Followers

Sunday, February 9, 2014

Pertama Kalinya

Hey Hey and Assalamualaikum :) hri ni masuk sebulan detik hitam yg brlaku pd diri 'aku'.. 16thun hidup, ini yg prtama trjdi dlam hdop 'aku'.. Detik sejarah yg akn ak igt smpai bila2 .09/02/14 suda sebulan kejadian itu b'lalu.. ckop pantas waktu bergerak.. saat kemudian minit kemudian jam dan seterusnya hari.. wlaupon semuanya brgerak, insiden tu xprnah lari dri hidup 'aku'. ckop trpahat di sanubari ini..

Kejadian sebulan yg lepas iaitu 09/01/14,Khamis.. 2masa terakhir sblum rehat, ak dn kwn2 ad bt exsperimen pemanasan & penyejukan Naftalena.. exsperimen Kimia yg prtama sdh pasti ada cacat celanya.. but, sokey.. Never give up.. Waktu ak dn ahli kump. ak tgah bt exsperimen, tiba2 kami xikut kehendak exsperimen.. kami xprasan apa krgnya.. Cg xkata apa2, tiba2 dy sergah kami.. Kami t'kejut and we don't know what should we do.. ak diamkan diri.. ok, lupakan..

Waktu rehat, mcm biasa ak and 2org mmber akn ke kantin.. biasanya mereka trmasuk aku akn mkn mknan yg mengenyangkn.. tp, pd hari tu, mereka cuma mmbeli roti shj .aku? aku tdak mmbeli dn mkan apa2.. mungkin perasaan sayu dn stress menyelubungi hati aku. Arghhh! Mcm2 yg berlegar di dlam fikiran aku.. wktu aku temankn mmber ak m'beli, ttiber bdx laki m'beli mknan area prmpuan.. ak dgan rasa bengangnya xterkata, dgan xsengaja marah bdak laki tuh, agak kuat aku marah bdx tuh.. Ak ignore apa org nk kata.. sesudahnya mereka mmbeli, kami naik ke kelas sepertibiasa dn kami akn mkan dlam kelas.. disebabkan aku xmkan apa2, so aku cuma rehatkan diri aku.. aku tenangkan fikiran aku.. cuba fikir positif dri setiap sudut..

Tiba2, wktu ak sdang rehat smbil muka menongkah atas meja, air mata aku mengalir.. nk dikatakan deras, tidaklah deras.. aku hny mnngis sendirian.. ak xmahu kacau rkan2 ak yg sdang makan.. lama kelamaan suara tangisan aku makin kuat.. aku xsyok apa2.. sbb aku jenis makin rmai org dekat dgan aku, makin kuat aku mnngis.. Then, kwan2 ajak aku prgi ke tndas dn mereka suruh aku mnngis puas2 dn luahkan apa yg ak nak luah.. ak diam.. Terkedu ..makin deras air mata ini mengalir, ditambah suara tangisan aku.. satu kelas kedengaran.. :( Kemudian, mereka paksa aku untuk bgun dri kerusi dn prgi ke tandas. aku kuatkn smngat, aku bgun dri kerusi dn tiba2 kaki aku terasa kejang.. aku mnjerit "..Sakit!! Aishahhh!!" waktu tu, aku dlam keadaan separuh sedar trnmpak dua dripda kwn aku turut mnangis.. mereka brtnyakan soalan yg sama "dimana aku sakit?" tp ,aku xmmpu nak jwab lagi.. makin kuat suara aku.. mereka dlam kekalutan.. mereka paksa aku bagitau.. ak duduk di kerusi.. kemudian mataku hnya nmpak wajah seorang sahabat aku, Ain.. then, ak seru nama dia.. "Ainnn.. sakittt.. tolong Ain!!!" sorang sahabat aku makin mnngis.. Ya Allah!

Dalam sekelip mata, aku tiba2 shja trjatuh dri kerusi.. habis seluruh badan aku terasa kejang & kebas yg teramat.. aku menangis sekuat hati smbil menjerit "sakitttttttt".. kwan aku sruh bdak laki bgtau ckgu psal ni.. then, dtg sorg ckgu disiplin mai kelas aku.. dy tnya aku "knpa mnngis?" .aku dlam keadaan sedar dn xsedar, ak cuma mmpu ckap "Cikgu... sakittt" kemudian, dtg lgi 4/5 org guru ke kelas aku brsama seorang ustaz.. Sorg cikgu tuh dia halau sorg lg kwn ak yg sdg mnngis.. cg suruh dia jauhi aku.. 3/4 org senior aku dtg ke kelas.. waktu tu, kelas 4SN penuh dgan manusia.. mngkin trkejut dgan insiden ini.. aku msih dlam keadaan sedar dn tidak.. sorang ustazah ckap "Dh.. brhenti menangis.. klau nk nngis, nngis sorg2.. bia semua org prgi dri sini" aku dgar nada ustzh mcm mrah.. tiba2, suara aku brhenti dri mnngis.. kemudian, aku ckap "Ustazah... sakit tgan.. kaki..." suara guru2 yg lain yg sdang baca surah2 suci Al-quran kedengaran di telinga aku..

