Followers

Monday, October 1, 2012

Fahamilah Perasaanku


Peaceee Yow! Update yg baru dahh J Hehe Okay, as usually mlas nk citer pnjg2. Just bca tjuk entry Myrah hri ni iaitu fahamilah perasaanku.. yeah! Dat’s right.. Klau kita sush2 duk jga prsaan org smpaikn prsaan kita sndiri y t’luka xbole jgak.. so, fhamilah perasaanku.. persekolah sesi 2012 berbaki beberapa mnggu je lagi.. seriously sedihh :’( faktor2 yg m’buatkn ak rsa sdeh :

·         Mungkin aku akan rindukan shbat2 aku..
·         Mungkin aku akan rndu suasana bljar dlam klas..
·         Pling ya skali, aku akn rndukan DIA..  
Yeahh ! seriously dan sejujurnya aku akan rndukan dia.. yes, Ikhwann~ I will miss u,dears L hari last p’sekolahan area P.Timur iaitu 08/11/2012.. pda hri tu jgak msuk 4bulan hbugan ktorang.. sebak gila kot.. Myrah hrap Capital I xcri org len bila kt kolej nnti.. klau fkir nk cri gurl len, better tnggalkn Myrah awal2.. takkn Capital I xbole nk bercinta jarak jauh  kot? Org kta, b’cinta jrak jauh better dri jarak dekat.. so, u can dears?

Sometimes, Myrah jga perasaan Ikh.. Oh ya ! bkan ‘sometimes’ but ‘everytimes’. Yes, Myrah xmau khlgan Ikh.. dan Myrah hrap Ikh bole jaga perasaan Myrah spertimana Myrah jga prsaan dya.. be4 that, Myrah bkanlah ingn p’balasan, but apa slahnya klau sama2 jga perasaan.. Hbugan pun xrenggang.. bila Ikh sdeh, Myrah trut sdeh.. I’m understand his feeling.. Kdg2, bnda yg xptut diterasa pun, Myrah yg terasa pedihnya..

“Ikh, jujur Myrah kata, Myrah akn rndu awokk bila awok xda dkat skolah ni.. Dan bila sya rndu awk, sya akan ingt kmbali kngan kita b’sama.. dn bnda yg xboleh sye lupa, time awk dtg klas sya.. slalu awk dtg jenguk sy dkt klas.. bnda tu sy akn ingt selamanya.. saya nak awk tau yg sy syg awk mcm mna sy syg keluarga, sahabt sya.. Sy akn sdeh bila sy khlgan shbat, keluarga dlam hdup sy.. mcm awak jgak.. sy sdeh bila sy khlgan awk.. Next year, smua ni dh xkn b’ulang lgi.. sumpah sy akn rndu suasana mcm ni.. Fahamilah prsaan sy awak.. awk fham yg sy rndu, syg awak pun sdah ckup.. Awk, sy rsa, klau sy khlgan org yg sy syg, seperti sy khlgan hrta yg b’hrga dlam khdupan sy.. Wlaupun awk nmpak sy tdaklah m’hiraukn awk saat di skolah, nmun awk xtahu bertapa sy mngmbil 1001 psal awk.. begitu tkutnya sy khlgan awk.. percaylah sy cnta awk bkan kerana paras rupa, harta, pangkat dll. Tp, sy cnta sbb Allah SWT dh lhirkan prsaan sy untk org yg sy syg termasuk AWAK ! Dan sejujurnya, setiap kali saya rindu awak, pertama skali air matalah yg mnjdi saksi kerinduan saya.. Awak xkan tau smua ni.. :'( ”

Okey la to all readers.. rsnya Myrah xdpat nk truskan entry hri ni,. Tiba2 air mata keluar dn hbis idea hlangg.. J Maaf semua.. kikikiki~ Assalamualaikum.. 

Wednesday, September 5, 2012

Bahagia dan Derita..

-Ya Allah, kuatkanlah hati hambamu ini dlam mnulis apa yg t'kandung nnti,Ya Allah-

Assalamualaikum wbt dan selamat petang.. Apa khabar pembaca2 entry ni? Hope sihat2 belaka yea.. kali ni, Myrah nk crite serba sdikit tntg Derita dan Sengsara yang ku alami.. untk entry kali ni, mntak maaf smua Myrah BERmonolog.. :') 

Okey, hdup kalau bole smua nk indah je kan? tp, bila dpat smue tu, syg giler kita nk tngglkan.. btol tk? Tipu la klau korang kata tak.. ye, hidup memang kita nk indah.. dn derita juga bakal kita terima.. kdg2 kita rasa 'give up' kan dgn hdup skrg.. t'masuk aku.. yeahh! akuu rasa mcm give up gila2 dgn hdup skrg.. bnyak dugaan kot.. dn skrg bru aku knal erti derita.. sakitnya derita yg ku alami.. dan maafkan sya capital I bcoz hri ni sy menitiskan air mata kerana awak.. dan xperlu dipanjangkan cerita lagi.. ILYSM#

Cukop t'guris hati ni.. dh mcm kene sembilu.. sakit sgat.. ye! aku ade perasaan.. dn perasaan aku mungkin sama dgn prsaan kwn2 smua.. sometimes, aku rasa sdeh, sometimes aku menangis dn sometimes aku HAPPY.. namun, bgi aku smua tu xda makna.. sbb waktu b'gerak saat demi saat dn semua tu akan berlalu.. yes ! capital I kata aku manja atau istilah lain sensitif tntg perasaan.. yaa! sejujurnya aku, mmang aku anak manja dn memang aku sensitif about feeling.. psal capital I, aku tak mrah pon sbb dh lama aku tau yg aku ni manja.. so wtpe nk mrah kan? slah kta jugak.. 

So, dgan anak manja n sensitif ni lah aku dpat knal smua tentang KEHIDUPAN.. sedih? aku dh pnah lalui, saat aku nk b'pisah dgn org yg aku syg.. gembira? aku dh pnah lalui, time hari raya Aidilfitri.. Stress? aku dh pnah rasa, bila tugas yg diamanhkn aku anggp itu beban.. kecewa? aku dh pnah rasa, saat result UPSR aku 4A1B.. skrg smua aku dh rasa.. cuma, ape yg aku rasa slalu jea lain.. sedih aku hri2 lain rasa.. kdg2 sedih tu t'lalu sdeh n kdg2 tak de sdeh sgat..

Ye,, seriously aku nak bahagia dan bukannya derita mahupun sengsara.. cukuplah bagiku bahagia.. air mata bnda biasa bagi ak cz hri2 aku mengalirkn air mata exspecially time aku tringat kenangan lalu.. aku xtau knpa bila aku btul2 sdeh aku rasa mcm btol btol btol, sumpah n sumpah b'putus asa dgan kehidupan skrg.. tension tahap ape dohh :'( yeye, hri ni aku dah menangis.. kau nak suh aku menangis bila lgi? Mungkin Tuhan nak tnjukkan aku tntg dunia.. mungkin aku terlalu lalai dgn masa.. serious aku nak menangis.. feeling aku tebal.. kau org xtau duk diam.. 

dan perasaan cinta dah mmang wujud dlam perasaan kita.. bila perasaan cinta kita dkat someone smkin hilang dn pudar, maka air mata kita ar menjadi saksi kesedihan, derita dan sengsara.. dan dkat Allah SWT lah kita mengadu.. Dugaan dn cbran yg Allah bgi dkat aku disebabkn Tuhan tau yg aku ni kuat, tabah dll. tp, disebalik kekuatan, ketabahan aku, aku juga mampu dan sememangnya mampu mengalirkan air mata walau setitik.. betapa manjanya aku.. :'( memang kesian org yg dpat aku.. maafkan aku,syg.. klau xde aku, kau xkan knal air mata perempuan #capital I#

Dan lastly, aku nakkan kebahagiaan.. derita bgi aku sgat perit.. aku nk happy :'( dan percayalah korang, wlau aku mampu t'senyum, walau aku mampu menulis entry dn d;hujung ayat ada "haha" "hihi" "huhu" "hehe" belum tentu aku bahagia sepanjang masa.. kdg2, aku xnak tnjuk sgat kesedihan aku, sbb keperitan yg aku lalui xsama dgan mereka yg memahami aku.. okey la, don't forget to smile.. Assalamualaikumm


Monday, September 3, 2012

Bicara Hati Yang Diam..


-Kadang-kadang aku tertanya-

Kadang2 kita sering mempertikaikan banyak persoalan,
Kadang2 juga kita tak tahu kenapa kita terluka,
Kadang2 jugak kita tak tahu mengapa kita sedih,
Kadang2 juga kita tak tahu kenapa kita menangis..

Kadang2 juga orang tidak tahu kita terluka dengan semua yang dilakukannya,
Kadang2 juga kita rasa mungkin salah kita,
Kadang2 juga kita terfikir mungkin kita tidak diperlukan lagi,
Kadang2 juga kita terfikir mampukah kita bertahan lagi ?

