Followers

Wednesday, September 5, 2012

Bahagia dan Derita..

-Ya Allah, kuatkanlah hati hambamu ini dlam mnulis apa yg t'kandung nnti,Ya Allah-

Assalamualaikum wbt dan selamat petang.. Apa khabar pembaca2 entry ni? Hope sihat2 belaka yea.. kali ni, Myrah nk crite serba sdikit tntg Derita dan Sengsara yang ku alami.. untk entry kali ni, mntak maaf smua Myrah BERmonolog.. :') 

Okey, hdup kalau bole smua nk indah je kan? tp, bila dpat smue tu, syg giler kita nk tngglkan.. btol tk? Tipu la klau korang kata tak.. ye, hidup memang kita nk indah.. dn derita juga bakal kita terima.. kdg2 kita rasa 'give up' kan dgn hdup skrg.. t'masuk aku.. yeahh! akuu rasa mcm give up gila2 dgn hdup skrg.. bnyak dugaan kot.. dn skrg bru aku knal erti derita.. sakitnya derita yg ku alami.. dan maafkan sya capital I bcoz hri ni sy menitiskan air mata kerana awak.. dan xperlu dipanjangkan cerita lagi.. ILYSM#

Cukop t'guris hati ni.. dh mcm kene sembilu.. sakit sgat.. ye! aku ade perasaan.. dn perasaan aku mungkin sama dgn prsaan kwn2 smua.. sometimes, aku rasa sdeh, sometimes aku menangis dn sometimes aku HAPPY.. namun, bgi aku smua tu xda makna.. sbb waktu b'gerak saat demi saat dn semua tu akan berlalu.. yes ! capital I kata aku manja atau istilah lain sensitif tntg perasaan.. yaa! sejujurnya aku, mmang aku anak manja dn memang aku sensitif about feeling.. psal capital I, aku tak mrah pon sbb dh lama aku tau yg aku ni manja.. so wtpe nk mrah kan? slah kta jugak.. 

So, dgan anak manja n sensitif ni lah aku dpat knal smua tentang KEHIDUPAN.. sedih? aku dh pnah lalui, saat aku nk b'pisah dgn org yg aku syg.. gembira? aku dh pnah lalui, time hari raya Aidilfitri.. Stress? aku dh pnah rasa, bila tugas yg diamanhkn aku anggp itu beban.. kecewa? aku dh pnah rasa, saat result UPSR aku 4A1B.. skrg smua aku dh rasa.. cuma, ape yg aku rasa slalu jea lain.. sedih aku hri2 lain rasa.. kdg2 sedih tu t'lalu sdeh n kdg2 tak de sdeh sgat..

Ye,, seriously aku nak bahagia dan bukannya derita mahupun sengsara.. cukuplah bagiku bahagia.. air mata bnda biasa bagi ak cz hri2 aku mengalirkn air mata exspecially time aku tringat kenangan lalu.. aku xtau knpa bila aku btul2 sdeh aku rasa mcm btol btol btol, sumpah n sumpah b'putus asa dgan kehidupan skrg.. tension tahap ape dohh :'( yeye, hri ni aku dah menangis.. kau nak suh aku menangis bila lgi? Mungkin Tuhan nak tnjukkan aku tntg dunia.. mungkin aku terlalu lalai dgn masa.. serious aku nak menangis.. feeling aku tebal.. kau org xtau duk diam.. 

dan perasaan cinta dah mmang wujud dlam perasaan kita.. bila perasaan cinta kita dkat someone smkin hilang dn pudar, maka air mata kita ar menjadi saksi kesedihan, derita dan sengsara.. dan dkat Allah SWT lah kita mengadu.. Dugaan dn cbran yg Allah bgi dkat aku disebabkn Tuhan tau yg aku ni kuat, tabah dll. tp, disebalik kekuatan, ketabahan aku, aku juga mampu dan sememangnya mampu mengalirkan air mata walau setitik.. betapa manjanya aku.. :'( memang kesian org yg dpat aku.. maafkan aku,syg.. klau xde aku, kau xkan knal air mata perempuan #capital I#

Dan lastly, aku nakkan kebahagiaan.. derita bgi aku sgat perit.. aku nk happy :'( dan percayalah korang, wlau aku mampu t'senyum, walau aku mampu menulis entry dn d;hujung ayat ada "haha" "hihi" "huhu" "hehe" belum tentu aku bahagia sepanjang masa.. kdg2, aku xnak tnjuk sgat kesedihan aku, sbb keperitan yg aku lalui xsama dgan mereka yg memahami aku.. okey la, don't forget to smile.. Assalamualaikumm


No comments:

Post a Comment