Followers

Thursday, November 21, 2013

Ku Mohon

Jangan kaburkan cinta yg ku beri padamu ! Dears , i'm feel sad this night ! I don't know what happen with us :'( I Miss our crazy conversations . Please understand me ! I can't be a strong girl . I can't dears . For him or capital F , one words nak bgtau dkat awk . Sorry :(

Hm , entah knpa tiba2 mood aku melayang kelaut mlm ni. Sapa yg bawa mood aku pergi , aku xtau . Maka , bertapa la aku depan laptop , meluahkan segala yg terpendam dlam hati nurani ni . Xmampu dah nak crita dkat sapa2 . Enough and enough ! "Mirah , jgan bebankn sapa2 dgan masalah kita . Just find this way to solve that problem"  .Syg , aku mntak . tolong jgan kaburkn cinta aku . Aku mntak jgak , tlong jgan ragukn cinta aku . Dan aku mntak lgi , jgan hampakan cinta aku . Dan aku nk mntak lgi , jgan TINGGALkan aku :(

Aku xmampu lgi dh syg . Aku xkuat ! Aku xsetabah perempuan2 lain . Aku tidak seperti mereka. Tpi , aku cuba untuk jdi seperti mereka . Aku cuba dn terus mencuba . Terkdang terasa pahitnya bagai menelan ubat tambah darah -.-' Tp , last2 telan jugak . Seriously aku ckap , aku xtaw apa terjadi mlam ni . Rasa xtenang gila hati . Xtaw apa yg sedang berlaku dn akan berlaku . Ya Allah ! Tabahkanlah hati hambaMu ini. :(

Jujur aku ckap , bila aku dh sygkan someone , aku akan sy dia betol2 . Takkan pernah aku khianati semua tu . Aku akn cuba hargai . Bgi aku tu semua rezeki Allah . dan klau dh jodoh , InsyaAllah dipermudahkan . Take a note lah syg . Aku dh bgi segala2nya dkat dia . For him , I love you . Please trust me . sy boleh bezakan mana awk dan mana org lain . Cara lynan xkan sama . Tolong faham ! Tersgatlah tolong . Kdg2 , aku tertunggu2 mesej dari dia . wlaupon aku tw yg dia xkan mesej aku . Rindu gila kowt. .Sebb tu apapon terjdi dkat dia , aku nak dia jaga diri . So , jaga diri taw syg ? :'( Will miss ur voice and our conversations.


Kdang2 benda kecil pown boley buat hbugan kita berakhir . Aku xnak semua tu ! Ckoplah dgan kau aku bahagia . Be honestly , aku xsuka sgat nak berjanji dlam hal ni . Sbb aku risau kau dan aku akn mungkir janji . Sbb tu ak cuba untuk kuatkan diri aku . Syg , ku mohon , kembalikan rasa cintamu terhadapkan . Kembalikan segalanya . Ku mohon , cintaku mlam ni agak samar2 , maka kembaliah kasih . supaya mnjadi terang . Ku mohon :'( Okey la . I need to stop here . Xnak layan perasaan . But , just want to say Terima kasih awk sbb bgi sy cinta , kesetiaan, kebahagiaan dan segalanya . Akan ku hargai kehadiran dirimu . InsyaAllah :) Jangan buat sy ragu2 dgan awk . Mohon sgat . Okey , xsmpai hati nk teruskan entry niy . So sad dears :'(

Maafkan Aku

Maafkan aku seandainya aku tidak lagi seperti dulu :'( Bukan ini yang ku pinta.. Maafkan aku, teman.. Mungkin aku bukan seperti dulu lagi.. Maafkan aku sekali lagi.. Dan , maafkan aku seandainya perangai aku sudah berubah.. Bukan ini yang ku pinta.. Maafkan aku .

Jyeah ! New entry again . Maafkan aku. Ramai sangat tegur aku skrg , mereka kata aku xmcam dlu lgi . Mereka rndu aku yg dulu . Err, I'm sorry . I can't . Dan aku xtaw , apa yg aku berubah sekrang . Sbb semalam aku ada chat dgan sorang kwan , dia kata "Aku rndu kau yg dulu" .Aku diam . Tergamam seketika. Mungkin aku berubah . Sejujurnya aku xbertegur sgat dgn kawan2 . and aku xfamiliar mcm dulu lgi . Bukan kerana kehadiran insan istimewa dlam hidop aku . Mungkin kerana aku rindukan satu kenangan yg indah dimana kenangan tu xkan kembali lgi! Maaf , aku xmampu nk buat kalian gembira lagi . No time to play again . Hidop aku kene serious .