Namun, walau apapun yg terjadi.. percayalah, semua itu telah dirancang yang Maha Esa.. Okey, Assalamualaikum pmbuka bicara.. buat tatapan para pembaca sekalian.. yeahhh! hihi xD Setelah sekian lama Myrah tak update blog, nmpaknya sudah b'habuk dan segala entry2 yg dh lepas suda pon expired.. Maaafkan saya.. hewhew~ yela kan, entry tarikh luput minimum 5hri la.. k ambe dh start merapu.. harhar k2, Myrah cuma nk bgtau yg Myrah sayang dkat Special BoyFriend Myrah.. wlaupun Myrah dh bnyak kali mengalirkan air mata d'sebabkan dya, namun cinta kami tetap utuh.. k, Myrah jujur! <3 klau tak menangis sbb cinta, xde nmpak plak keSEJATIan kita kan? haha Eh eh ! nak bagi 1lagi puisi la untuk Mr I kita.. hihi hrap awok bace dan faham =)

Sayang, 
jangan pernah tinggalkanku,
Hidupku kosong tanpa cintamu,
Jangan pernah kau berubah,
Kerana cintaku masih untukmu,
Selamanya untukmu..

Sayang,
Hanya kau satu dihatiku,
Percayalah kau satu tiada duanya,
Kau sempurna dimataku..

Sayang,
Cinta yang kau berikan sungguh bermakna,
Hadirmu dalam jiwaku,
Menjadi penawar duka yang lama,
Hidupku kembali ceria dengan kehadiranmu,

Sayang,
Adakah kau tahu bahawa aku mencintaimu?
Adakah kau tahu bahawa aku menyayangimu?
Adakah kau tahu hanya kau yang ingin sentiasa ku miliki?

Setiap detik ku ingati dirimu, Selamanya kau milikku..
Semoga saya dan awak menemui cinta sejati..
Cinta yang menuju ke jalan Allah, Cinta kekal abadi..
Cinta pada yang Maha Esa..





Wednesday, August 22, 2012

Kad Raya (=

-Special 'Kad Raya'-

Assalamualaikum dan Salam 3Syawal 4Syawal :) hihi, cepatnya masa b'lalu.. kan kan? Herm, nmpak tak picture apa kat atas? hope nmpak.. hewhew~ hari Selasa last week xsilap, Myrah ad tlis dkat kad raya nak bagi dkat someone who's special in my life.. agagagagaga~ :D hari Rabu, Myrah postt.. disebabkan nak smpai awal, Myrah guna stem 60$ 2keping.. kihkih,

Last last, raya ke-3 bru smpai kat uma sidia.. agak le kan, abg posmen bru start keje kot raya ke3.. Si Dia kemain lgi hepy sbb kad raya da smpai,. huhu~ Bagusla awok eyh xD tara tau mau tlis apa lagi.. :') jom tgok kad raya.. *peace*




Okey dak? Harhar~ xD doakan semoga kekal naa~ klau ad lbeh time, baca lha sajak dlam gmbr yang kedua dri atas tu.. hihi sweet kan? k bye #malu

Friday, August 17, 2012

Everything Gonna Be Okay

-Good friends are like stars-
.Assalamualaikum wbt dn Salam Jumaat..
Hello, pembaca2 semua.. Di pagi yg hening ni, Myrah b'kesempatan nk update blog.. hehe, bkan nk ckap psal raya.. bkan jgak psal puasa.. dan bkan jgak psal nak balik kampung.. Kali ni, Myrah nk citer psal Persahabatan / Friendship.. Yeah! semua tau kan What's meaning of FRIENDSHIP? rite? tipu letteeww klau xtau.. kikiki~ okay, before Myrah stori mori about Friendship, Myrah nk korang dgar lagu kat ats ni ( Wajah Rahsia Hati) Myrah nak korang bace entry ni smbil dgar lgu tu.. All of you can hear.. right? xD Okey, penah pembaca2 semua t'baca ayat ni kan? "Persahabatan itu lebih indah dri Percintaan" kan? dh baca kan? now, Myrah fham ape yg ayat tu nk maksudkan.. Myrah nak explain kat korang dh xbole, korang fham2 sndiri la ye.. (: 
Yeah,, time FormOne dulu, Myrah ade kenal dgan mmber nama dye Husna.. hihi I Miss U,lorhhh ^^ selain Husna, Myrah jgak ade knal Aishah.. I miss her too.. dlam ktorang duk kwan tu, tetiber ktorang b'kenan dgan pnggilan BestFriend.. Ye la kan, rasa xb'makna plak bler friendship yg kita bina xdek nama special.. hehe so, dgan word BestFriend, kami rasa lbeh m'hargai antara SatuSamaLain.. 2/3 stanza ni, mood Myrah rasa nk citer FRIENDSHIP yg ktorang bina pada dahulu kala.. 
Dulu, engkaulah yg menceriakan hari2 aku.
Dulu, engkaulah penawar dukaku.
Dulu, engkaulah yg akn m'jadi jlan penyelasaian mslah.
Dulu, suka dan duka kita kongsi.
...
Dulu, pergi Library sama2. korang tumpang kete ayah Myrah.
Dulu, kita hang out sama2.. 
Dulu, pergi tandas sama2.. 
Dulu, pergi koperasi / kantin sama2.. 
Dulu, klau slah sorang dripd kami tgah suka2 n xbuat keje skolah, mesti 2org lgi join jgak :)
Wah!! Bestnye time DULU DULU.. tpi kan kawan, nape time DULU tk mcm time SEKARANG.. Myrah fham masa b'lalu dan terus b'lalu.. namun, kita xbole ikutkn masa.. :'( #ILoveYou,Friends# Tentu korang xfham ape yg Myrah duk merepek kan? okey, sabaq.. nnti korang tau la.. First, Myrah nak mntak maaf la if post ni dibaca oleh kakak, abang, adik, mak,ayah Husna / Aishah.. n lgi lgi mntak maaf klau di antara mereka yg terasa dgan ayat Myrah.. hrap tak terasa.. at least, Myrah dh luahkan ap yg Myrah rasa.. ^_^ Now, Friendship yg ktorang bina skunk tak semanis DULU lagi.. masing2 dh bawa haluan sendiri.. Ada yg ke arah lbih baik dn sebaliknya.. Namun, Myrah sbgai mmber sulong di antara Husna n Aishah, Myrah perlu hargai semua ni.. n Myrah rasa mereka dh mcm sibling Myrah.. tp, korang kena ingt sibling punya lgi dkat dgan kita b'bnding kwan.. Husna dh brubah.. dy tak mcm dulu lgi.. Mana Husna yg dulu? sy nk awk yg dulu.. Saya rndu dgan gelak tawa yg kita bina b'sama.. Myrah nk bgtau Husna la hero dlam p'shbtan ktorang.. terbaik? Now, dy bkan lgi hero kami.. Da jadi 'Zero' agaknya.. Aishah pon tak mcm dulu lgi.. di mana hilangnya bestfriend2 sy yg dulu? Semua nak tnggalkan saya keseorangan..
Bila Myrah naik FormTwo, Husna dh ade bestfriend bru.. :'( so, dlam group dy 3org t'masuk dy. everytime, Myrah fkir yg 2org bestfriend dy tu pengganti Myrah n Aishah.. now, bestfriend Myrah hanyalah Aishah.. wlaupon Aishah nmpak prubhan ckit, tp sya tetap syg dya. sama macam Husna, wlau siapapun Husna, Myrah hargai setiap kenangan yg kami bina.. Husna skrg ad jgak samseng tu, tp xla seSAMSENG lelaki.. :') Dy bnyak wt mslah dlam klas.. tp, cara p'belajaran dy still mcm dulu.. Kdang2 bila dy wt slah, Myrah tak tego dy.. sbb Myrah rasa Myrah xde hak nk tego dy.. I know who am i.. dat's why Myrah xtegur.. maybe pembaca2 sana kata "xelok la Myrah xtgur dy, ape guna bestfriend kan?" Myrah tau.. tp, Myrah kena jaga perasaan Husna.. semlam Myrah mntak maaf dgan Husna, Myrah sent mcj dkat Husna.. "J, ak wt gnim sbb ak syg mu. Ak hrap mu tau. Ak dok jelez nde ngn mu.. Tp, ciyes ak rndu kter time F1. Ak bkan saje2 wt gnim ke mu! Ak syg mu, kalu ak dok syg ke mu, ak xkan wt gnim ke mu :'(" Then, Husna reply dye kata "syg2, tu bo ar maen.. eeeii, geli aku" okey, bila baca mcj dy, air mata Myrah mengalir.. Myrah xtau ape perasaan dy time tu.. Mungkin marah, sedih atau kecewa.. beserah pada Allah SWT yg Maha Mengetahui segalanya.. :')
InsyaAllah, seandainya Myrah diberi peluang dari yang Maha Esa untuk memimpin Husna ke arah yg lbeh baik, Myrah akn bwak dia.. sbb Myrah syg dya.. Klau Myrah tak syg dya, dh lama Myrah buang dy jauh2.. Ini sbb Myrah syg dya.. Myrah hargai persahabtan ktorang.. Okey la, makin diceritakan makin sedih dibuatnya.. Apa2pun, Semoga Husna dapat kawan yang lebih baik dari Myrah n Aishah- Tpi, satu Myrah nak kata Hargailah persahabtan yg telah kita jalinkan selama ini, Husna.. 

Wednesday, August 15, 2012

Perasaan Mengajar Aku..

AKU JUJUR, Ya! aku jujur.. saat y b'lalu mengajar ak tentang kesabaran.. Perasaan mengajar ak soal mematangkan diri.. #eh! apa yg aku merepek# hehe Aku jujur!! (: apa y b'laku dlam khdupan kita shrian, kdg2 ad yg mengjar kita tntang sesuatu perkara yg baru.. namun! mengapa manusia tdak sdar akn semua e2.. Di mana hilangnya anak bangsa?!

