Followers

Wednesday, August 20, 2014

Why I Can't Be Strong?

Why I can't be strong to face it? :( Sebak di dada msih terasaa. hmm. T_T Aku tak tahu bila semua ni akan b'akhir. Aku tak tahuu.. Kenapa aku tak boleh kuat? knp Ya Allah? Actually, hri ni paling menyedihkn buat aku. Tak terungkap kata-kata.


'Berilah ruang kpdaku agar menitis air mata saat bibirku tidak mampu mengungkap kata2'


Sebak sangat. Hri ni 20/8/2014, lg 8 hari genaplah 4bulan aku di sini. Tapi, aku tetap sama. Hri ni kali ketiga aku menangis. Maaf. aku bukan MANJA, tapi diri aku tak mampu nak menahan lagi. Kali pertama aku menangis, ialah hari ketiga aku di sekolah baru. Awal2, xpe laa kan? rasa janggal act. yelaa, time tu xde org sgt nk lyan aku baik laki or prmpuan. Aku buleh trima wlaupun sakit. Kali pertama tu, aku xkenal kt mna tnds dsb. Aku xpaham, time aku menangis bru rmai2 dtg. Why ? Aku xperlu peneman saat aku berduka. tp, temanlah aku supaya duka itu hilang. Temanlah daku untuk hiburkan aku dri berduka. Kali ke dua aku menangis dlam bulan 6 rasanya.. means, 2bulan aku kat sini. Sekali lg aku katakan, aku tak manja. Tp, sbb takde org nak layan aku...Sedih bukan? :( Sangat laa wei. Kdg2 tertanya2 jgk , 'wujudkah aku di kelas ini?' Jawapannya, skali wujud skali tak. Aku xtahu knpa mereka taknak layan aku. mungkin aku tak setaraf mereka. mungkin aku tidak sehebat mereka. waktu aku nangis, period of subject History. Aku tahu cikgu tahu aku mnangis. tp, aku xmampu nak menahan lg sebakk didada. Cikgu tu pndg je muka aku. Aku buat mcm takde apa yg brlaku. wktu aku mnangis, bru mereka dtg. why ? :(


And, kali ketiga ialah hri ni. 20/8/2014.. Mengapa smua ini harus terjadi?? Adakah ini semua kerna diriku dirimu dirinya :{ Aku tak tahu ,apa salah aku smpai mereka pinggirkan aku? Nak kata aku pendiam tak jugak. sbb bila aku msuk geng, aku mmg kecoh. SANGATTT. :') Sbb berteman ni indah sebenarnyaa. even aku cuba berkali2 dekati mereka, bila tak dilayan. rasa 1000 kali dipinggirkan. bila ckap 2 3 ayat, mereka tak layan. rasa mcm ckap dgn makhluk halus pulakk. Bila mereka nak bergurau, xde ajak aku pulak. Serious, aku suka org gurau2 dgn aku even kasar2. lgi ksar lgi suka. hmm. but today, sangat SEBAKK. tak tahu nak ckap apa. ni pun sbb merekaa. aku bodoh mnangis sbb sahabat. tp, lg sakit klau menahannyaa. aku menangis sbb aku tak mampu nk b'kata apa2. Ya Allah.




'Waktu guru tak masuk in class, waktu paling aku tak suka........'


Waktu mula2 tdi ialah Biologi, tut tuttt* boleh plak ckgu cuti sbb demam. 2masa bebb. dri pkol 7.40-9.00... Lama weyyy.. So, mereka ni lepak laa bila takde cikgu. aku kt skolh lama pon sama jerr :') But tdi, terasa yg teramat sangat diri ini dipinggirkan. apa salah aku smpai jd mcm ni skali? Jujur, rasa mcm hepy dgar suara classmates yg gurl gelak. tp lgi hepy bila aku join skali. aku bkn taknak join. port mereka dh full. tmbh2 mereka tak ajak. so, aku lepak sorg2 laa. makin lihat gelagat classmate, makin sebak rasaa. aduhhh. aku klau boleh taknak mnangis. bayangkanlah sejam lbeh aku tahan perasaan aku dri bersedih. jujur, ni rasa mcm sebak yg lahir dri nurani. mcm tertusuk sembilu. sakit sngat ya Allah. aku cover mimik muka dripd trnmpak ak yg moody ni. bila dgr bdx prmpuan gelak, terus meremang bulu romaa. Nak je aku gelak sama2. :( Hmm. Bila kwn lalu tepi meja pn, takde sapa yg snggah. herm :') Sedihnya Ya Allah. knp ni? Hmm. Aku ckp dlm hati "Ya Allah, kuatkanlah akuu" Aku tarik nfass ,hembuss. mata mmg berair time tu .but, buat donno. lepas hbis biologi, ckgu BM msuk kelas. Ckgu Zalmah (bkn nama sebenar) ni aku anggap dia mcm mak kedua aku kot.




