Followers

Wednesday, September 5, 2012

Bahagia dan Derita..

-Ya Allah, kuatkanlah hati hambamu ini dlam mnulis apa yg t'kandung nnti,Ya Allah-

Assalamualaikum wbt dan selamat petang.. Apa khabar pembaca2 entry ni? Hope sihat2 belaka yea.. kali ni, Myrah nk crite serba sdikit tntg Derita dan Sengsara yang ku alami.. untk entry kali ni, mntak maaf smua Myrah BERmonolog.. :') 

Okey, hdup kalau bole smua nk indah je kan? tp, bila dpat smue tu, syg giler kita nk tngglkan.. btol tk? Tipu la klau korang kata tak.. ye, hidup memang kita nk indah.. dn derita juga bakal kita terima.. kdg2 kita rasa 'give up' kan dgn hdup skrg.. t'masuk aku.. yeahh! akuu rasa mcm give up gila2 dgn hdup skrg.. bnyak dugaan kot.. dn skrg bru aku knal erti derita.. sakitnya derita yg ku alami.. dan maafkan sya capital I bcoz hri ni sy menitiskan air mata kerana awak.. dan xperlu dipanjangkan cerita lagi.. ILYSM#

Cukop t'guris hati ni.. dh mcm kene sembilu.. sakit sgat.. ye! aku ade perasaan.. dn perasaan aku mungkin sama dgn prsaan kwn2 smua.. sometimes, aku rasa sdeh, sometimes aku menangis dn sometimes aku HAPPY.. namun, bgi aku smua tu xda makna.. sbb waktu b'gerak saat demi saat dn semua tu akan berlalu.. yes ! capital I kata aku manja atau istilah lain sensitif tntg perasaan.. yaa! sejujurnya aku, mmang aku anak manja dn memang aku sensitif about feeling.. psal capital I, aku tak mrah pon sbb dh lama aku tau yg aku ni manja.. so wtpe nk mrah kan? slah kta jugak.. 

So, dgan anak manja n sensitif ni lah aku dpat knal smua tentang KEHIDUPAN.. sedih? aku dh pnah lalui, saat aku nk b'pisah dgn org yg aku syg.. gembira? aku dh pnah lalui, time hari raya Aidilfitri.. Stress? aku dh pnah rasa, bila tugas yg diamanhkn aku anggp itu beban.. kecewa? aku dh pnah rasa, saat result UPSR aku 4A1B.. skrg smua aku dh rasa.. cuma, ape yg aku rasa slalu jea lain.. sedih aku hri2 lain rasa.. kdg2 sedih tu t'lalu sdeh n kdg2 tak de sdeh sgat..

Ye,, seriously aku nak bahagia dan bukannya derita mahupun sengsara.. cukuplah bagiku bahagia.. air mata bnda biasa bagi ak cz hri2 aku mengalirkn air mata exspecially time aku tringat kenangan lalu.. aku xtau knpa bila aku btul2 sdeh aku rasa mcm btol btol btol, sumpah n sumpah b'putus asa dgan kehidupan skrg.. tension tahap ape dohh :'( yeye, hri ni aku dah menangis.. kau nak suh aku menangis bila lgi? Mungkin Tuhan nak tnjukkan aku tntg dunia.. mungkin aku terlalu lalai dgn masa.. serious aku nak menangis.. feeling aku tebal.. kau org xtau duk diam.. 

dan perasaan cinta dah mmang wujud dlam perasaan kita.. bila perasaan cinta kita dkat someone smkin hilang dn pudar, maka air mata kita ar menjadi saksi kesedihan, derita dan sengsara.. dan dkat Allah SWT lah kita mengadu.. Dugaan dn cbran yg Allah bgi dkat aku disebabkn Tuhan tau yg aku ni kuat, tabah dll. tp, disebalik kekuatan, ketabahan aku, aku juga mampu dan sememangnya mampu mengalirkan air mata walau setitik.. betapa manjanya aku.. :'( memang kesian org yg dpat aku.. maafkan aku,syg.. klau xde aku, kau xkan knal air mata perempuan #capital I#

Dan lastly, aku nakkan kebahagiaan.. derita bgi aku sgat perit.. aku nk happy :'( dan percayalah korang, wlau aku mampu t'senyum, walau aku mampu menulis entry dn d;hujung ayat ada "haha" "hihi" "huhu" "hehe" belum tentu aku bahagia sepanjang masa.. kdg2, aku xnak tnjuk sgat kesedihan aku, sbb keperitan yg aku lalui xsama dgan mereka yg memahami aku.. okey la, don't forget to smile.. Assalamualaikumm


Monday, September 3, 2012

Bicara Hati Yang Diam..


-Kadang-kadang aku tertanya-

Kadang2 kita sering mempertikaikan banyak persoalan,
Kadang2 juga kita tak tahu kenapa kita terluka,
Kadang2 jugak kita tak tahu mengapa kita sedih,
Kadang2 juga kita tak tahu kenapa kita menangis..

Kadang2 juga orang tidak tahu kita terluka dengan semua yang dilakukannya,
Kadang2 juga kita rasa mungkin salah kita,
Kadang2 juga kita terfikir mungkin kita tidak diperlukan lagi,
Kadang2 juga kita terfikir mampukah kita bertahan lagi ?

Namun, walau apapun yg terjadi.. percayalah, semua itu telah dirancang yang Maha Esa.. Okey, Assalamualaikum pmbuka bicara.. buat tatapan para pembaca sekalian.. yeahhh! hihi xD Setelah sekian lama Myrah tak update blog, nmpaknya sudah b'habuk dan segala entry2 yg dh lepas suda pon expired.. Maaafkan saya.. hewhew~ yela kan, entry tarikh luput minimum 5hri la.. k ambe dh start merapu.. harhar k2, Myrah cuma nk bgtau yg Myrah sayang dkat Special BoyFriend Myrah.. wlaupun Myrah dh bnyak kali mengalirkan air mata d'sebabkan dya, namun cinta kami tetap utuh.. k, Myrah jujur! <3 klau tak menangis sbb cinta, xde nmpak plak keSEJATIan kita kan? haha Eh eh ! nak bagi 1lagi puisi la untuk Mr I kita.. hihi hrap awok bace dan faham =)

Sayang, 
jangan pernah tinggalkanku,
Hidupku kosong tanpa cintamu,
Jangan pernah kau berubah,
Kerana cintaku masih untukmu,
Selamanya untukmu..

Sayang,
Hanya kau satu dihatiku,
Percayalah kau satu tiada duanya,
Kau sempurna dimataku..

Sayang,
Cinta yang kau berikan sungguh bermakna,
Hadirmu dalam jiwaku,
Menjadi penawar duka yang lama,
Hidupku kembali ceria dengan kehadiranmu,

Sayang,
Adakah kau tahu bahawa aku mencintaimu?
Adakah kau tahu bahawa aku menyayangimu?
Adakah kau tahu hanya kau yang ingin sentiasa ku miliki?

Setiap detik ku ingati dirimu, Selamanya kau milikku..
Semoga saya dan awak menemui cinta sejati..
Cinta yang menuju ke jalan Allah, Cinta kekal abadi..
Cinta pada yang Maha Esa..