Okey dh mula b'celaru.. hehe soal perasaan? keadaan ini, mengjar ak untk mematangkn diri sndiri.. mngjar aku sabar dgan dugaan hidup..mengajar aku tentang liku2 kehidupan.. ya! aku tahu semua ni!! dn aku sdar, perjalanan aku masih jauh,.. banyak duri2 duga yg perlu ak lalui.. bukan untk plang ke kampung sempena perayaan, tapi perjalanan yg membawa ak ke arah sinar kejayaan.. sering aku t'menung, mengimbas kembali knangan yg b'laku dlam kehidupan.. ada yang manis, ada yang pahit.. yg manis akn ku ingati, dn yang pahit akn ku telani wlaupun t'lalu pahit.. sbb tu org kata KEHIDUPAN.. masam manis kononnya.. huhu

Terlalu bnyak kngan yg ak terkenang setiap saat,detik.. namun, masa terus berlalu.. mengapa harus aku? saat manis? aku ingin mengulanginya kembali.. saat pahit? mengapa harus ak yang perlu ditelannya? sungguh pahit..  ak ingat lagi kata2 senior aku Luqman "Mirah, yg pahit kita telan.. insyaAllah kita okay.. janji yg kita BOLEH" yeahh! aku bolehh! tentu korang lagi lagi boleh kan? 


Makin ak termenung, makin nak menangis dibuatnya.. mengapa terlalu bnyak kenangan dlam kehidupan kita? aku jujur, ILoveMyLifeStyle.. adakah perasaan aku sama seperti perasaan pembaca2 semua? Motif ak write down my story in blog bcoz, dua tiga hari ni hati aku xsdap.. seperti ad sesuatu yg akn b'laku.. ak cuba pertahankan semua ni!! arhh! stress hidupP!!! okey la guys! stop sini dulu.. #salam lebaran kpd semua pembaca blog Amyrah :)

Friday, July 13, 2012

#THE GLORIOUS TEAM#

Assalamualaikum wbt dn salam sejahtera.. okey, kali ni mlas nk citer pnjang2.. ckup sdih bila fkir akan The Glorious Team# yeahh! why Myrah sdih bila fkir team tu? okey, nnti slow2 Myrah citer k.. :) hri Isnin lepas, Myrah ad competition 'Pengukuhan B.Inggeris (Speech Choir) peringkat Daerah Besut' snang citer Speech Choir la.. hri Isnin 9/7/2012, ahli Speech Choir akn berentap dlam 1 pentas dkat SMK Kuala Besut.. apeapepun, kitorang prgi dgn satu harapan dn kami fkir ianya akn m'jdi satu kenyataan.. namum, smua tu xkesampaian :'(

skolah Myrah iaitu SMK Tengku Mahmud 2, m'dpat naib juara bgi kategori Aspirasi.. perh! sape xsdeh kan? klau readers2 yg duk tmpat Myrah, korang akan rasa tau.. >.< time otw prgi SMKKB, punyalah la bising duk dlam bas.. semangat kononnya.. tp, bila dpat tau yg smua tu FAILED, otw blik SMKTM 2, perhh! sunyi  giler.. ad yg tgah mnngis.. haha termasuk Myrah.. ^^ jujor Myrah kata, wat masa ni, Myrah xbolh nk trima kekalahan ni.. that's why Myrah menangis.. n seriously Myrah xkuat mcm korang,okay.. harap memahami.. dn klau pembaca ni Lelaki, Myrah nk bgtau yg hati Perempuan t'amatlah lembut.. :'(

Time debaran kian terasa, smua senior2 Myrah dpat rasa yg kitaorg Naib Johan.. ape citer korang jgn tau okey.. hehe senang citer Myrah jdi junior dlam The Glorious Team.. hehe sbb smuanya form 4 n 5.. Myrah n 2 mmber Myrah je yg Form two.. hehe then, lepas dye bgtau yg tempat ketiga dimenangi oleh SMK. Nasiruddin Shah, time tu Myrah dh menangis.. Myrah peluk senior Myrah nama Kak Ya.. dy kata "Kak Ya dpat rasa ap yg Myrah rasa.. sbar,okey.. Kak Ya tau Myrah kuat.. jgn nangis.. org tgok Myrah" okey, time tu Myrah kuatkan lgi..

Then, bile dy kata 'The winner........is SMK Kuala Besut' n hti n diri Myrah tk leh kata ape2 lgi.. menangis hti ni.. smpai2 keluar air mata.. smkin dilap, smkin laju air mata kluar.. korang pun akan nngis kan klau GAGAL ap yg kita nak.. so, that's why Myrah nngis.. :'( n dye kata 'The second place is SMK. Tengku Mahmud 2.. smkin nngis Myrah.. hehe, ye mmang Myrah anak manja.. korang kesah apa? :'D time ktorang nek ats stage nk amek medal, tgan Myrah rasa kebas gila bhai.. so, than je la.. then, kluar dewan.. Myrah nmpak beberapa senior menangis.. wahh! makin menangis plak Myrah.. adehhh :'( oke, blablabla, ktorang pn blik skola.. dlam bas, Myrah menangis xhenti2.. punyalah sdih.. muehehe~

Smpai je skolah, ktorang prgi kantin.. Myrah prgi kantin then smbung menangis.. hehe, jujur Myrah kate, buat mase tu Myrah xboleh dgar sore teacher2 n tgok muka mereka.. sdih hti.. rasa b'slah pn ada.. :) time tu, Myrah xprsan yg Luqman (senior f5) ad kt situ.. dy nmpak Myrah menangis.. n dy kata "kita sbnarnya bkan KALAH, kita MENANG.. jgn menangis..itu rezeki skola Kuala Besut.. jnji korang dgn senior ialah tebus kekalahan thun dpan okey" lpas tu, Myrah prgi duk bwah pokok smbil menangis n d'temani senior 2org.. hewhew~ pas2, smua senior2 dh blik, n teacher Darul Hana nmpak Myrah menangis n dy kata "Don't be sad, Amirah" makin laju air mata Myrah.. weh, sape xsdehh.. huaaaaaa! senior Myrah nama Luqman dy pn kata kata Myrah. "Myrah, kita dh wat y t'baik tau.. so, cool okey.. Luqman xleh tgok junior nangis" so, Myrah makin menangis.. haha MANJA kn Myrah? do i care? haha,

hari Rabu lepas, kitorang bgi blik medal dkat ahli The Glorious Team.. n time tu Myrah cukup2 rindu ngn mereka smua.. n xleh than Myrah menangis.. dh 1minggu Myrah menangis kenangkn balik kenangan bersama mereka.. :'( okey la, smpai sini dulu..

To senior2 form 5'12 : InsyaAllah klau rezeki kami, kami akan tebus kekalahan tahun ni.. korang tunggu je okay.. hope korang xlupakan kami time tu.. :')


k la, kt bwah ni video yg Myrah create sndiri.. korang tgok la ea.. dn jgn lupa komen.. motifnya adlah untk mengimbas kembali kenangan bersama mereka.. so sweett maa~ :D


KLIK SINI UNTUK LIHAT VIDEO.

klau nk tgok gambar speech choir korang add fb : AMALINA FATIN :)
sori,teacher,, promote fb teacher.. hikhok

Friday, April 6, 2012

Happy Birthday Sayangg



Hey peeps! What r u doing right now? Ehh! Sori, t’clap ‘speaking’ plak dh.. hEhEks.. last update blog 1/4/2012, okay agk lama suda xupdate.. rindu sudaa, kpd blog aku,.. J chop! Mau tnya, kpd siapakah Myrah wish bufday itu.. siap ade ‘sayang’ lagi.. aduhh! Romantic gitu.. HaHa, *gedik* okay, Myrah wish bufday tu untk diri Myrah sndiri.. hri ni, 06 April 2012, genaplah umur Myrah 14 Tahun.. uda besar ya! HiHi, aku piker, aku masih keanak-anakan,.. ngeh3, so! Sempena bufday Myrah ni.. Myrah ade buat sdikit party ngn kwan-2.. Myrah sambut birthday Myrah kat KFC Jerteh, 7 April 2012.. so, ade sape-2 nak pegi? Jom kite pi amai-2..



Herm, thanks bnyak2 kpd y wish bufday Myrah sama ada di Facebook atau handphone.. trima kaseh sbab ingat bufday Myrah.. n then, orang yg pertama wish bufday Myrah ialah mmber Myrah iaitu C.K.N. Farhana Alysha.. jyeahh! Bler tu die wish? Secret meyhh! Orang kedua wish bufday Myrah is Kamal Aley.. bler tu? Secret jugak.. HaHa sempena bufday Myrah niy, Myrah ajak kwan-2 hang ngn Myrah, esok iaitu 7 April.. kat Jerteh ja.. okay la, xtau nak kta ape dh.. hope bufday kali ni lbeh BEST dri sblom ni.. k byee 


Thursday, March 1, 2012

Hargailah Ibu Anda!!

