Followers

Thursday, November 21, 2013

Maafkan Aku

Maafkan aku seandainya aku tidak lagi seperti dulu :'( Bukan ini yang ku pinta.. Maafkan aku, teman.. Mungkin aku bukan seperti dulu lagi.. Maafkan aku sekali lagi.. Dan , maafkan aku seandainya perangai aku sudah berubah.. Bukan ini yang ku pinta.. Maafkan aku .

Jyeah ! New entry again . Maafkan aku. Ramai sangat tegur aku skrg , mereka kata aku xmcam dlu lgi . Mereka rndu aku yg dulu . Err, I'm sorry . I can't . Dan aku xtaw , apa yg aku berubah sekrang . Sbb semalam aku ada chat dgan sorang kwan , dia kata "Aku rndu kau yg dulu" .Aku diam . Tergamam seketika. Mungkin aku berubah . Sejujurnya aku xbertegur sgat dgn kawan2 . and aku xfamiliar mcm dulu lgi . Bukan kerana kehadiran insan istimewa dlam hidop aku . Mungkin kerana aku rindukan satu kenangan yg indah dimana kenangan tu xkan kembali lgi! Maaf , aku xmampu nk buat kalian gembira lagi . No time to play again . Hidop aku kene serious .

Sekali lagi aku kata , aku mintak maaf . Tak kira sapa pown hampa . Aku mntak maaf . Aku xsombong , cuma pemalu . Dan kpd kwan2 yg rndukan perangai gila2 aku tu , aku minta maaf . Aku bukan mcm tu lgi . Aku terasa dgan kwan2 . Ouch ! :'( Maafkan aku . Meneliti akan kelemahan dan kekurangan diri aku , itu yg membuatkan aku berubah . Demi menjaga kepentingan kawan , itu yg membuatkan aku berubah . Demi menjaga hbugan aku dgan si dia , itu yg membuatkn aku berubah . Dan demi Allah , aku nak berhijrah ke jalanNya . Namun , tak da sapapon support aku :( Itu yg buat aku berubah ! Aku lalui hidup aku sorang2 . Mengenal erti dugaan , cabaran dn sbgainya dlam hidop .

Mencari kekuatan dan semangat untuk meneruskannya . Mengajar aku untuk hidup lbeh berdikari . Itu yg membuatkan aku berubah :') Mengajar diri menjadi lbeh matang disebalik dugaan yg mendatang . Ujian Allah SWT tidak pernah henti2 . :'( How weak am I . "Ya Allah , tabahkanlah hati hambaMu ini" .Dugaan demi dugaan . Oh ! Skrg , aku cuma memikirkan result PMR . Yeah ! My result ! AAAAAAA !!!!!! Straight A or not ? That's my question . Maafkan aku kawan sbb aku dh berubah ! Aku xmampu nak jadi macam dulu lgi. But friends , if u need my help . You just call me . I lend my hand to help you . Trust me . Because i love you !


Hm , Okey laa . i need to stop here . Pray for me . Hope i will get straight A in PMR . And also to batch 98 . Maafkan aku ! Again and again .

2 comments:

  1. gud luck 4 PMR! :D btw SM done follow sini, jemput singgah ke blog kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2013/11/pengalaman-sepanjang-berada-di-ktho.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :) In Shaa Allah straight A . Okey , I will . btw thanks again coz follow my blog

      Delete