Followers

Thursday, February 6, 2014

I'm Losing Someone

Assalamualaikum :) Okey, seriously aku rasa lama gila gila gila gila xupdate blog.. Sebulan lbeh.. Sungguh aku rindu tanah blog aku y berukuran 2hektar.. #Whatever# Untuk thun ni, entry ni yg third punya. Lama gila kowt xngadap blog :'( Seriously ak rndu nk menaip.. Hoho >< klau nk diikutkan cerita, mmg bnyak yg dugaan dn cbaran spnjang 2bulan ni.. Mmg klau nk dikatkn dgan masa, mmg terasa singkat. Allahu ! Maka, pndai2 la kite guna masa..

Pernah tak kita terbayang waktu kita bersama sahabat ? pernah tak kita imbas kembali kngan kita dgn mreka ? Pernah tak kita rasa kita nak bersama mereka dlam melalui hari2 yg mndtang ? Pernah tak kita terbayang segala2nya mengenai shabat sehingga menitiskan air mata ? Pernah tak kita merasa semua tuh ? dan aku akn jwab YA ! aku sedang merasainya.. aku perlukan mereka untk ceriakan hari2 aku T_T aku rindu kalian.. Seriously aku terasa kehilangan sesuatu.. Dan smpai hri ni, saat ni aku inginkan mereka.. Wlaupon jmpa kwan baru, tp xsama dgan mereka.. Ya mereka ! mereka ialah SAHABAT aku.. Hati aku kuat mengatakan aku rindu mereka.. mungkin melalui bait2 ayt ini tdak npak kerinduan aku, tapi yg hakikatnya itulah yg terbit di dlam hati aku..

07/01/2014 - That's date when them leave me alone in TeMa2.. :( Xsemua dlam gambar tu yg prgi skola kluster.. only 5people.. wlaupon 5 org, tp perpisahan antara kami ckop mmberi makna.. wlaupon mreka brpndh ke skolah sbelah je, tp aku rasa mcm jarak antara kami ckop jauh.. >< That's why , ak rasa sdeh.. Mungkin dlam klgan org lain akn kata "hak alah, skola sbelah je kot. bila2 boleh jmpa.. mcm nk g skolh jauh" well~ mereka xtahu erti persahabtan antara kami.. dulu waktu Form3 , kami rehat sama2. rmai kot ahli kami.. but now, tnggal 3/4 org je dripda 10.. Rmai yg da bla.. wlaupon dekat tp kami ttap brpisah.. Rindu rindu smakin rndu.. :( Tapi apakan daya, perjuangan kami masih jauh.. Seriously aku kata, trlalu bnyak kngan antara ak dan mereka..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19/01/2014- Yeah, one date make me lost one of my lovely friends.. :* I Miss her so muchh.. sepnjang kami bersehabat, jujur ak kata kdg2 aku naik bosan dgan prngai dia yg manja2 giteww.. tp skrg, ak rndu dgan prngai manja dia. ak anggap dy adik ak.. sbb prngai dy mcm bdak. i_i and now, ak rndu suara dia.. ntah bila ak boleh jmpa.. now, she study at KV Wakaf Tembesu, K.Trg.. lbeh 2marhalah kami brpisah.. wlaupon jarak tlah memisahkn ak dan dia, namun hati kami seakan2 dekat.. saling memahami antara satu sama lain.. Aku rindu dgan senyuman dia.. Hanya Allah yg tahu.. takdir yg memisahkn antara ak dan dia.. rndu sgat nak rehat sama2.. :'( Hilang seorang sahabat seperti hilang ibu bapa.. Hilang keserian dlam prsahabtan kami.. Hmmm


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26/01/2014-Satu lagi tarikh yg terpahat dlam hati aku.. aku msih lg dlam proses kehilgan seorang sahabat :'( Her name, Nabila. who's wearing black colurs of hijab in this picture.. Wlaupon aku xrapat dgn dia waktu rehat, tp dlam kelas kami cukup rapat. kami ibarat adik beradik.. thun ni, ak suka perli dia 'along'. well, adik dy yg form2 pnggel dy centu, ak pown turut serta.. but now, aku rndu dia.. ak rndu dgan prngai gila dia.. prngai dy xprnah buat ak bosan untk layan.. mngkin dy penat lyan aku, so sorry. but me ? xkan penat lyan dia.. ak rndu kngan ak dgan dy.. :') she transfer to SMT Kuala Terengganu.. All the best there ! Jarak juga memisahkan antara aku dan dia.. tp, kami tetap meandang langit yg sama.. dan Allah tak pernah pisahkan hati aku dan hati dia.. prkara yg buat ak igt tntg Nabila smpai hri ni ialah when ak dlam wad, dy salah seorang kwan yg dtg jenguk ak.. dn for dis year, waktu ak kene something wrong kt sekolah, dn ak xsedarkan diri, dy menangis untuk aku.. dia tolong aku.. Ya Allah :'(
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
maybe lepas ni, ak dah tak jumpa sahabat mcm mereka yg dlam gambar tu lg.. xkan jumpa lgi sahabat yg menangis bila tgok aku sakit.. xkan jmpa lgi shbat sprti mereka waktu aku tertawa, mereka turut tertawa, waktu aku mengalirkan air mata, mereka turut serta.. dan xkan jmpa lagi sahabat bila aku terlantar dlam wad, mereka dtg menjenguk ak (Nabila), xkan ada lagi sahabat yg menangis waktu aku kena h*****ia.. xkan ada lagi sahabat yg sanggup tolong bawak beg aku waktu aku demam panas when i'm fifteen.. xkan jmpa lagi sahabat yg susah payah dgan aku.. xkan ada lagi sahabat superb spt. mereka.. Semoga perpisahan mematangkan kita dan mengajr kita erti tabah :')

*Setiap gambar yg terselit di dlam entry ini adlah gambar hari terakhir kami bersama..* :D

No comments:

Post a Comment