Assalamualaikum w.b.t yoww! jyeahh! HEHE dh lame xupdate blog kan? Terasa rndu meyh xD i'm busy right now,babe!! first Myrah na tnjuk something at korang.. ce korang tgok pic. ats niy.. cung tak? yer kan? muehehehe, mom! i created this for u.. I Love u,Mom!! Amirah sayang Mak!! Mak y lhirkn Amirah.. Tanpa Mak, Mirah xde kt dunia niy! ouhh, my mother!! I Love U *smbil menitiskn air mata* ngeh3, terlbih sudaa~ Okay, pic. kt ats tu Myrah create sndiri kt photoscape tdi.. cuma nk ckap kt mak Myrah yg Myrah syg die.. Muachhh!! Hargailah Ibu Anda! kay, agk bercelaru otak Myrah sbb penatt.. =='

HEHE, jom kite berkenalan dengn tajuk entry kali ni, berkisahkn tntang Ibu.. okay, be4 that, korang smue knal kn ibu anda.. Mirah nk tnye, siapa ibu anda? dan siapa anda tanpa ibu anda? #thinking??# kayh! ibu  anda ialah seorang wanita yang melahirkan kita.. tanpa wanita tersebut, siapalah kita.. wanita tersebut telah bertaruh nyawa selama 9 bulan demi anda.. sanggupkah anda mengkhianati ibu anda? jyeahh! tak sangguppp.. untuk soklan ke-2 ; Anda tdak akn m'jdi wajah anda seperti sekarang.. Kerana tnpa ibu anda, anda tdak akn d'lhirkn di dunia ini.. Ya Allah, selamatkanlah ibuku Ya Allah!!


Kayh! citer dh nk mula.. urm, entry kali ni terlebih d'tujukn kepada anak2 Ibu Anda yg sudah berkerja.. okay, sbab ape? nnti Myrah bgtau sbab ape ek.. kpd kwn2 yg dh bekerja, yg sdah memiliki segala2nya dan yg msih memiliki ibu..hargailah ibu anda!! naper Myrah kate cenggitu? bcoz, bler korang berkerja, tak mustahil korang dpat gaji besar kan? bler dh dpat gaji yg bsar2, first korang akn pndang sebelah mata pda benda2 mewah . example ; kereta, rumah besar, rokok (lelaki) shopping (perempuan) dan lain2 lagi.. memang korang akn pkir benda g2. Myrah xtipu.. benda niy b'laku kt org yg dh bekerja.. same mcm abg Myrah.. cmtu jgak prngai die.. gaji besar.. muehehehe xD

Okay, bler anda bergaji besar, dn korang kerja kt bandar.. Mak ade kt kampung.. tp,korang lupe mak kt kmpung kan? agk2 sapelah mak kite kan? *sob2* skunk ni nk citer psal gaji besarr! tdi, period of P.A.Islam kt klas.. then Ustzh Ramlah citer psal Ar Rahman (Allah SWT Maha Pemurah), ye ye.. Mmang Allah SWT Maha Pemurah.. | bla bla bla | ustzh Ramlah pon ckap "mcm kakak2, abang2 awak, bler dh keje.. dpat gaji.. dorang beli kete, beli benda mhal2.. tp, sedikit pon die xbgi duit gaji kt mak die.. 1/2 pon xpe.. so, kite sbgai ank, bgilah ckit duit gaji tu kt mak.. RM 5 dh ckup.. act, gaji kiter bnyak mna pon, klau xsedekah kt mak sikit pon, gaji sebnyak itu pon tdak m'cukupi bgi diri kita.. ttp, klaw gaji kita stkat RM 500/month jea, klaw kite sedekah kat mak even RM 100, gaji yg kita miliki itu sdah m'cukupi bgi diri kita" so, fikir2kanlah korang oiii!

Tak faham? meyh sini Myrah trangkn.. Okay, ustzah Ramlah kata, klaw gaji kite besar.. tp, xsedekahkn kat mak / ayh kita.. gaji t'sebut tdak m'cukupi untk keperluan kita.. ttp, klaw gaji kita sikit, kite rase xberbaloi.. but, klaw kter sedekah ckit kt mk kita, Insya-Allah gaji itu b'baloi bgi diri kita..

i)Ahmad b'kerja sebgai 'engineer'.. die m'dpat wang gaji sbnyak RM 5000.. setiap bulan, die m'blnjakn wang tersebut dgn m'bayar insurang kereta.. Ahmad tdak prnah m'beri spruh dripd wang tersebut kpd ibunya.. malahan, dia t'paksa b'hutang dgan ibunya krna wang tersebut tdak m'cukupi untk keperluan dirinya..


ii)Amin b'kerja sbgai 'penoreh getah' dgan bayaran sbnyak RM 500 sebulan.. setelah m'dpat wang itu, dia m'beri sepruh drpd wang itu kpd ibunya.. bgi Amin, RM 500 sda m'ckupi bgi dirinya..


so, berfkirlah syang2 sekalian.. if korang dh bekerja, b'gaji besar.. sedekah lh ckit kt mak n ayh korang.. InsyaAllah hdup korang diberkati dan Allah SWT akn m'beri rezeki yg lbeh kpd korang.. :)





Monday, February 13, 2012

Drama Februari!!

Assalamualaikum dan gud evening allz.. jyeahhh! Myrah wt post bru plak.. :D oke, drama februari dh nak mula.. kite sdeh sgat2.. mcm2 mslah dtang.. act, kite tak kuat nk hdapi smue ni.. tp, kite sbar.. kite slalu ingt kata2 Guru Kelas 6 Bestari 2010.. die slalu psan kat kite," be a strong,dears".. n hri2 klaw kite ade mslah, kite ckp kt diri kita be a strong.. mase kite skola rndah dulu, kite duk kelas dpan skali.. 6 Bestari.. dlam bnyak2 pljar 6B, kitelh orang yg pling bnyak dpat mslah.. time tu jgak, kite tak matured spnohnya.. #mcm la skrg ni dh matured sgt# HAHA kita bleh diibratkn mcm budak hingusan lgi.. kita tak boleh nk hdapi smue tu sorang2.. kite prgi luahkn mslah tu kt Guru Kelas 6B,, dielah guru yg pling2 amek brat kt kite,, bler kter cite poblem kite at die,, mesti kita mnngis.. kita tak kuatt!! ouchh! lupa nk bgtau, name guru kelas kite time tu Mrs. Noor Elda Natri bt. Ab. Rashid.. kter ingt smpai hri ni nama die.. bler kter citer poblem kite kt die, die bgi nasihat.. makin bnyak die bgi nasihat kt kite, makin laju air mata menitis.. kite tak kuatt!! #seriously#

dah lama kite tak mnngis tau.. ntah knpa.. kite rse hidop kite sempurna, normal.. kite rse hepi jea.. tp, hri ni!! Kita xsanggup nk hdapi smue ni.. kite menangis.. paling tidak pon, dpan kwn2.. tdi, ade perhimpunan, hti kite ssah sgat sbb kite tgok kwn2 hepi.. best friend kite pon xtau poblem kite.. kite tahan smue niy.. lpas perhimpunan, cikgu2 pnggil semua ahli pengawas skola.. then, kite prgi kt tmpat yg mereka sruh.. Ustzh Normila bgitau ape yg de nk bgtau.. kite buang mslah kite pde saat tu.. kite xbole nk focus.. tp, pde masa tu jgak.. kite dh xbolh nk sbar lgi dgn smue ni.. kite tak boleh nk than air mata yg nak kluar.. time tu, air mata mmg2 nk kluar, kite tahannn~ n then kite pling arah blkg dn kesat air mata.. kite tak kuatt.. dpn kwn2 kite bleh jea hepi.. tp, xsehepi yg kite nakk ='( tiba gliran Cikgu Ramli b'ckap.. ayt die menusuk kolbu kita.. tibe2 air mata kite kluar.. kita sapu balik air mata tu.. kita bru rase semua ni bebanan untok diri kita.. act, kita dh paksa diri kita melakukan sesuatu yg kita rase, kita xboleh buat.. kita nyesall :'(  sememangnya kite xbole nk paksa diri kita.. kite badmoOd gler tdi.. semua orang kite mrah.. kite naik gila tau tdi.. 

lpas hbis perjumpaan pngwas, kite masok kelas, then kite rase diri kite mcm ade kekurangn jea.. kite bnyak sgat jwtan yg kite amek,, such as ketua AJK Keceriaan.. klaw diikutkn hti, kite xnak smue tu.. tp, kwan2 paksa kita.. kite trime jea.. tp, kali ni kita xbole nk trime keputusan mereka.. mereka paksa kite dh mcm kite paksa diri kita.. perit tauu! kite amek kptusan jmpa bendahari kelas 2Elit.. ckp kt die, yg kita nak trik diri dri jdi Ketua AJK Keceriaan.. kite nak suh mmber kita gnti kita.. tp, die xnak.. oke, kita t'tekan dgan smue nihh!! naseb baik time tu, period of ICTL.. kite bbas nk wat pe.. smue kwan2 duk ats krusi.. kite duk ats lntai jea.. kite tertekan gler wehh! xtau nk wat pe, kite amek HUDSONS n mkan.. kite prgi buang plastik tu dlam tong smpah.. tetibe air mata kluar.. fuhh! manyak maa.. kite sapu air mata tu.. kite wat standard jea bler masuk kelas.. kite mmang2 xleh nk tahan dh dgan smue ni.. Kita xbgtau kat sape2 mslah kite.. kite xnak wat mslah kite jdi mslah dorang.. kite pon duk ats lantai.. bler kter dh xleh than air mata kite dri kluar, kite tros mntak kbnran ngn cikgu kite untok izinkn kite prgi tndas.. kita bgtau cikgu nk prgi tndas smbil mnngis.. sumpahh! kite xleh nak than dah.. sdeh beb!! kter pon prgi tndas time tu jugak.. 

