Followers

Wednesday, January 21, 2015

Lumrah Pelajar Baru.



Lumrah kehidupan bila jadi pelajar baru kan ? new students in school and class. Kau rasa ? Actually , aku ni bukan kategori pelajar baru pon. sbb dh 8bulan duk sini. So, aku dh jadi senior. xD Yeahh. Haahhah. Alang2 tunggu Isya' masuk, aku hapdet ler blog. dah 2hari aku kempunan nak update blog. tp, disebabkan homework bertingkek-tingkek, aku terpaksa abaikan. Rindu tanah blog aku. Pheww~

Ok, berbalik pada tajuk entry aku. Kadang2, bila kita jdi pelajar baru, memang banyak kekurangan yg akan kita rasa, especially perempuan. Laki ni, aku tak anggap yg dorang ni cerewet melebihi perempuan. I think laa. Hihi~ Maksudnya, laki ni pindah skolah or not, bab member dia memang takde hal. Klau perempuan ni, memang memakan masa laa nak kawan dgn org lain. kehkehkeh. aku letteww~ Aku nak rpat dgn classmates pon makan masa kot. LUMRAH beb LUMRAH. hoho~ Memang aku xnafikan, sometimes ada kekurangan dkt sini and sometimes ada kelebihan dkat sini. Rasanyaa tak perlu kot nak explain satu2 kan. sesapa yg pernah pindah skolah baru, tahu laa mcm mna rasaa.

Benda paling aku sentap bila datang skolah baru ni, maklumat diri kita dlam sistem skolah tak lengkap. Kau rasa? Hahaha. aku rasa mcm nak nangis time tu. Yg sedihnya, last year, 7bulan aku smpat study dlm kelas 4SN2. spnjang 7bulan tu, nama aku TAK PERNAH ada dlam list student 4SN2. kau rasaa? --' Hahah. so, tiap2 bulan, bila dpat buku kawalan kelas, mesti ketua kelas kena tambah nma aku sorang. Memang rasa mcm pendatang asing gila. and then, bila org duk bagi borang apa2 jee , kita tak dpat. "xde dlm list" katanyaa la. kau rasa? aku rasa nak balik skolah lama jee. Last sblom holiday, guru kelas sruh kami isi borang ko-ku . and then, aku ambik jelaa nak isi. Pastu, aku rasa mcm xde function pun aku isi sbnarnyaaa. Sbb, dorang tak update pon. Rasa nak bunuh diri jeh. :P 1January2015, tarikh pendaftaran dkt skolah sini, so aku ni pergi laa daftar nama aku. memula pergi dkt meja untuk 5SN2, then, check punya check, tgok2 nama takdaa. aku pkir "naik kelas 5SN1 gamaknyaa." so no wonder laa kan aku hepy time tuh. Check dlm list 5Sn1, takde jugak nama aku . It's means, nama aku takde dlm skolah Seri Nering. kau rasa ? aku rasa, apa mslah dia sbnarnya? Hahahah. memang taktau nk ckp apa dahh. tahu laa nama saya comel,cikgu.

And the lastest story(20.01.15) , bila ada sorang cikgu KO, dia datang kelas aku, then ckap "Mna Nur Amirah?" .aku apalagi, angkat laa tangan smbil kata "saya cikgu." then, cikgu kata, "haa. awak...datang sini kejap." muka cikgu tu mcm marahh. takut gak aku. kehkehkeh. Then dia kata "mcm mna awk boleh takde unit beruniform, kelab and 1Murid 1Sukan.?" aku dlam hati ckap lerr "mana laa saya tahu. sy bukan kerani kt sini." Aku senyum jee. classmates gelak jee. aiyooo. Cikgu pon tanya "awak pelajar baru ke?" aku angguk.. cikgu tu ckap "patut laa. dtg skolah org, tak ketuk pintu." aku pun gelak jee. buat muka innocent skali. Hahahah fed-up betul aku . Aku dh lupa apa ayat cikgu tu yg dia sebut PENDATANG ASING. errr, lantaklahhh. aku rasa mcm nak ketuk kepala cikgu jee time tu. Haihh. so, aku harap , angka giliran aku untuk SPM nanti ada laa yerr. bukan angka giliran untuk student baru. :D