"Cikgu, sakit tgan cikgu.. tolong laa cikgu" Guru Displin td sdg telefon ayah aku, tuk inform insiden niy.. selang 5-10 minit, waktu cikgu2 tgah baca surah2, mulut aku tetiber terkacip makin lama makin kuat, aku ckap dgan cikgu, wlaupon aku tau sebutan tu xjelas "cikgu.......sakit mulutt.. xleh bkak mulut cikguu" cikgu2 suruh aku mengucap, suruh aku baca ayat Kursi.. wktu tu, blok dpan kelas aku juga dipenuhi senior2.. waktu ayh aku smpai, deme suruh bwak pegi bilik Kaunseling untuk berubat.. waktu aku bgun, kemudian mata aku terbuka sedikit dn nmpak wajah seorang senior aku "Kak,, tlong saya.. sakitttt" and 2 org senior, tolong papah aku bwak pergi bilik Kaunseling.. dlam prjlnan ke bilik tersbut, kaki aku xmemijak pada lantai, aku berjalan scra menjinjing.. puas aku paksa supya brjlan sprti biasa, tp xprnah trjdi.. wktu dlam bilik tersebut, dtg sorang ustaz dri luar nak berubat aku..

waktu tu, mulut aku kacip trlalu kuat.. aku sdang melawan bende tu.. lbeh kurang pkol 12.15 pm, aku sedar dr semua ni.. aku cuba bangun , sdang ak berusaha untk bgun, ttber badan aku lemah dn kemudian jatuh kembali.. ustaz baca lgi surah2 tertentu, kemudian aku bgun.. namun, msih lgi bende tu dlm bdan, ak jatuh buat kedua kalinya, ustaz baca lagi.. kemudian , Alhamdulillah aku dah sedar.. namun, pandangan mata aku seakan2 ternmpak sesuatu bayangan bermain2 di sekitar bilik Kaunseling.. mata aku tajam melihat satu sudut di dlam bilik trsebut, dgan tidak sengajanya, jari aku menunjuk di situ. Ntah apa yg aku nmpak.. kmudian, ak jari aku juga menunjuk sesuatu di luar bilik kaunseling.. aku ttber menangis kmbali.. Waktu aku rehatkn diri, setiap poster yg trtampal di bilik Kaunseling yg ada gambar org, smua aku senyum sorg2.. Haizzzz..

kemudian, waktu aku nak balik, ak xnmpak apa2, tp tiba2 je jari tunjuk ke arah suatu tmpat .Selepas berubat, diri aku seakan2 dipanggil oleh sesuatu supaya aku ke kelas aku, dimana tmpat aku terkene bende tu.. tp, permintaan aku dihalang oleh seorang guru dn rkan2 yg ada dgan aku.. aku marah ! mereka cpat2 bawa aku ke kantin.. supaya jauh dri blok kelas aku.. waktu aku keluar dri bilik Kaunseling, terkejut aku melihat rmai org melihat aku.. aku hnya berbalas mata dgan renungan yg sgat tajam.. Arghhh! ><

Okey la. that's all for today.. maaf entry ni agak panjang.. :) Aku itu bkanlah akuuu.

Thursday, February 6, 2014

I'm Losing Someone

Assalamualaikum :) Okey, seriously aku rasa lama gila gila gila gila xupdate blog.. Sebulan lbeh.. Sungguh aku rindu tanah blog aku y berukuran 2hektar.. #Whatever# Untuk thun ni, entry ni yg third punya. Lama gila kowt xngadap blog :'( Seriously ak rndu nk menaip.. Hoho >< klau nk diikutkan cerita, mmg bnyak yg dugaan dn cbaran spnjang 2bulan ni.. Mmg klau nk dikatkn dgan masa, mmg terasa singkat. Allahu ! Maka, pndai2 la kite guna masa..

Pernah tak kita terbayang waktu kita bersama sahabat ? pernah tak kita imbas kembali kngan kita dgn mreka ? Pernah tak kita rasa kita nak bersama mereka dlam melalui hari2 yg mndtang ? Pernah tak kita terbayang segala2nya mengenai shabat sehingga menitiskan air mata ? Pernah tak kita merasa semua tuh ? dan aku akn jwab YA ! aku sedang merasainya.. aku perlukan mereka untk ceriakan hari2 aku T_T aku rindu kalian.. Seriously aku terasa kehilangan sesuatu.. Dan smpai hri ni, saat ni aku inginkan mereka.. Wlaupon jmpa kwan baru, tp xsama dgan mereka.. Ya mereka ! mereka ialah SAHABAT aku.. Hati aku kuat mengatakan aku rindu mereka.. mungkin melalui bait2 ayt ini tdak npak kerinduan aku, tapi yg hakikatnya itulah yg terbit di dlam hati aku..