Otw nak gi tndas, jmpa mmber kita nmanya Z.. die nmpak kite mnngis.. die tnye kite knpa? kite buat xnmpak je die.. sbab time tu kite dh nak gila.. kite prgi tndas.. kita sapu air mata kita kering2.. tetiber time kita nk kluar tndas air mata kita kluar lagi... adehh -_-' mmber kite Z ajak Y untok jumpa kita kt tndas.. time kita nak smpai kelas, die cepat2 prgi kat kita n then tnye sebab ape.. kita ckap xde pape2.. cuma stress~ kite masuk kelas balik.. kite duk tmpat atas lntai lgi.. kite xnak kwan2 tau yg kite mnngis.. sumpah~ kite stress time tu.. bnyak sgat mslah.. kite xmampu nk hdapi smue ni.. time tu kite bgtau kat Z "Z, lpas ni awk gnti tmpat sye.. skrg, awk jdi Ketua AJK Keceriaan kelas kita" die tanye kite knp?? kite ckap, xde pape.. lpas tu Z bgtau kat M yang Z akn jdi ketua AJK.. dan M setuju jea.. bler smua kwn2 prmpuan tau yg kita dh xjdi Ketua AJK Keceriaan, dorang semua mengeluh.. dorang xsetuju yg kita dh xjdi Ketua.. lpas tu, Z dh mula start tugas die jdi Ketua AJK Keceriaan.. time tu Z kalut ckit sbab bimbang Guru Penasihat Kelas mrah die sbab xlakukan tugas.. then, ade sorang mmber kite ckap kat kite "knp xjdi ketua ajk? smue ni jadi kalut klaw xde awk? see! Z wat keje pon dh kalut.. tolonglah" air mata aku, hmpir2 nk menitis.. tp, aku than drpd menitis.. dh pnat jri berdancing ats keyborad, smpai cni dulu la entry hri ni.. mmang agak pnjg entry kali ni.. smue ni berlaku dlam sekelip mata jea.. :'(

p/s:: bnyak sgt jwtan yg aku hamek, dn ianya menjdi 1bebanan bgi diri aku.. sbb tu aku stress.. :'(

Thursday, February 9, 2012

Lafas Lega!!

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.. cewahh! terase kekok plak dh ayt skema Myrah ni.. =D mana xnye~ dh lame xhupdate blog kan? citer dri Myrah pon krang.. ye kan? katakanlah YA whai kwn2 ku.. HEHE kayh! hri ni nk plak kan citer psal exam Myrah.. ouch! lpe nk ckap kt korang, Myrah tak berkesemptan nk edit blog sbab, sbab, sbab Myrah exam!! yayayaya~ Myrah exam Take Of Value (TOV).. ngerti? HEHE so, korang fham situasi Myrah yea.. jom start dgr citer Myrah.. dgar btol2 yea.. klaw pape nk tnye, trus comment2.. jgn malu2.. jgn segan2.. cehh! dh nyanyi plak.. (=

Myrah exam hri AHad lepas.. so, dh lama la examnyer..? oke, mlas nk citer pnglman exam ari mula2.. trus ke hri yg last exam.. jyeahh!! kite exam yg last punyer, umm~ hri ni, KHAMIS.. muehehehe~ =D ari ni exam PSV, SEJ. GEO. LOL ==' ssah2 maa~ HAHA bak kata Myrah "kite jwab main tembak jea.. btul slah adat peperiksaan" anda terase jelly? silakan -,-

PSV::tajuknya teramatlah bebas.. bebas nk lkis pape jea.. so, Myrah lukis pemandangan kat tempat perkelahan.. that's mean kat air terjun la.. tp, bkan hado sgt pon air terjun tue.. =D btw, nice dowh lukisan Myrah wlaupon xsecantik lkisan kwn Myrah name Syukriah n Shah.. eh! Myrah mention Syukriah n Shah jea? orang laen mana? kayh! orang laen comey jugaks lukisan! tp,xsecomel yg Syukriah n Shah punyer.. muehehehe sori yerpp.. pade mulanya, Myrah xpndai nk lkis per.. tk pndai nk lkis ni merujuk pde imaginasi Myrah la.. cntohnya, dlam kple otak Myrah ni rase cm nk lukis ini, nk lkis itu.. tp,xreti lah syang!!! last2, amek kptusan nk wat lkisan main hentam jea.. HAHAKS, then lukis punye lukis, last2 nmpak comel bgi Myrah.. =) lepas sat lukis, kite kaler plak.. HEHE lukisan Myrah temanyer colourful.. xpa la hodoh pon.. jnji comey.. HEHE


SEJ.::60 soalan? LOL ==' lteh dowh nk jwab.. HAHA kayh! Myrah jujor sememangnya Myrah tak hfal pon tajuk yg cikgu suruh hfal.. cume bace cenggitu jea.. HEHE xde masa laa.. k abaikan psal markah yg akn Myrah dpat.. Lulus / Gagal dh adat exam.. kan kan?? =D agak susah kot sebab xhengat note yg cikgu bgi.. kayh! tertekan meyhh.. btw, doakan untoks myrah yerp.. HAHA ngengada~


GEO.::geografi pon 60 soalan jugak.. perhh! mlas gler babai nk jwab smuenyer.. tp, nseb baik soklan snang.. HAHA even aku xsuka geografi.. senang aku pon still dpat gred C dlam exam.. muahahaha~ secara jujurnya, Myrah xsuke geo. korang suka?? Tahniah!! Geografi aku pkai hentam aja.. salah betul, aku dh wat yg terbaik.. cikgu nak marah? lantak cikgu la... HAHA kejam plak Myrah an? abaikan =='

oke la,, jari dh penat ber'dancing' atas keyboard meyh.. k la~ Myrah out dulu.. turn my sis. nk guna lappy.. bubye.. see u all next time!! muach2 =D

Sunday, February 5, 2012

Hayatilah Kisah Maulidul Rasul


Kelebihan Nabi Muhammad.

Dari Jabir katanya : Berkata Rasulullah yang ertinya :
Aku telah diberikan 5 perkara yang tidak seorag pun daripada para nabi sebelum ku diberikan :
1. Aku ditolong dengan daya menakutkan musuh sejauh perjalanan sebulan.
2. Diuntukkan bagiku bumi ini, di mana-mana sahaja boleh dijadikan tempat bersujud dan keadaannya suci. Maka sebarang umatku yang telah datang kepadanya waktu sembahyang, hendaklan tampil sembahyang.
3. Dihalalkan harta rampasan perang bagiku dan tidak halal bagi seorang pun sebelum ku.
4. Aku diberi kuasa untuk beri syafaat.
5. Setiap nabi dibangkitkan untuk menyeru kaumnya sahaja,tapi aku dibangkitkan untuk menyeru seluruh manusia.

RASUL-RASUL PENJAGA LANGIT

Lapisan 1 : Nabi Adam
Lapisan 2 : Nabi isa dan Yahya
Lapisan 3 : Nabi Yusuf
Lapisan 4 : Nabi Idris
Lapisan 5 : Nabi Harun
Lapisan 6 : Nabi Musa
Lapisan 7 : Nabi Ibrahim.


WASIAT NABI MUHAMMAD SAW kepada SAYIDINA ALI RA

Wahai Ali, bagi orang MUKMIN ada 3 tanda-tandanya:
>1) Tidak terpaut hatinya pada harta benda dunia.
>2) Tidak terpesona dengan pujuk rayu.
>3) Benci terhadap perbualan dan perkataan sia-sia..

Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
>1) Jujur dalam berkata-kata.
>2) Menjauhi segala yg haram.
>3) Merendahkan diri.

Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR itu ada 3 tanda2nya:
>1) Merahasiakan ibadahnya.
>2) Merahasiakan sedekahnya.
>3) Merahasiakan ujian yg menimpanya.

>Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
>1) Takut berlaku dusta dan keji.
>2) Menjauhi kejahatan.
>3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman.

>Wahai Ali, tanda2 AHLI IBADAH itu ada 3 tandanya:
>1) Mengawasi dirinya.
>2) Menghisab dirinya.
>3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah s.w.t.


Saturday, February 4, 2012

Salam Maulidul Rasul (2)


Kisah Rasulullah S.A.W sebagai pengajaran dan tauladan

1) Kalau ada  pakaian yang koyak, Rasulullah
menampalnya  sendiri tanpa
perlu menyuruh isterinya.  Beliau juga memerah susu
kambing untuk  keperluan
keluarga mahupun untuk  dijual.

2)  Setiap kali pulang ke rumah, bila dilihat
tiada makanan yang sudah siap
di masak untuk dimakan, sambil tersenyum  baginda
menyinsing lengan bajunya
untuk membantu isterinya di dapur.  Sayidatina
'Aisyah menceritakan  'Kalau
Nabi berada di rumah, beliau selalu  membantu
urusan rumahtangga.

3) Jika mendengar azan, beliau cepat-cepat
berangkat ke masjid, dan
cepat-cepat pula kembali sesudah selesai  sembahyang.'

4) Pernah baginda  pulang pada waktu pagi.
Tentulah baginda  teramat lapar
waktu itu. Tetapi dilihatnya  tiada apa pun yang
ada untuk sarapan.  Yang
mentah pun tidak ada kerana Sayidatina  'Aisyah
belum ke pasar.
Maka Nabi bertanya, 'Belum ada sarapan ya
Khumaira?' (Khumaira adalah
panggilan mesra untuk Sayidatina 'Aisyah  yang
bererti 'Wahai yang
kemerah-merahan' )
Aisyah menjawab dengan agak serba salah,  'Belum
ada apa-apa wahai
Rasulullah.'
Rasulullah lantas berkata, 'Jika begitu aku  puasa
saja hari
ini.' tanpa sedikit tergambar rasa kesal di raut  wajah baginda.