Sekali lagi aku kata , aku mintak maaf . Tak kira sapa pown hampa . Aku mntak maaf . Aku xsombong , cuma pemalu . Dan kpd kwan2 yg rndukan perangai gila2 aku tu , aku minta maaf . Aku bukan mcm tu lgi . Aku terasa dgan kwan2 . Ouch ! :'( Maafkan aku . Meneliti akan kelemahan dan kekurangan diri aku , itu yg membuatkan aku berubah . Demi menjaga kepentingan kawan , itu yg membuatkan aku berubah . Demi menjaga hbugan aku dgan si dia , itu yg membuatkn aku berubah . Dan demi Allah , aku nak berhijrah ke jalanNya . Namun , tak da sapapon support aku :( Itu yg buat aku berubah ! Aku lalui hidup aku sorang2 . Mengenal erti dugaan , cabaran dn sbgainya dlam hidop .

Mencari kekuatan dan semangat untuk meneruskannya . Mengajar aku untuk hidup lbeh berdikari . Itu yg membuatkan aku berubah :') Mengajar diri menjadi lbeh matang disebalik dugaan yg mendatang . Ujian Allah SWT tidak pernah henti2 . :'( How weak am I . "Ya Allah , tabahkanlah hati hambaMu ini" .Dugaan demi dugaan . Oh ! Skrg , aku cuma memikirkan result PMR . Yeah ! My result ! AAAAAAA !!!!!! Straight A or not ? That's my question . Maafkan aku kawan sbb aku dh berubah ! Aku xmampu nak jadi macam dulu lgi. But friends , if u need my help . You just call me . I lend my hand to help you . Trust me . Because i love you !


Hm , Okey laa . i need to stop here . Pray for me . Hope i will get straight A in PMR . And also to batch 98 . Maafkan aku ! Again and again .

Tuesday, November 19, 2013

Ya Allah ! Kuatkanlah aku..

Ya Allah , kuatkanlah aku dlam berhijrah ke jalan yang diredhaiMu Ya Allah :( Sesungguhnya hambaMu ini insan yang kerdil lagi lemah. .

**
Kadang-kadang nak berhijrah ke jalanNya bukan mudah.. Banyak dugaan kena lalui . Tp , just trust me , kalau niat kita kerana Allah SWT , apapon halangan dn dugaan , kita xkan pernah berputus asa.  Ya Allah , kuatkanlah imanku ! Sejujurnya , kehidupan aku dulu dn sekarang xde jauh bezanya . Tpi , keinginan nk berubah tu ada laa sikit. Muehehe :D Penggunaan laman sosial fb , buat aku membuka mata . Cewah ! Haha , kawan2 yg duk update psal aurat perempuan ! Yeah . itu yg mmbuatkn ak nak berubah . 

**
But kawan . Aku nak nasihatkn lah klaw nak berubah jgan la berubah secara mendadak . Slow2 je . Ok ? Betulkan niat dulu . Lepastu , boley la blaja pakai sarung kaki . Then , blaja pakai handguard . Jgan la pegi kuliah agama , balik tu terus berubah 100% . Sbb condition mcm ni buat kita terburu2 and buat kita berubah sebentar je . :) Tp , klau niat hampa strong , just move on . Kalau aku ,aku slow2 . Bcoz aku taw kekurangan diri aku . 

**
Dalam kita berhijrah ke jalanNya , ramai kwan2 tegur kita kan? Sehinggakan ada yg terkejut . "Ecey, alim nampak !" "Cewah ! Muslimahnya awak" "Eh eh ! Labuhnya tudung" "Bajet alim je kamu" "Knpa pakai handguard? Lengan baju kan dh menutupinya?" ..Mungkin kbnyakan kwan2 slalu kene tegur mcm tu kan ? Ala , klaw tak gitu , ada la sikit2 kan ? but aku , pena laa diusik kwan aku . "Ceh mira, alim dh skrg ! Muslimah tu" Aku senyum je . Sbb kita xtaw dia perli atau puji kita kan ? Kdg2 rasa malu sgat bila dia kata aku mcm tu . Tp , aku xgive up semudah itu . 

Eh , kalau betol kita nak berubah , kita xkan mudah terpengaruh dgan keadaan skrg ! Kdg2 , aku pown nak sgat berfesyen2 bagai . Cewah ! Haha Betol laa , aku xtipu :) Suka sgat tgok trend skrg . Tp , 2kali pkir , aku syg ayah aku . Serious talk . Apa2 pakaian aku pkai , slalu tertanya2 " Buat ayah hampir melangkah ke neraka sbb auratku?" 