Aku pk, lepas BM aku teringin nk share apa yg aku rasa dkat dia. bila nawaitu ckp mcm tu, terus makin sebak. mengalir air mata. fuhh. but, terus aku lap. taknak mereka tahu. smbil menulis, ketar jgak tgan akuu. huhu --' tetiba, aku tak tahan, aku terus tutup muka ,buat2 tido and menangis. huhu. masa tu, air mata mmg xhenti2 mengalir. rasa mcm dh penuh dlam mata.. hee. yelaa, bnyak hri dh tahan T_T aku tarik nafas pnjg2, then bangun. mintak izin dgn ckgu nak ke tandass. cikgu perasan kut aku mnangis. tp, biarlahh.. Sblum tu, bdk2 ad gurau psal ULBS BM, tp aku tak amik hati pun. serious. aku suka jee. tp, sbb pg tu ak sgt moody, tu yg nangis.


AKu ke tandas, sorg2 je. klaw boleh taknak sape2 tahu aku menangis or anything else. mayb ckgu bgtau mereka yg ak mnngis, and ad sorg kwn aku, Hanani(bkn nama sbnar) ikut aku ke tnds. dia paksa aku crita. tp, aku tak bgtauu. aku bkn xprcya.. tp,aku taknak dia ada untuk aku saat ni jee. Herm :( Aku rasa aku nak b'sendirian je. Aku suruh dia msuk kelas, tp dya taknak. apa yg dia kata, if aku share dgn dia, bru dia msuk kelass. tapi......waktu tu aku taknak laa. aku ckp dkt dya "Masuk laa kelas. bia sy sorg. nti sy bgtahu..". then dia ckap "ok, nti bgtau" ..AKu thu, dia xsmpai hti nk tnggalkn aku.. actually, aku saja nak tgok sejauh mna dia disamping aku saat aku begini. masa tu, rasanya dlm mulut aku ni penuh dgn kata2. but tak tahu nk share dkt sapa. nmpak smua mcm xsudi jee.


5minit lg nak habis BM. after that, SEJARAH. Cikgu Azfar (bkn nama sebenar).. cikgu ni plak, aku anggap dy ayah kedua akuu. serious, ckgu bm n sejarah, aku tak terasa segan untuk shre problem aku. sblum hbis BM, aku msuk ke kelass. masa tu, mmg merah mata. but buat taktahu jelaa. .tp, ckgu Zalmah kurang sihat hri ni. so, aku batalkn nawaitu aku untuk share dgn ckgu. after ckgu klua, rupa2nya ,air mata tak habis lg brtakung dlam retina ni. haiss. maka, b'cucuran lgi air mata... aku mnangis tahap maksima kut td. >< Sebak wey. readers mungkin tak rasa klau hangpa tak duk tmpt kita.. hm. dlam 10minit, ckgu Azfar masukkk. then, aku buat mcm xnangis even mata bengkak. takkan nak nangis? hm. aku lap air mata & tahan.. sob sob.. Cikgu pndg aku. aku diam jee.


Dlam 30 minit, ckgu tnya laa aku "Dh hntar nota sej?" and I answered "Ha'ahh." aku senyum dlam sebak wehhhh. hahahaha. dlam 10 minit, ckgu dtg tmpt aku. semua pndggg. mayb dema igt ckgu tnya psal aku mnangiss. Actually, mmg cgu ada tnya. but. aku tak ckapp. Kitorg mcm sembang menda lain. about rabbit. jyeah. hihi. kami dua minat rabbit :* Then, ckgu pn ad tlong2 aku jwb soalan. smbil2 ckgu tnya "knp mata merah? ok dak?" aku cuma ckap "Ok jee. sebak sikit jee" aku terus tuka topic.. after cikgu sejarah dtg tmpt aku, aku cuba kuat. biarlh aku tak diteman, janji aku ok dgn ckgu2.hmm.. Lepas rehat, rmai gak dtg mintak maaf dgn aku baik laki dn perempuan.. mcm2 dema ckap. serious, mereka tegur aku dh mampu buat aku kuat.


"Mirah, org mntk maaf klu ad buat mirah terasa"
"Mirah.. aku mntk maaf deh"
"Mirah. org mntk maaf laa klu buat mirah gituu"
"Mirah. wlaupun kami mulut hodoh. tp, hati kami baik"


..Sedangkn aku tak perlu ayat2 tu. Serious. aku tak ambik hati sgt pun. aku cuma nak mereka tidak pinggirkn aku. tu jee. Korang memang ohsem. actually, mereka tak tahu aku dtg skolah bru untuk mncri kekuatan. mncri kenangan. mncri ilmu. tp, mereka tak tahuuu..... Sedih weyyy. K laa.. stkat ni dulu ye guys. Byeee !and tears, please go away from my lifeee. Ya Allahh. tp ,aku igt smpai hri ni dgn satu surah dlm surah Ruqyah yg brmksud :


"Allah tidak akan membebani seseorang melainkan dgn kesanggupannya" ..Lbeh kurg mcm tu laa. so, aku jd mcm ni sklipun brmkna aku mampu harunginya wlau dgn air mata... Be stong myself !



No comments:

Post a Comment