5) Sebaliknya  baginda sangat marah tatkala
melihat  seorang suami sedang
memukul isterinya.  Rasulullah menegur, 'Mengapa
engkau memukul  isterimu?'
Lantas soalan itu dijawab dengan  agak gementar,
'Isteriku sangat  keras
kepala! Sudah diberi nasihat dia  tetap degil juga, jadi
aku pukul lah  dia.'
'Aku tidak bertanyakan alasanmu,'  sahut Nabi s. a. w.
'Aku menanyakan  mengapa
engkau memukul teman tidurmu dan  ibu kepada
anak-anakmu? '

6) Pernah baginda bersabda, 'sebaik-baik  lelaki
adalah yang paling  baik,kasih
dan lemah lembut terhadap  isterinya.' Prihatin,
sabar dan  tawadhuknya
baginda dalam menjadi ketua  keluarga langsung
tidak sedikitpun  menjejaskan
kedudukannya sebagai pemimpin  umat.

7) Pada suatu ketika baginda menjadi imam  solat.
Dilihat oleh para
sahabat,pergerakan baginda antara satu rukun  ke
satu rukun yang lain amat
sukar sekali.
Dan mereka mendengar bunyi menggerutup  seolah-olah
sendi-sendi
pada tubuh baginda yang mulia itu bergeser  antara
satu sama lain. Sayidina
Umar yang tidak tahan melihat keadaan baginda  itu
langsung bertanya setelah
selesai bersembahyang,


'Ya Rasulullah, kami melihat seolah-olah  tuan
menanggung penderitaan yang
amat berat, tuan sakitkah ya Rasulullah?'
'Tidak, ya Umar. Alhamdulillah, aku sihat dan  segar.'


'Ya Rasulullah.. .mengapa setiap kali tuan
menggerakkan tubuh, kami
mendengar seolah-olah sendi bergeselan di  tubuh
tuan? Kami yakin engkau
sedang sakit...' desak Umar penuh cemas.


Akhirnya Rasulullah mengangkat jubahnya.  Para
sahabat amat terkejut. Perut
baginda yang kempis, kelihatan dililiti  sehelai
kain yang berisi batu
kerikil, buat untuk menahan rasa lapar  baginda.
Batu-batu kecil itulah yang  menimbulkan
bunyi-bunyi halus setiap  kali
bergeraknya tubuh baginda.


'Ya Rasulullah! Adakah bila tuan menyatakan  lapar
dan tidak punya makanan
kami tidak akan mendapatkannya buat tuan?'
Lalu baginda menjawab dengan lembut, 'Tidak  para
sahabatku. Aku tahu, apa
pun akan engkau korbankan demi Rasulmu.  Tetapi
apakah akan aku jawab di
hadapan ALLAH nanti, apabila aku sebagai  pemimpin,
menjadi beban kepada
umatnya?' 'Biarlah kelaparan ini
sebagai hadiah ALLAH buatku, agar umatku  kelak
tidak ada yang kelaparan di
dunia ini lebih-lebih lagi tiada yang kelaparan  di
Akhirat kelak.'

8) Baginda pernah tanpa rasa canggung  sedikitpun
makan di sebelah  seorang
tua yang dipenuhi kudis, miskin dan  kotor.

9) Hanya diam dan bersabar bila kain  rida'nya
direntap dengan kasar  oleh
seorang Arab Badwi hingga berbekas  merah di
lehernya. Dan dengan penuh  rasa
kehambaan baginda membasuh tempat yang  dikencing
si Badwi di dalam masjid
sebelum menegur dengan lembut perbuatan  itu.

10) Kecintaannya yang tinggi terhadap ALLAH  swt
dan rasa kehambaan yang
sudah sebati dalam diri Rasulullah saw  menolak
sama sekali rasa ke  tuanan.

11) Seolah-olah anugerah kemuliaan dari  ALLAH
langsung tidak dijadikan
sebab untuknya merasa lebih dari yang lain,  ketika
di depan ramai mahupun
dalam keseorangan.

12) Pintu Syurga telah terbuka  seluas-luasnya
untuk baginda,  baginda
masih lagi berdiri di waktu-waktu  sepi malam hari,
terus-menerus  beribadah
hinggakan pernah baginda terjatuh  lantaran kakinya
sudah  bengkak-bengkak.

13) Fizikalnya sudah  tidak mampu menanggung
kemahuan jiwanya  yang
tinggi.Bila ditanya oleh Sayidatina  'Aisyah, 'Ya
Rasulullah, bukankah
engaku telah dijamin Syurga? Mengapa engkau  masih
bersusah payah begini?'
Jawab baginda dengan lunak, 'Ya 'Aisyah,  bukankah
aku ini hanyalah seorang
hamba? Sesungguhnya aku ingin menjadi  hamba-Nya
yang bersyukur.'

Rasulullah s. a. w. bersabda,'SAMPAIKAN LAH  PESANKU
WALAUPUN SEPOTONG
AYAT.

Sunday, January 29, 2012

Anak Tranung


Assalamualaikum w.b.t dan gud evening n selamat sejahtera.. hehe smlam Myrah ketinggalan untok post entry baru.. oke~ don't worry.. ari ni Myrah berkesempatan la untok menulis serba sdikit tntang SAYA BANGGA JADI ANOK TRANUNG.. muahahhaha~ orang dri luar negeri terengganu fham dok ape yg Myrah tlis ni? haha klau dok fham comment lah ye.. :D untok post kali ni, bia Myrah cakp loghat Terengganu neh? orang Ganung bese ckap aku mung!! korang jangn kekok plak.. post kali ni dh xpnggil Myrah lgi.. haha oke, jom mulakan ceritera Saya Bangga Jadi Anok Tranung..

kwn2 sumer, tdi ak on9 pesbuk,, pah time aku duk tgok status2 kt mmber2 aku, aku jupo lha entry KLIK SINI ok, aku kejut gok time tu bler bace mende tuh.. mmber aku post psal tu.. oke, mende hok aku kejut ngat niyh? aku kejut la bab Wali Band mai Ganung.. weh, awok2 semo,, gane ni. Wali Band bleh mai Ganung.. demo2 hok bco post ni, ajem gi dok Ganung? hok dok ajem tu mmg K.O la.. haha sori deh.. gura petey2.. huhu

seney crito, aku banggo jdi anok Tranung babnyo Ganung lenim maju doh.. dok supo negeri laen.. snyap tupah jah!! haha~ sero hti? maap2 muehehe :D bukan nk banggo rane, kironyo koho lamo koho maju Ganu.. hok aku bangga sgt2 nye ngn daerah Besut.. daerah hok aku idop.. hok aku duk hirup udara sokmo2.. demo au dok bakpo?? sebab,, daerah aku ni ade SECRET RECIPE doh lenim.. daerah demo ado?? xdok op? oyakk doh xdok.. hahaha besar abis doh daerah Besut loni.. pusat shopping ade lake.. tpi mace Gym, Bowling n sewaktu dgn dio xdop lah.. Besut ni kecik jah.. haha

buke hok tu jah!! ak koho banggo sbb male(28 Jan. 2012) sep pemain Ganu menang lawan Singapore.. haha sape score? haha Ganu megang doh kali niyh.. haha bia pom bleh sumat 1goal,, tpi Ganung gagoh mace.. sep pemain negeri demo ado gagoh supo ngn negeri kawe? xdop kanG? haha meme la, bhso Ganu ni dok sedak dgar.. ce demo gi Kelate koho dok sedak bhso dio.. haha chopp!! aku doh hino negeri ore.. cumo oyak bendo betull... tp, so r hok aku dok brehi ke Ganung.. pasal daerah Hulu Terengganu / Kuala Berang.. wooo~ bhse dio pekat nk mampus.. acu awok2 sumer gi daerah tu.. aci kelik mula ke negeri demo.. ado la pekat tu sikit.. haha benarnyo Ganung ni istimewa.. demo2 hok duk negeri laen tau gapoo?? :)

eh! awok2 sumer tau dok, negeri Ganu la hok negeri hok tunjuk die tu Islam.. betul doh sero ayt gitu.. haha mksud dio, negeri hok caro serba sedikit psal Islam la.. mano doknyoh.. setiap taon wat Majlis Khatam Al-Quran.. negeri demo rajin wat? kalu rjin pon, bukan setiap taon op? klu setiap taon gok, Alhamdulillah.. haha chopp! psal gapo agi ea bakpo ambe banggo jdi ank tranung?

hoo! psal kerepok gotel / lekor.. negeri awok2 sumer selain negri Tranung / Kelate ado jual dok kepok gotel? ado kea? tp, kepok gotel negeri demo dok brapo sedap.. kalu bab kepok gotel, meme awop2 xleh lawan r ngn kepok gotel/lekor negeri tranung.. memey sdap arhh! kazen2 aku, tyme balik kmpung, meme wajib beli kepok gotel.. kalu dok, xleh nk ddok la.. haha

oke la.. dh ckop pnjg niy entry Myrah kali ni.. haha suko dok bace loghat Tranung? mesti best op.. laen kali, awop2 lak citer psal nogori awop2.. hehe Myrah sedia mmbacanya.. oke lah.. bubye n gud night.. haha :D salam~

Friday, January 27, 2012

Dia nak jadi Boyfie aku?


