Followers

Friday, August 17, 2012

Everything Gonna Be Okay

-Good friends are like stars-
.Assalamualaikum wbt dn Salam Jumaat..
Hello, pembaca2 semua.. Di pagi yg hening ni, Myrah b'kesempatan nk update blog.. hehe, bkan nk ckap psal raya.. bkan jgak psal puasa.. dan bkan jgak psal nak balik kampung.. Kali ni, Myrah nk citer psal Persahabatan / Friendship.. Yeah! semua tau kan What's meaning of FRIENDSHIP? rite? tipu letteeww klau xtau.. kikiki~ okay, before Myrah stori mori about Friendship, Myrah nk korang dgar lagu kat ats ni ( Wajah Rahsia Hati) Myrah nak korang bace entry ni smbil dgar lgu tu.. All of you can hear.. right? xD Okey, penah pembaca2 semua t'baca ayat ni kan? "Persahabatan itu lebih indah dri Percintaan" kan? dh baca kan? now, Myrah fham ape yg ayat tu nk maksudkan.. Myrah nak explain kat korang dh xbole, korang fham2 sndiri la ye.. (: 
Yeah,, time FormOne dulu, Myrah ade kenal dgan mmber nama dye Husna.. hihi I Miss U,lorhhh ^^ selain Husna, Myrah jgak ade knal Aishah.. I miss her too.. dlam ktorang duk kwan tu, tetiber ktorang b'kenan dgan pnggilan BestFriend.. Ye la kan, rasa xb'makna plak bler friendship yg kita bina xdek nama special.. hehe so, dgan word BestFriend, kami rasa lbeh m'hargai antara SatuSamaLain.. 2/3 stanza ni, mood Myrah rasa nk citer FRIENDSHIP yg ktorang bina pada dahulu kala.. 
Dulu, engkaulah yg menceriakan hari2 aku.
Dulu, engkaulah penawar dukaku.
Dulu, engkaulah yg akn m'jadi jlan penyelasaian mslah.
Dulu, suka dan duka kita kongsi.
...
Dulu, pergi Library sama2. korang tumpang kete ayah Myrah.
Dulu, kita hang out sama2.. 
Dulu, pergi tandas sama2.. 
Dulu, pergi koperasi / kantin sama2.. 
Dulu, klau slah sorang dripd kami tgah suka2 n xbuat keje skolah, mesti 2org lgi join jgak :)
Wah!! Bestnye time DULU DULU.. tpi kan kawan, nape time DULU tk mcm time SEKARANG.. Myrah fham masa b'lalu dan terus b'lalu.. namun, kita xbole ikutkn masa.. :'( #ILoveYou,Friends# Tentu korang xfham ape yg Myrah duk merepek kan? okey, sabaq.. nnti korang tau la.. First, Myrah nak mntak maaf la if post ni dibaca oleh kakak, abang, adik, mak,ayah Husna / Aishah.. n lgi lgi mntak maaf klau di antara mereka yg terasa dgan ayat Myrah.. hrap tak terasa.. at least, Myrah dh luahkan ap yg Myrah rasa.. ^_^ Now, Friendship yg ktorang bina skunk tak semanis DULU lagi.. masing2 dh bawa haluan sendiri.. Ada yg ke arah lbih baik dn sebaliknya.. Namun, Myrah sbgai mmber sulong di antara Husna n Aishah, Myrah perlu hargai semua ni.. n Myrah rasa mereka dh mcm sibling Myrah.. tp, korang kena ingt sibling punya lgi dkat dgan kita b'bnding kwan.. Husna dh brubah.. dy tak mcm dulu lgi.. Mana Husna yg dulu? sy nk awk yg dulu.. Saya rndu dgan gelak tawa yg kita bina b'sama.. Myrah nk bgtau Husna la hero dlam p'shbtan ktorang.. terbaik? Now, dy bkan lgi hero kami.. Da jadi 'Zero' agaknya.. Aishah pon tak mcm dulu lgi.. di mana hilangnya bestfriend2 sy yg dulu? Semua nak tnggalkan saya keseorangan..
Bila Myrah naik FormTwo, Husna dh ade bestfriend bru.. :'( so, dlam group dy 3org t'masuk dy. everytime, Myrah fkir yg 2org bestfriend dy tu pengganti Myrah n Aishah.. now, bestfriend Myrah hanyalah Aishah.. wlaupon Aishah nmpak prubhan ckit, tp sya tetap syg dya. sama macam Husna, wlau siapapun Husna, Myrah hargai setiap kenangan yg kami bina.. Husna skrg ad jgak samseng tu, tp xla seSAMSENG lelaki.. :') Dy bnyak wt mslah dlam klas.. tp, cara p'belajaran dy still mcm dulu.. Kdang2 bila dy wt slah, Myrah tak tego dy.. sbb Myrah rasa Myrah xde hak nk tego dy.. I know who am i.. dat's why Myrah xtegur.. maybe pembaca2 sana kata "xelok la Myrah xtgur dy, ape guna bestfriend kan?" Myrah tau.. tp, Myrah kena jaga perasaan Husna.. semlam Myrah mntak maaf dgan Husna, Myrah sent mcj dkat Husna.. "J, ak wt gnim sbb ak syg mu. Ak hrap mu tau. Ak dok jelez nde ngn mu.. Tp, ciyes ak rndu kter time F1. Ak bkan saje2 wt gnim ke mu! Ak syg mu, kalu ak dok syg ke mu, ak xkan wt gnim ke mu :'(" Then, Husna reply dye kata "syg2, tu bo ar maen.. eeeii, geli aku" okey, bila baca mcj dy, air mata Myrah mengalir.. Myrah xtau ape perasaan dy time tu.. Mungkin marah, sedih atau kecewa.. beserah pada Allah SWT yg Maha Mengetahui segalanya.. :')
InsyaAllah, seandainya Myrah diberi peluang dari yang Maha Esa untuk memimpin Husna ke arah yg lbeh baik, Myrah akn bwak dia.. sbb Myrah syg dya.. Klau Myrah tak syg dya, dh lama Myrah buang dy jauh2.. Ini sbb Myrah syg dya.. Myrah hargai persahabtan ktorang.. Okey la, makin diceritakan makin sedih dibuatnya.. Apa2pun, Semoga Husna dapat kawan yang lebih baik dari Myrah n Aishah- Tpi, satu Myrah nak kata Hargailah persahabtan yg telah kita jalinkan selama ini, Husna.. 

5 comments:

  1. yup. kita kena belajar hargai setiap hubungan kan ? ^^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? masa silam dh xsama dgn masa skunk.. kdg2 bestfriend pon bole jdi msuh.. kita syg dy, dat's why kita wat dy mcm tu.. tpi, dy xfham kita :'( ntah ape yg dianggapnya.. dy xtau ape motif kter wat smue ni.. belajar m'hargai setiap hbugan pnting.. I'll miss all of them :/

      Delete
    2. kekadang musuh boleh jadi kawan , kekadang kawan boleh jadi musuh . tapi yang penting , kita kena maafkan semua orang . :'D

      Delete
    3. ya tk ya jgak kan,kak.. huhu Mirah bole jea nk maafkan mereka dgn eclass. tp, smpai turn kta untk mntak maaf ngn mereka, e2 yg m'buatkn Mirah xpasti sama ada mereka ikhlas ataupn tdak.. =)

      Delete
    4. hee . bior je kalau dorang tak ikhlas . janji kita ikhlas . ngeh ngeh :D

      Delete