07/01/2014 - That's date when them leave me alone in TeMa2.. :( Xsemua dlam gambar tu yg prgi skola kluster.. only 5people.. wlaupon 5 org, tp perpisahan antara kami ckop mmberi makna.. wlaupon mreka brpndh ke skolah sbelah je, tp aku rasa mcm jarak antara kami ckop jauh.. >< That's why , ak rasa sdeh.. Mungkin dlam klgan org lain akn kata "hak alah, skola sbelah je kot. bila2 boleh jmpa.. mcm nk g skolh jauh" well~ mereka xtahu erti persahabtan antara kami.. dulu waktu Form3 , kami rehat sama2. rmai kot ahli kami.. but now, tnggal 3/4 org je dripda 10.. Rmai yg da bla.. wlaupon dekat tp kami ttap brpisah.. Rindu rindu smakin rndu.. :( Tapi apakan daya, perjuangan kami masih jauh.. Seriously aku kata, trlalu bnyak kngan antara ak dan mereka..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19/01/2014- Yeah, one date make me lost one of my lovely friends.. :* I Miss her so muchh.. sepnjang kami bersehabat, jujur ak kata kdg2 aku naik bosan dgan prngai dia yg manja2 giteww.. tp skrg, ak rndu dgan prngai manja dia. ak anggap dy adik ak.. sbb prngai dy mcm bdak. i_i and now, ak rndu suara dia.. ntah bila ak boleh jmpa.. now, she study at KV Wakaf Tembesu, K.Trg.. lbeh 2marhalah kami brpisah.. wlaupon jarak tlah memisahkn ak dan dia, namun hati kami seakan2 dekat.. saling memahami antara satu sama lain.. Aku rindu dgan senyuman dia.. Hanya Allah yg tahu.. takdir yg memisahkn antara ak dan dia.. rndu sgat nak rehat sama2.. :'( Hilang seorang sahabat seperti hilang ibu bapa.. Hilang keserian dlam prsahabtan kami.. Hmmm


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26/01/2014-Satu lagi tarikh yg terpahat dlam hati aku.. aku msih lg dlam proses kehilgan seorang sahabat :'( Her name, Nabila. who's wearing black colurs of hijab in this picture.. Wlaupon aku xrapat dgn dia waktu rehat, tp dlam kelas kami cukup rapat. kami ibarat adik beradik.. thun ni, ak suka perli dia 'along'. well, adik dy yg form2 pnggel dy centu, ak pown turut serta.. but now, aku rndu dia.. ak rndu dgan prngai gila dia.. prngai dy xprnah buat ak bosan untk layan.. mngkin dy penat lyan aku, so sorry. but me ? xkan penat lyan dia.. ak rndu kngan ak dgan dy.. :') she transfer to SMT Kuala Terengganu.. All the best there ! Jarak juga memisahkan antara aku dan dia.. tp, kami tetap meandang langit yg sama.. dan Allah tak pernah pisahkan hati aku dan hati dia.. prkara yg buat ak igt tntg Nabila smpai hri ni ialah when ak dlam wad, dy salah seorang kwan yg dtg jenguk ak.. dn for dis year, waktu ak kene something wrong kt sekolah, dn ak xsedarkan diri, dy menangis untuk aku.. dia tolong aku.. Ya Allah :'(
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
maybe lepas ni, ak dah tak jumpa sahabat mcm mereka yg dlam gambar tu lg.. xkan jumpa lgi sahabat yg menangis bila tgok aku sakit.. xkan jmpa lgi shbat sprti mereka waktu aku tertawa, mereka turut tertawa, waktu aku mengalirkan air mata, mereka turut serta.. dan xkan jmpa lagi sahabat bila aku terlantar dlam wad, mereka dtg menjenguk ak (Nabila), xkan ada lagi sahabat yg menangis waktu aku kena h*****ia.. xkan ada lagi sahabat yg sanggup tolong bawak beg aku waktu aku demam panas when i'm fifteen.. xkan jmpa lagi sahabat yg susah payah dgan aku.. xkan ada lagi sahabat superb spt. mereka.. Semoga perpisahan mematangkan kita dan mengajr kita erti tabah :')

*Setiap gambar yg terselit di dlam entry ini adlah gambar hari terakhir kami bersama..* :D