Assalamualaikum w.b.t dan selamat t/hari.. weii!! aku nervous gler mau citer ni.. wehhh!!! die nak jdi boyfie aku? OMG,, haha ntah la.. Myrah lngsong xde pper perasaan kutt kt dia. ckuplah kiter bergelar seorang kwan.. muehehehehe~ ape yang ak merepek ni? yerla,, ade budak laki die nak jdi bf aku... dri mna Myrah dpat tau? oke, Myrah dpat tau dri die sndiri.. ttiber die wat relationship ngn Myrah kat fb.. woahh! agk lama untuk Myrah confirmkannya.. :D bkan ape, Myrah rase bese2 jer dgn dia,, tak rase mcm fall in love urn.. heheks.. then, dia paksa Myrah untuk confirmkn mende tu.. ape lgi, Myrah pun confirm jer la.. *winkwink*

bler dh Myrah confirm tu, dye pun antar mcj kat Myrah melalui fb die kata, ssah tau die nak luahkan semua ni kat org yg die suka.. wow! that's mean dia betul2 suka aku la?? haha senyum kmbing lah Myrah hri ni.. huhu Myrah cume ckap thanks sebb dh luahkan smue ni :) smlam Myrah xon9 facebook psal nak baca novel form 2.. belum hbis lagi maa~ pastu dia antar mesej ape ntah.. perhh! ayt die jiwang nak mmpos.. yg Myrah engt 1st ayt die b'tulis andai kau dapat mmbaca............ yg tu jer engt.. hehe then Myrah reply mcj dia, :) cmtu ja.. muahahahaha~ xtau nak kata per.. huhu setiap bait2 status kt fb Myrah, die like jea.. kau suka kt aku ea? "klaw sy bkn jodoh awk, tolong jgn cintakn sye.. sbb sye syg hati $ perasaan sye.." itu ayt Myrah sblum terima seseorang yg ingin menjadi pelengkap hidup Myrah.. :) jiwang tak karat kan?

pgi tdi Myrah on facebook dan tgok kat newsfeed.. die tulis status smlm aku mmpi psal kau.. kau kata kau trime aku.. dpn org ramai.. ttber aku bgun.. rupa2nya itu mmpi.. ape la!! haha okayh! Myrah xnak comment ape2.. sumer gmbr Myrah, Myrah private untok dia.. bkan dia xncem or pape.. dia cute, tp Myrah rase dia cuma kwn Myrah jea.. so, klaw die boyfie Myrah.. maybe Myrah xlyan sgt dia sepertimana Myrah lyan ex-bf Myrah sblum ni.. :) untuk korang2 kt luar sana, tak pyah amek Myrah jdi girlfriend korang bcoz Myrah nk blaja dulu.. nak study kat universiti smpai level PHD.. sblum Myrah wat boyfie Myrah bangga dgn kejayaan Myrah, Myrah nak wat diri Myrah bangga.. then nak wat family bangga dgn Myrah.. lpas dorang bangga dgn kejayaan Myrah, bru Myrah banggakan boyfriend Myrah.. oke, agak panjang entry Myrah.. so, Myrah stop sini dulu..

Wednesday, January 25, 2012

Cara Yang Betul (timeline)

Assalamualaikum w.b.t dan selamat petang wahai saudara saudari ku sekalian.. huhu ape khbar anda disana? saya di sni baik2 shj even sakit sendi.. muahahaha :) mcm org tua plaks kan? huhu eh! korang knal tak Mark Zuckerberg? mesti knal kan? orang yg create laman web facebook la.. mula2 biasa2 je fb ni, lama2 Mr. Mark update fb dgn plbgai gaya.. wow! now, timeline lah m'jdi style budak2 zman skunk.. tp, adkh sume suke dgn timeline? OMG rmai yg xsuke maaa!!~ ==' tak cute pon timeline ni/.. baik style biasa2 kn? even timeline kiter bole masukkan cover/header tp, xsecantik style sblom timeline.. werkkk anda terasa.. maaf dipinta!! buahahahaha oke, bgi yg TERbuat timeline tu, tmbah2 korang xsuka plaks kn? Myrah ade sediakan cara yg terbaik atau lain kata, cara yg betul untok ilangkn timeline.. choppp! jgn terburu2 baca 1 per 1 ayt Myrah kayh!!!! kan tak menjadi pulak.. skunk ni, Myrah bkan guna 1cara untuk ilangkn timeline tapi 2cara.. woahh@! mesti korang ternganga2 mulut? =D rileks ank2 ku yg dikasihi sekalian.. adehh! agk pnjg pulak entry kali ni.. huhu anyway, jom ikot step di bwh untuk ilangkn timeline::


CARA YANG PERTAMA::


p/s: pastikan korang dah log in facebook..
1- now, tekan HOME.. gerakkn tetikus anda dan tekan Account Settings..
2- korang tengok belah kiri korang, dia ade tulis general, security, notifications, apps, mobile, payments, facebook ads.. korang tekan Security..
3- korang nmpak tak bhgian bwah skali dia ade tulis deactive your accounts.. now, tkan deactive.... n then klaw dia ade bgi questions korang jwb mana yg korunk suka kayh!!
4- dah siappp! untuk xnk rndukn fb, korang sign up la balik.. muahahahaha~

oke, maybe korang agk pnas kan dgn cara yg pertama.. heheks jgn frust,!! Myrah nk suh korang hepi jea.. cara yang kedua ni lah yg bru betull2222 haliaa!! =D

CARA YANG KEDUA::


p/s:: pastikan korang dh log in acc. korang
1-tekan CTRL + W
2- then, hilanglah timeline d'mata korang tuh.. *winkwink*

booooo!! muahahhahaha sori la, xberniat nk wat korang marah.. huhu sbb klaw korang ikut step yg ke-2 line internet Myrah mkin laju plaks dah.. muehehehehe~ sila komen perasaan anda semasa mencuba nasib untuk hilangkan timeline.. 



Sunday, January 22, 2012

Oh Melodiku!

Assalamualaikum w.b.t dan dan dan selamat petang lah smua! ok, ari ni Myrah agk xberapa nak hepi dan xberapa nak sdih.. hehe kena pada mood lah ni? ngeh3 ok, ari ni AHAD kn? so, ade Melodi kn kt TV3? mmg ade.. n then tdi Myrah tgok la kjap.. ttber Zizan RL ckp psal Allahyarham Izwan Pilus.. ape lgi! tgn Myrah yg duk lipat kain trus b'henti.. tonton la!

perh! sdeh nk mmpos psal Allahyarham.. rmai artis2 kata Allahyarham ni seorang p'hibur n then ape lg? dh lupa! heheks.. pas2 time gliran Aril AF7 ckp psal abg dia, trus mnnges Aril.. dlm ati Myrah agk sebak dowh dgar citer dri mamat tu.. Aril kata abg dia marahkn dia psal Aril xpndai lipat baju.. ape yg abg dia kata?

"Ajam(Aril AF7) bler ko nk blaja lipat baju? xkn ko nk suh aku lipat baju ko? ke nnti aku mati bru ko nk blaja?"


ayat! sdeh gler babai! nk nnges la.. waaa! :D n ayt t'akhir Allahyarham Izwan bgtau kt adik dia ialah":

"Ajam, aku syg ko.. wlau cmne pon aku syg ko.. ko jaga mak n ayh.."


waaa! nk nnges lgi la.. wawawawa sdeh siot kn ayt Izwan? tp, Tuhan lbeh sygkn dia.. n Aril kata lgi, msa Izwan suh Aril jaga mk n ayh, Aril juz t'cnyum.. time tu dorang kt Hospital Ampang.. Aril xmmpu nk nnges dpan abg dia.. ape yg Aril kata kt wartawan?

"mmg sy nk mngis time tu.. tp, sye xboleh nk mnngis dpn dia.. sbb klau dia tgok sy sdih, dia akn lbih sdih"


sadisnya.. xmmpu aku m'dgarnya.. ini bru dri artis.. klaw ianya t'kena dgn org yg rpat dgn Myrah.. smpah Myrah ckp, Myrah xkn b'hnti mnngis. Myrah xkuat!!!!!! oke la.. mlas nk lyan perasaan.. Myrah stop sini dula ya.. :)

Saturday, January 21, 2012

Lumrah Kehidupan

" Ya Allah panjangkanlah umur Nur Amirah bt. Azahani
 dalam mentaati-Mu, dan mentaati utusan-Mu serta jadikanlah
Nur Amirah bt. Azahani dikalangan hamba2-Mu yang soleh"

" Maha suci Zat Yang Hidup yang tidak akan mati. 
Ya Allah, ampunilah mayat Khairil Izwan bin Pilus dan
sayangilah dia, dan temanilah dia dalam kesendirian, dan
keasingannya di dalam kubur, dan terangilah kuburnya"

Kawan2, mintak doakan kehidupan Myrah!! :) dan doakan Allahyarham Izwan Pilus agr dia d'tempakn dlm golongan org yang beriman.. ^_^


Hidup Penuh Dugaan


Assalamualaikum w.b.t dan selamat t/hari..*winkwink*Myrah tlis entry baru.. huhu.. ape perasaan korang bler dh baca entry Myrah yg lpas2? sedih? terasa? suka? heheks~ yg terasa tu maaf lah yer.. bkn niat Myrah nk wat korang terasa.. yg sdeh plak tu knpa yer? ayt Myrah ni buat korang sebak ea? haha tp, Myrah tlis sumer tu b'dsarkn penglman Myrah.. yg hepi tu Alhamdulillah la.. :) t/hri ni mlaih plak nk tlong mak kt dpur.. huhu ntah la knp.. rndu kt abg Izwan kot!! =)  Myrah nk knal ngn abg Izwan :'(


