Followers

Wednesday, August 15, 2012

Perasaan Mengajar Aku..

AKU JUJUR, Ya! aku jujur.. saat y b'lalu mengajar ak tentang kesabaran.. Perasaan mengajar ak soal mematangkan diri.. #eh! apa yg aku merepek# hehe Aku jujur!! (: apa y b'laku dlam khdupan kita shrian, kdg2 ad yg mengjar kita tntang sesuatu perkara yg baru.. namun! mengapa manusia tdak sdar akn semua e2.. Di mana hilangnya anak bangsa?!

Okey dh mula b'celaru.. hehe soal perasaan? keadaan ini, mengjar ak untk mematangkn diri sndiri.. mngjar aku sabar dgan dugaan hidup..mengajar aku tentang liku2 kehidupan.. ya! aku tahu semua ni!! dn aku sdar, perjalanan aku masih jauh,.. banyak duri2 duga yg perlu ak lalui.. bukan untk plang ke kampung sempena perayaan, tapi perjalanan yg membawa ak ke arah sinar kejayaan.. sering aku t'menung, mengimbas kembali knangan yg b'laku dlam kehidupan.. ada yang manis, ada yang pahit.. yg manis akn ku ingati, dn yang pahit akn ku telani wlaupun t'lalu pahit.. sbb tu org kata KEHIDUPAN.. masam manis kononnya.. huhu

Terlalu bnyak kngan yg ak terkenang setiap saat,detik.. namun, masa terus berlalu.. mengapa harus aku? saat manis? aku ingin mengulanginya kembali.. saat pahit? mengapa harus ak yang perlu ditelannya? sungguh pahit..  ak ingat lagi kata2 senior aku Luqman "Mirah, yg pahit kita telan.. insyaAllah kita okay.. janji yg kita BOLEH" yeahh! aku bolehh! tentu korang lagi lagi boleh kan? 


Makin ak termenung, makin nak menangis dibuatnya.. mengapa terlalu bnyak kenangan dlam kehidupan kita? aku jujur, ILoveMyLifeStyle.. adakah perasaan aku sama seperti perasaan pembaca2 semua? Motif ak write down my story in blog bcoz, dua tiga hari ni hati aku xsdap.. seperti ad sesuatu yg akn b'laku.. ak cuba pertahankan semua ni!! arhh! stress hidupP!!! okey la guys! stop sini dulu.. #salam lebaran kpd semua pembaca blog Amyrah :)

9 comments:

  1. Alina : hihi thanks, sis :) Layan perasaan~

    ReplyDelete
  2. Bidadari Besi : Selamat Hari Raya jugakk xD dh xlama lgi..

    ReplyDelete
  3. dugaan hidup, cubaan... kena kita hadapi untuk mematangkan diri..

    ReplyDelete
  4. Shafiq : yeah! dat's right. :) blajar untk mmtangkn diri, kdang2 rasa give up dgn life skunk. huhu ^.^

    ReplyDelete
  5. Naik turun kehidupan kita tu la yang mematangkan kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah! dat's right,sis.. sometimes, rasa t'cbar jgak hdup kan. ad yg kita inginkn tp xdpat :')sabo je lha

      Delete
    2. hidup kat dunia ni memang banyak cabaran dik . :D

      Delete