Aku xtaw apehal aku bajet alim mlam ni . Haha Tp , aku xheran kowt . Honestly , pnah pertengahan tahun ritu , aku niat nak brubah . Tp, kwan2 xsupport . Dorang ikot style sgat . So , buat aku xde smngat . Hoho , Then aku pown stop laa . Ikot style skrg . Klau ikot naluri aku , aku lbeh suka pkai kasut sport klaw pegi jlan2 . Itu style aku . Tp , bila fikirkan balik , mujahadah xpkai gitu . Hewhew~ Aku pown tuka laa style . haha

**
Berbulan2 selepas tu , aku pown rasa mcam bebas sgat life ni . Haihh . Aku pown ambil lg skali peluang untuk berubah . Peluang yg ni aku xmain2 . Apa org nak kata , aku ignore je . Apa org hina ke kutuk etc. , yg penting aku dgan smngat aku ! Who cares? Kdg nk cari kwan yg sama dgan niat kita agak sukar . Sbb mereka nak kebebasan . Terlalu inginkan bende tu . But , wait ! aku xsalahkan mereka. Just move on ok :) Based on my opinion , nak berubah jadi mujahdah yg sejati mmg sukar dan terasa pahitnya . Sbb tu kita kena betulkan niat . Niat nak berubah kerana Allah ? In Shaa Allah ada jalannya :D Mungkin ada sstgah org da perasan dgan cara aku . Dorang terkejut or apapon aku xkesah . serious talk :) 

Okey laa , Aku rasa aku stop sini dulu entry kali ni . Just follow my new entry soon ! K bye ^^ "Ya Allah , kuatkanlah imanku . Aku ingin berubah"-Rusydeeartz.

Saturday, November 2, 2013

Really Miss You

Assalamualaikum wbt dan Selamat Malam . xD Esok bola final Phg vs Kltn . Yeahh .K , aku merapu daa :'( First of all , ak nak mntak maaf sbb aku dh berbulan2 xupdate blog even PMR dah hbes . Sorry . Actually , bnyak sgat cerita yg aku nk kongsikan dkat kome semua but aku xmmpu nk coretkan satu persatu :D

Di keheningan malam ini , bertemankan air mata hujan yg gugur membasahi bumi , aku dgan rasa rndunya kt geng2 aku , aku kuatkan diri ntuk update . Berbekalkan kekuatan , aku cuba luahkan apa yg aku rasa . Sejujurnya , mmg ak xmmpu nak bgtau sorang2 yg aku rndu hampa smua . Hampa diam , aku lgi diam . Hampa xtnya khabar dkat aku , aku lgi xtnya dkat hampa . Mmg aku nak tnya sgat , tp aku pkir hampa dh bahagia . *aku xtau knpa tiba2 ckap 'hampa'* haha . k nevermind

But , seriously aku ckap aku rndu budak2 kelas aku :'( Anis , Aishah , Hanim , Azlieda, Farisha, Nabila , Siti , Athirah , Ezah , Pei Chi , Mei Huey . Rindu sgat . Aku xmmpu nak bgtau sorang2 . Honestly , mmg dah lama aku menyepikan diri kt ruma . dlam fb or whatsapp pon aku xbrapa nk aktif dgan dorang . Ada yg add ak kt group ,aku biar je . Aku xbnyak sembang . Aku cuma lihat gelagat mereka .

Ya Allah ! Rindunya :( Mereka kata itu , aku diam . mereka kata ini aku diam . biar mereka kata aku sombong 100 kali , yg pasti mereka xkan tahu isi hati aku yg sebenar . Mungkin aku silap .Apa yg aku buat slama salah . Sbb tu aku diam :) Biarlah mereka kata mcm2 psal aku . Aku okay . Aku cuba appreciate mereka . Bukan snang nak dpat kawan yg buley trima baik buruk kita masa berkawan . Kan ? So , masa ni laa kita kena hargai mereka .

'Sejujurnya ku tak bisa . Hidup tanpa ada kamu . Aku gilaaa .' Hehehe . Sejak dua menjak ni , aku terasa dgan mereka . Hehe Aku xtahu knpa . Tp , aku diam . Aku pujuk hati ni . "ckuplah melihat kalian gembira" . Apapon kawan , aku kat sini ok . Jgan risaukan aku . Aku boley cari life aku sndiri . Sorang kwan tegur aku , dh buat aku tersenyum lebar . Serious :) Exspecially my darling Aishah and Hanim :* I Miss You .. Rindu aku ikhlas wlaupon tidak dibalas :) Bagi aku, persahabatan aku dgan budak2 lain dh ckup bermakna . Xperlu cari org lain lg . mreka dh ckop buat aku puas hati dan bahagia . Menangis dn ketawa perkara biasa bg kami . Mcam adk bradik . Apa2 yg kami lakukan , smua bersama .

Rindu sangatt . Tpi , Takpa . aku diamkan diri . Aku nak bertahan selagi aku mampu . Aku try untuk xbrgntung sepenuhnya dgan kawan . Cuba berjalan seorang diri :) Okay la , aku cuma nak ckap I MISS THEM :'(