSamaLain.. 2/3 stanza ni, mood Myrah rasa nk citer FRIENDSHIP yg ktorang bina pada dahulu kala.. 
Dulu, engkaulah yg menceriakan hari2 aku.
Dulu, engkaulah penawar dukaku.
Dulu, engkaulah yg akn m'jadi jlan penyelasaian mslah.
Dulu, suka dan duka kita kongsi.
...
Dulu, pergi Library sama2. korang tumpang kete ayah Myrah.
Dulu, kita hang out sama2.. 
Dulu, pergi tandas sama2.. 
Dulu, pergi koperasi / kantin sama2.. 
Dulu, klau slah sorang dripd kami tgah suka2 n xbuat keje skolah, mesti 2org lgi join jgak :)
Wah!! Bestnye time DULU DULU.. tpi kan kawan, nape time DULU tk mcm time SEKARANG.. Myrah fham masa b'lalu dan terus b'lalu.. namun, kita xbole ikutkn masa.. :'( #ILoveYou,Friends# Tentu korang xfham ape yg Myrah duk merepek kan? okey, sabaq.. nnti korang tau la.. First, Myrah nak mntak maaf la if post ni dibaca oleh kakak, abang, adik, mak,ayah Husna / Aishah.. n lgi lgi mntak maaf klau di antara mereka yg terasa dgan ayat Myrah.. hrap tak terasa.. at least, Myrah dh luahkan ap yg Myrah rasa.. ^_^ Now, Friendship yg ktorang bina skunk tak semanis DULU lagi.. masing2 dh bawa haluan sendiri.. Ada yg ke arah lbih baik dn sebaliknya.. Namun, Myrah sbgai mmber sulong di antara Husna n Aishah, Myrah perlu hargai semua ni.. n Myrah rasa mereka dh mcm sibling Myrah.. tp, korang kena ingt sibling punya lgi dkat dgan kita b'bnding kwan.. Husna dh brubah.. dy tak mcm dulu lgi.. Mana Husna yg dulu? sy nk awk yg dulu.. Saya rndu dgan gelak tawa yg kita bina b'sama.. Myrah nk bgtau Husna la hero dlam p'shbtan ktorang.. terbaik? Now, dy bkan lgi hero kami.. Da jadi 'Zero' agaknya.. Aishah pon tak mcm dulu lgi.. di mana hilangnya bestfriend2 sy yg dulu? Semua nak tnggalkan saya keseorangan..
Bila Myrah naik FormTwo, Husna dh ade bestfriend bru.. :'( so, dlam group dy 3org t'masuk dy. everytime, Myrah fkir yg 2org bestfriend dy tu pengganti Myrah n Aishah.. now, bestfriend Myrah hanyalah Aishah.. wlaupon Aishah nmpak prubhan ckit, tp sya tetap syg dya. sama macam Husna, wlau siapapun Husna, Myrah hargai setiap kenangan yg kami bina.. Husna skrg ad jgak samseng tu, tp xla seSAMSENG lelaki.. :') Dy bnyak wt mslah dlam klas.. tp, cara p'belajaran dy still mcm dulu.. Kdang2 bila dy wt slah, Myrah tak tego dy.. sbb Myrah rasa Myrah xde hak nk tego dy.. I know who am i.. dat's why Myrah xtegur.. maybe pembaca2 sana kata "xelok la Myrah xtgur dy, ape guna bestfriend kan?" Myrah tau.. tp, Myrah kena jaga perasaan Husna.. semlam Myrah mntak maaf dgan Husna, Myrah sent mcj dkat Husna.. "J, ak wt gnim sbb ak syg mu. Ak hrap mu tau. Ak dok jelez nde ngn mu.. Tp, ciyes ak rndu kter time F1. Ak bkan saje2 wt gnim ke mu! Ak syg mu, kalu ak dok syg ke mu, ak xkan wt gnim ke mu :'(" Then, Husna reply dye kata "syg2, tu bo ar maen.. eeeii, geli aku" okey, bila baca mcj dy, air mata Myrah mengalir.. Myrah xtau ape perasaan dy time tu.. Mungkin marah, sedih atau kecewa.. beserah pada Allah SWT yg Maha Mengetahui segalanya.. :')
InsyaAllah, seandainya Myrah diberi peluang dari yang Maha Esa untuk memimpin Husna ke arah yg lbeh baik, Myrah akn bwak dia.. sbb Myrah syg dya.. Klau Myrah tak syg dya, dh lama Myrah buang dy jauh2.. Ini sbb Myrah syg dya.. Myrah hargai persahabtan ktorang.. Okey la, makin diceritakan makin sedih dibuatnya.. Apa2pun, Semoga Husna dapat kawan yang lebih baik dari Myrah n Aishah- Tpi, satu Myrah nak kata Hargailah persahabtan yg telah kita jalinkan selama ini, Husna.. 

Wednesday, August 15, 2012

Perasaan Mengajar Aku..

AKU JUJUR, Ya! aku jujur.. saat y b'lalu mengajar ak tentang kesabaran.. Perasaan mengajar ak soal mematangkan diri.. #eh! apa yg aku merepek# hehe Aku jujur!! (: apa y b'laku dlam khdupan kita shrian, kdg2 ad yg mengjar kita tntang sesuatu perkara yg baru.. namun! mengapa manusia tdak sdar akn semua e2.. Di mana hilangnya anak bangsa?!

Okey dh mula b'celaru.. hehe soal perasaan? keadaan ini, mengjar ak untk mematangkn diri sndiri.. mngjar aku sabar dgan dugaan hidup..mengajar aku tentang liku2 kehidupan.. ya! aku tahu semua ni!! dn aku sdar, perjalanan aku masih jauh,.. banyak duri2 duga yg perlu ak lalui.. bukan untk plang ke kampung sempena perayaan, tapi perjalanan yg membawa ak ke arah sinar kejayaan.. sering aku t'menung, mengimbas kembali knangan yg b'laku dlam kehidupan.. ada yang manis, ada yang pahit.. yg manis akn ku ingati, dn yang pahit akn ku telani wlaupun t'lalu pahit.. sbb tu org kata KEHIDUPAN.. masam manis kononnya.. huhu

Terlalu bnyak kngan yg ak terkenang setiap saat,detik.. namun, masa terus berlalu.. mengapa harus aku? saat manis? aku ingin mengulanginya kembali.. saat pahit? mengapa harus ak yang perlu ditelannya? sungguh pahit..  ak ingat lagi kata2 senior aku Luqman "Mirah, yg pahit kita telan.. insyaAllah kita okay.. janji yg kita BOLEH" yeahh! aku bolehh! tentu korang lagi lagi boleh kan? 


Makin ak termenung, makin nak menangis dibuatnya.. mengapa terlalu bnyak kenangan dlam kehidupan kita? aku jujur, ILoveMyLifeStyle.. adakah perasaan aku sama seperti perasaan pembaca2 semua? Motif ak write down my story in blog bcoz, dua tiga hari ni hati aku xsdap.. seperti ad sesuatu yg akn b'laku.. ak cuba pertahankan semua ni!! arhh! stress hidupP!!! okey la guys! stop sini dulu.. #salam lebaran kpd semua pembaca blog Amyrah :)