Oke, mlas nk citer benda yg lpas.. hope dia d'tmpatkn diklgn org yg beriman even dia seorang penyanyi.. entry Myrah ari ni tentang selok-belok idop Myrah.. actually, bnyak dugaan yg Myrah lalui sepnjg tahun 2012.. tp, Myrah xsmpat nk ckap kt korang.. ckoplh Myrah ckp kt korang yg Myrah still b'gelut dlm mslah.. korang, Myrah hrap sgt2 korang hdop dgn aman n damai.. Allah dh ciptakn kter dlm keadaan yg normal.. :)

Allah syg manusia yang sabar.. semakin lama kita bernafas di atas muka bumi ni, semakin bnyk dugaan dan rintangan yg bakal kita hdapi.. mungkin kita xtau bler.. so, kter kena b'sedia hdapi smua tu.. Myrah bleh trime smua dugaan yg Allah SWT bgi kt Myrah.. Myrah nk jdi seorang yg kuat.. cuba korang fkir cita2 korang.. adkh korang dpt m'cpai cita2 t'sebut ataupon tdk mmpu lgi m'cpai cita2? u can do it,dears!! idop hnya skali.. gunaknlh ia dgn sebaik-baiknya.. dan korang kena ingt masa yg lalu tdak bleh d'putar kmbali.. klaw boleh d'ptar, Myrah akn ptarkn masa dn kembalikn Myrah usia 1bulan dn Myrah akn gunakan usia Myrah 1bulan dgn sebaik-baiknya.. :) oke la, dh pnat kot tlis entry.. so, Myrah stop cni dulu.. ade time new hupdate.. ngeh3~ nk sat sedia untuk prgi stadium mok tgok bola sepak Trgnu vs T-Team.. heheks #olok-olok# assalamualaikum w.b.t

Izwan Pilus dalam Kenangan :(

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi cinta.. pagi ni Myrah xde mood kot nk citer psal entry ari ni.. ntah knape asyik sdeh ja.. rase nk Izwan Pilus idop balik.. tp, da xbole.. Tuhan lbeh sygkn dia.. OMG! lpas Myrah dpt tau yg dia meninggal bru Myrah terase yg dia sbnrnya artis yg Myrah suka.. xtau knpa.. dan skunk ni jgak Myrah tgah dgr lgu dri Izwan Pilus smbil hati Myrah mnnges.. :'(

Ya Allah! knpa ttber Myrah terase nk knal dia.. time dia idop, Izwan Pilus bgi Myrah xde dlm list penyanyi yg Myrah suke.. tp, skrg~ dia dh plang ke rahmatullah.. semuanya dh berlalu.. Myrah tgh view sumer lgu abg izwan.. nk nnges pon ade.. tp, mlas nk ckp kt korang! lgu abg Izwan Kembali Senyum t'amatlah menyentuh perasaan Myrah.. lpas nie Myrah dh xbole nk dgar lgu baru die.. abg Izwan prgi t'lalu awl.. ank2 kecil yg mseh nk knal dgn abg Izwan!

adeh! ape ni yg Myrah tocing ngat.. huhu btw, Myrah serius! oke, lgu Kembali Senyum dh abes.. now, tgah dgar lagu Indah Lelapku.. oke, now! abg Izwan dalam kenangan.. Myrah redha.. Myrah duk tgah dgr lgu abg Izwan sambil menatap pic. t'akhir arwah sblom meninggal dlm entry ini.. n lastly Myrah nk ucap Takziah kpd ahli kluarga abg Izwan t'masuk abg Aril..

Dalam Kenangan::





" Setiap yang bernyawa akan menemui ajal..
Ya Allah, ampunkanlah dosa hamba2mu"



Izwan Pilus meninggal dunia!

-gambar terakhir arwah di Hospital Ampang-

KUALA LUMPUR- Penyanyi dan Pengacara, Khairil Izwan b. Pilus atau lebih dikenali sebagai Izwan Pilus, 32,  telah meninggal dunia di Hospital Ampang, di sini, petang semalam, berikutan jangkitan kuman pada darah dan jangkitan air kencing tikus.

Bekas pengacara Bintang RTM itu menghembuskan nafas terakhirnya di hadapan keluarga dan rakan baik kira-kira jam 6:15 petang semalam(20.1.2012)..Anak kedua daripada empat beradik itu dimasukkan ke hospital disebabkan demam kuning, kira-kira jam 12.30 malam kelmarin.

Awal Disember lalu, penyanyi yang popular dengan lagu Kembali Senyum itu pernah dimasukkan ke Hospital Pusrawi, Jalan Tun Razak dan ditahan di wad selepas mengadu demam panas, manakala adiknya, Aril AF7 turut dimasukkan ke wad sama akibat demam denggi.

Jenazahnya dibawa pulang ke kampungnya di Jasin, Melaka dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Palembang, Gubah, Jasin kira-kira jam 9 pagi hari ini.

Allahyarham mula dikenali dalam industri hiburan tanah air selepas menjadi final Bintang RTM 2004 dan pernah muncul dengan album Indah Lelapku pada 2005. Beliau juga pernah menjadi finalis Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-14.

- ayat terakhir arwah..pada 18 Jan.2012-

Friday, January 20, 2012

Tempat Mengedit Gambar

Assalamualaikum semua! n selamat petang! how r u today? hrap2 bgos la yer.. ari ni hri Jumaat kn? woah! dh ari Jumaat rupanya.. huhu korang engt tk perkara yg akn b'laku pde hari Jumaat? iaitu HARI KIAMAT ok, rileks kwn! Myrah pon tkot jgak.. chop! Myrah dak mboh citer hal2 gnim.. hope kter d'selamatkn tyme mennde tu berlaku.. korang, Myrah bukang nk ckp psal Hari Kiamat.. tp, psal edit2 gmbr! by the way, korang pon xsuke kan tgok gmbr ori-ori ni kn.. nk juga nmpak shumel2.. haha

ok, kat sini Myrah bgtau tempat2 edit gmbr secara online.. n ad jgak yg kena download.. ngeh3~ ileks korang.. excited sgt letteeewww nk tau lmn web dye.. hehe klaw yg dh tau duk diam-diam yer! :) motif manusia edit gmbr adlh untk nk cntikkn gmbr tu.. ngerti? heehehe klaw xcntik xdak org plak nk tgok.. kan? >_^  ok, kt bwh ni list tmpt edit gmbr secara online.. :)

# o-matic #
" o-matic juga tempat mengedit gambar secara online.. if korang nk edit kt c2 korang leh tkn link yg Myrah bgi tdi.. :) contoh gmbr yg sdah diedit di o-matic "

- abaikan model dlam gmbr ni.. 
juz focus pde frame yg b'wrna oren-

# pixlr #
" untuk pixlr niy.. tmpt meng-edit dye nk kata cm photoshop tak jgak.. oke, so klaw nk try rse cmna bleh klik link yg Myrah bgi tu.. contoh gmbr yg dh diedit di pixlr sprt di bwh.."

"abaikan model dlm gmbr ni..
focus pde corak wrna pink"

" phixr lbeh kuang mcm pixlr.. ttp, bezanya adlh phixr lbeh canggih b'bnding pixlr.. hehe~ xmo citer pnjg2,, trus nk tnjuk cntoh untuk phixr.. taddaaa"

-abaikan model dlm gmbr tu..
juz focus pde corak/frame kt situ-

" untuk pizap editor, agk simple dan hnya sesuai untuk kanak2 / remaja yg xbeghapa pndai edit gmbr.. hehe~ klaw nk try kt pizap.. tkn link dia okeh?! nk tgok gmbr yg edit kt pizap? jom! kt bwah niy yerp"

-abaikan model dlm foto ni..
juz focus pada background, names..-

# picnik #
"edit dia lbeh krg pizap.. ttp, picnik lbeh macho drpd pizap.. ngeh3.. ape lgi, jom tgok gmbr yg Mirah edit d'picnik"

-abaikan model dlm gmbr ni..
juz focus pda tmpat edit-

ok, yg tu jer kot edit secara online.. yg Myrah tau le.. huhu yg niy plk untuk download.. if korunk nk edit jgak, so install la.. :)

"photoscape ni tmpt edit gmbr satu2nya senang.. if korang pndai edit gmbr kt photoscape insyaAllah comel gmbr tu.. hehe jom tgok gmbr yg Myrah edit kt photoscape.. xbper comel urn.. :)"
-abaikan model dlm gmbr ni..
focus pda edit tu-

# photoshop #
"untuk photoshop Myrah xde link nk kasi korang download.. harap maaf~ ok, di lappy Myrah mmg ade photoshop.. Myrah xdownload tp, beli DVD.. huhu~ so, klaw korang nk jgk photoshop meh dtg umah Myrah, amek DVD.. :) nk tgok Myrah edit header kt photoshop?"

-header yg Myrah create sndiri ni adlh transparent-

ok la,, rasenya dh bnyk Myrah bgtau kn.. hehe so Myrah stop sini dulu.. kbai! klaw korang nk suh Myrah edit pon bleh jgak.. Myrah akn edit secantik2nya.. hehe Noktah Entry.. Assalamualaikum w.b.t :)

p/s: tulisan berwrna merah adlh link tmpt edit gmbr.. sekian~