Second thing yg buat aku tak menahan kesabaran , bila bab memberr. aku ni, kalau nak bersendirian je manjang, memang makan air mata laa kan. 8bulan aku kat sini, memang dh banyak kali aku menangiss. Jujur kay. hahah. sbb member laa. aku ni jenis tak reti nak cari kawan. so, tak hairanlah kann. Last year (2014), asal member tak layan sikit je, nangiss. tak tegur aku sikit je, nangis. sembang tak ajak aku sikit je, nangis. Aku nangis sbb aku takde teman. But Alhamdulillah, 2015 so far so good hubungan aku dgn dorang. Bertambah rapat laa. Harapnya tak nangis dh la tahun ni. Mirah dh besar dh punn. *peace* Hahah. B'balik pada member, dulu awal2 aku kat sini, masa yg paling aku nanti2kan ialah waktu pulang. korang tahu ler kan apa sebab aku suka time tu. :') Hihih. Bosan duk kt skolah. dh laa last year, cikgu masuk dgn tak masuk kelas sama bnyak jeee. dh la kelas aku time tu port budak laki lepak. kau rasa? Aku rasa nak nangis. dan memang aku nangis pun. Hahahah . Third day aku kat sana, budak laki kacau akuu. Tak tahu la mcm mna smpai aku nangis and taknak masuk kelas tu. Kahkahkah. Sat, bdak darjah baper ni? nak nangis bagai? astaghfirullah. Hahaha . Aku rasa funny situation tauu and new exprience weyh. xD Aku ni jenis tak suka kenal laki . Sorry to say , but it is reality . Bila aku dh kwn dgn laki tu, aku kawan dgn dia jee . Aku susah nak kenal org lain . classmates pon sama, laki tegur aku dulu, baru aku balas. klau tak, memang haram aku nak tegor dorang dlu . Bila org buat gila dgn aku, aku akan join skali. Benda betoll. :') But, kat sini . Apalah yg gilaa sngat. Smua dh matured kowt. Budak form3 pun dh nmpak mcm form 5. aku yg form 5 pulak nmpak mcm budak skolah rendah. >< 

So, azam aku tahun ni, nak tingkatkan lagi ketinggian aku. hihih~ Ok, back to the story. dulu , klau aku nangis , memang dorang dh paham 'ni mesti kes kita tak layan dia.'. Hahah. kau imagine jee , apa kau rasa bila hari2 kau alone je kt skolah. Nak blaja pon xde smngat. asyik ingat kawan skolah lama jee. Itu yg aku rasa laa. tak tahu nak biasakan mcm mnaa bg aku ok dgn dorang . Tahun ni dh ok. 2minggu skolah, tak nangis lagi. Harap smpai SPM laa naa. xD Classmates aku pon dh tahu , benda paling simple nak buat aku nangis, "tak tegur aku sehari. konpem nangis." It's a fact# Apapun, skrg aku taknak dh bazirkan air mata. *ceh* .. Ingat lagi, time school holiday last year, ada extra class. compare 4SN1 n 4SN2, and aku dtg lmbat hari tu. Takde sape yg simpan tmpt untuk aku. Then, aku dtang and menyemak dkt tmpt yg memang takde ruang. kau rasa? Tambah pulak, dorang xtegur aku . I was like "nyesal dtg kelas" -.- Aku tnya dorang , dorang buat tak tahu . Lek Mirah lek . Habis kelas tu , aku jalan sorang2 je klua pagar . dorang tegur, aku buat dunno jee. Dh aku jlan sensorg , tetiba budak laki kaco aku . aduhhh . halangan betull . aku buat tak tahu jee. yg asalnya nak nangis, tak jadi. Hahah . Smpai je luar pagar, sebak balik . :3 mata ni duk berair jeee. yela weh. gua rasa sunyi gilaa . 

Dulu2 , aku memang dipinggirkan. Kau rasa ? hahah . serious talk, klau readers ni laki , aku xleh ckp apa. sbb laki bila skolah baru like skolah lama. :D last year , dari bulan April - Oktober , aku xpenah rehat and pegi kantin. SBb aku always ditinggalkn oleh classmates sndiri. Gua rasa nak lari dri skolah time tu. Hermm >.< Nak gi memana , dorang xajak aku . sedih tu mmg sedih . Tpi, sabaq je laa. 

Then, tadi . aku ckap la yg aku nak jadi mcm dulu , yg pendiam dlam kelass. sopan santun. hahahah . tetiba, ada sorang mmber ni ckap "lama tak tgok mirah nangis." mak aih . ada jugak eh yg jenis rindu nk tgok aku mcm tu ? Tahu laa kita comel. *tgn dibahu mata keatas* And then, banyak laa suara2 yg menghangatkn lgi situasi , bila ad org kata "memang pun . tahun lepas , slalu nangiss." . ada pula yg menokok tambahkn crita "dulu, klau xlayan dia, mesti nangis." and then ada laa insan yg nak buat aku nangis. ya Allah . Apa benda la smua ni ? Hahahaha . Chillax guys ! aku nak happy2 je kat sini . Kau org tak layan aku , aku dh tak nangis dh . :P mmber ckap "nanti kita plan , kita takyah tegor mirah dlam sehari tu. konfirm nangis." plan dpan aku buat apa . :P Hahah mmg aku takkan nangis sbb dlm klas tu , laki lbeh rmai dri prmpuan . kau tak rasa malu ke nangis dpan laki ? Err, apapun ta boleh . Hikhikhik~ Mighah kuatt ! Mighah boleh ! >< Peace yoww# sayang you all . daebak punya classmates . Totally , tahun ni lbeh baik dripd tahun lepas. banyak perubahan especially pasal memberr . Tak sunyi mcm dulu lagi. hehehe .. btw , 28/4 nanti ckop le aku setahun kt sini. :D

WeChat_ID : Cik_Mirah64 *Jgn lupa add sy ye, sahabat blogger.* hikhik :P

No comments:

Post a Comment