Followers

Saturday, January 4, 2014

Not Bad :'(

"Kekuatan tidak datang dri kemampuan fizikal, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah." 

Finally, aku dpat jgak update entry yg pertama untuk tahun 2014.. Untuk entry kali niy , aku nak share sikit crita pnglman pertama since aku melangkah kaki ke Tingkatan 4.. Yeahh ! Upper Form.. Okay, aku start skola 1/1-Rabu.. It means, aku skola Rabu n Khamis je untuk this week.. Memang terasa kejapnya. But, dua hari tulah bgi aku stress and ada masa enjoy.. :') Dua hari berturut2, aku xblaja lgi.. Just orientation days.. Hari yg melenguhkan pinggang dan badann. But, don't worry.. It's so amazing ! xD 

First Day skola, tmpat kami kat dlam surau.. So, lepas assembly uh, kitorg msuk dlam surau.. Then, daftar nama laa en.. Kwan2 smua duk tanya dpat kelas mana.. Untuk helaian yg pertama, kelas Sains tulen, second helaian Prinsip Akaun dll.. :) Be honestly aku xperasan nama aku dkat helaian mana.. Tup tup* nama aku dkat helaian pertama.. Means aku kelas Sains Tulen :) Hmm, not bad lhaa.. But, aku dh pkir sblom aku amik result lg yg aku nak duk kelas akaun.. Bkan apa, aku lbeh mahir kpd pengiraan klau nk dibandingkn dgan anak pinak sains turh.. Well, u know me.. So, dgan stressnya bila dpat tahu kelas Sains, aku jmpa guru kelas 4SN.. Kata nak tuka aliran.. Then cikgu tuh kata, klau nk tuka aliran or anything else, kene besok lhaa . It means 2/1-Khamis..

Okey, ayat cikgu buat aku lega.. Tadak laa mcm stress sgt.. So, apalagi aku santai jelahh dgan kwan2.. Nak dipendekkan crita, keesokan harinya aku dtg skola.. Masa wktu pgi kitorg kt surau jelahh. Well, orientation day.. Yeah.. Then, waktu rehat aku dgan kwan aku sorang lgi pergi jumpa cikgu.. kwan aku dri kelas akaun nakkan kelas sains.. So, cikgu bgi jelaa. sbb cikgu kata bdx nak naik kelas no prob.. Yg nak turun kelas acc, tu yg problem.. Major bdx2 sains nak turun acc.. Xtau apa yg menyeramkn kelas sains.. Include me ! Pastu, aku ada janji dgan kwan aku, her name Narisya.. Ak dh promise dgan dy yg aku nk duk dgan dy dlam kelas acc. So, rezeki ak bkn dkat PA.. hri tuh rmai jgak laa yg mntak nk turun acc.. ada yg snang nk dpat.. Tu sbb klas acc xfull lgi.. Tp bila dh full perlukan surat rayuan lah.. Ergh ! It means, klaw ak nak sgat dgan acc, ak kene hanta surat rayuan.. Herm :'( 

Sorang kwan chineese aku dh hanta surat rayuan tuh.. And cikgu kata, keputusan Ahad dpan (besok).. Untunglahh dia.. And esok jgak kwan sebelah aku lak nk hanta surat rayuan sbb nk turun kelas acc.. Okey semua okey ! Pergilah -,-' Tinggal aku sorg2.. Eh jap ! Aku mmang nak account.. Ak xhanta surat rayuan bkan kata aku xnak usaha untk dpatkan kelas tuh.. Tp, aku nak jgak blaja susah.. SO, i donno what should I do.. Herm. :'/ T/hari pd hri tuh, bila dh dpat tahu kelas mana, kitorg msuk kelas masing2..

Boleh tahan okey laa prngai bdak2 kelas Sains.. Hoho~ Semua suci je muka -_-" Nvm.. Aku pown malas sgat nk duk kelas Sains, aku pown try masuk kelas sblah (account).. Ok, tgok kekalutan dorang.. Mcam panas je duk kelas tuh.. Ramai sgat.. Aku pown sembang2 dgan Narisya.. kesian dy xleh duk dgan aku.. Sorry dears :'( And then sblom kluar kelas PA, sempat jgak aku peluk classmate aku masa Form 3.. Walhal aku dh tau yg guru kelas aku dh ada dlam kelas.. Aku terpaksa ignorekan cikgu tuh.. Aku nak peluk2 bdx kelas aku tuh.. I need them :* Lepas aku peluk suma turh bru aku masuk klas.. Dan, aku dpat jdi S/U dlam kelas.. Tup tupp ! xD

Okey, malas nak panjangkan crita nih.. So, aku pendekkanlah :') Balik je dri skola, aku msuk dlam bilik.. Nak dikatakan happy tu, adalah jgak.. Tp mmang xpuas sekelas dgan dorang.. Sbb xlama sgat.. Ptang aku kat rumah, aku duk sorang2.. Duk pikir aliran mana yg terbaik untuk aku.. Mungkin terlalu stress dan tension, tiba2 je air mata aku mengalir.. Aku lap, tp tetap mengalir.. Ya Allah ! Bertapa lemahnya aku.. Then, ak kuatkan smngat dan senyum. Yeayy ! aku nangis tipu je tuhh -_-' Aku rasa mcm xsdap hati jer.. Nak sgat duk kelas Akaun.. Why aku xbernasib baikk ?

Lupa, hri Khamis time rhat wktu aku jmpa penyelaras Form 4, ak tnya dia "Cikgu boleh ke klau nk try dulu duk Sains" cikgu tu ckap, "Knp nk try2 plak.. Kmu duk kelas mana?" ak pown ckap laa "Kelas Sains cikgu.. Sy risau bila msuk je penggal 2, sy xboleh dgn Bio smua tuh.." Then cikgu ckap "Sains and Math kamu A kan ? Jd xpyah risau sgat.. InsyaAllah kamu dpt.. Tp, kmu kene study hard lbeh laa.. Ok? Cikgu letak kamu Sains sbb Cikgu taw kamu boleh" aku pown senyum je.. then ckp "Tulaa cikgu..*ayt ak xde motif* Xpe laa cikgu.. Terima kasih cikgu" aku pon chauu . 

Herm, to my bestfriend even xrpat sgat, tp dy ttap BEST aku, iaitu Lau Shin Mei and Narisya, I'm sorry sbb xdpat nak satu kelas dgan u olls.. Actually, terasa sdikit sdeh sbb hampakn hrapan kamu dua.. And untuk Narisya maaf sbb mungkir jnji.. Kita xdpat duk bersebelahan.. Ak dh beli satu brang untuk ak dan kmu dua.. Tp disbbkn bkan sekelas dn brg tu mngkin kami xgunakan bersama, aku lupakn niat tuh.. I'm sorry dears :'( Good Luck.. Study hard ! ILY :* 

Orientation day :) Bdak cina tuh Form 1.. 
Aku suka dia.. Haha