Followers

Tuesday, December 31, 2013

GoodBye 2013

"Menjengah tahun baru, umpama mengintai azam baru, peluang baru, gaya hidup baru.. Segalanya memerlukan pemikiran yg baru, sebersih embun di hujung rumput.." :)

Alhamdulillah, cuaca hri ni mendung .Hanya menunggu masa untk hujan , seakan2 mengerti bahawa 2013 akn melabuhkan tirainya.. Air hujan yg turun, mengiringi pemergian 2013 dn mmbawa pulang 2014.. Choi ! Ayt mkan dalam :'3 Hikhik . Berbalik kpd statement ak yg mula2, "menjengah thun baru....bla bla bla.." tlah membangkitkan smngat ak untk mencipta azam bru. Sejujurnya, ak dh fed up dgan azam tahun bru aku..

Jujur aku kata, stiap kali nk msuk thun bru, mesti ak baca buku Motivasi Alihan Pelajar. Kononnya di situ ada terselit azam aku.. Then , ak catat dlm sebuah buku nota aku, kononnya lg dlam tu smua psal life ak untk tahun tersebut.. Tp, bila msuk penggal 1 bg thun tuh, haram jadah ! Satu pown tak terlaksana.. Kdg2, sush sgat nk disiplinkan diri dgn semua nih.. kalau kita usaha, doa dan seterusnya tawakkal. InsyaAllah Allah permudahkan :)

Okey, aku nk flashback blik apa yg brlaku spnjang 2013.. bg aku, thun ni ckop2 mmberi kesan bgi diri aku.. Belajar untuk matang dlam setiap keadaan, belajar supaya bijak mnggunakan peluang yg ada dll.. Ckoplah dgan result PMR bru2 ni mmbuatkn aku mmbuka mata. Yeahh ! Amirah, you can do it ! xD aku xnak lgi result SPM'15 ak main2 mcm PMR.. Ak syukur sbb kehadiran senior2 termasuk family, bg kata2 smngat dkat aku.. Katanya jgan terlalu berhoneymoon. Okey, aku faham ;)

Dan bg aku, 2013 paling bnyak kngan aku dgan kwan2 satu batch and exspecially with my classmate ^_^ Ayt ak merujuk pd kem2 yg terlaksana jua.. Kem Fasa 1 dkt maktab Sultan Mizan, Kem Fasa 2, Kompleks Rakan Muda.. And most important rombongan untk kelas aku.. Yehaa ! I can't forget that's moment.. Wlaupon masa pergi trip kt Ganu, aku xdduk dlam satu geng. Jalan pown hnya dlam 5/6 org.. Tp, bersyukur :') Bg aku lagi, 2013 ,batch aku paling diberi perhatian oleh guru2 skolah tuh.. Wikikiki~ Biasa laa, nak exam katanya.. Tp, maaf cikgu.. Mungkin pencapaian skolah thun ni untk PMR turun sedikit..

Walaupun bnyak halangan dn dugaan spnjang perjalanan hidop aku dlm thun 2013, namun aku tetap bangkit dn terus bangkit.. Terkadang aku terasa jatuhnya diri aku a/b menerima kegagalan.. Tpi, aku berfikir ke hadapan.. Jdikan perkara yg lepas adalah satu titik permulaan dimana aku perlu beringat dlm sesuatu prkara.. Cewah ! Ayt aku. Xleh blaaa . Grr, skema dorhh !

Besok, skolah dh start bg sesi 2014.. Okey, jujur aku kata adalah terasa rajinnya sedikit nak jejak kaki kat skola.. Hoho~ Sokey, semangat semangat semangat !!!! Doakan yg terbaik buat aku.. Pilihan terbaik aku ialah pilihan yg aku pilih sndiri.. Bukan dri paksaan org lain, bkan dri pilihan kwan2.. bkan dri kehendak keluarga mahupun saudara.. Tp, PILIHAN AKUU ! Nak masuk kelas untk aliran bru, jgan ikot kwan.. Xpa, untk kali ni, belajar berdikari.. Xpa lahh xduk skali dgan classmate form 3 pown, jnji kita masih berada dibwh satu pertalian PERSAHABATAN.. Wikikiki~ Okengg, Assalamualaikumm ^_^ Wait for my new entry bah !


Saturday, December 28, 2013

Dirimu Dirindu

Assalamualaikum dan selamat malam . Mcam besa lha kan intro entry aku :') bak kata sorang juri #PencetusUmmah ,pembukaan seelok2nya bgi salam dulu . Bukannya keluarkan pantun . Memandangkn wktu skrg dh midnight , dgan suasana bilik yg sunyi tp terang benderang dgn lampu bilik yg belom dittop, aku capai laptop atas meja dn bkak blog and post new entry . Xmampu lagi ak bertahan. Dirimu kini dirindui . :'( How long I miss you,dears.. Betullah org kata perempuan 9nafsu, 1akal.. Ok, rasanya ak xperlulah nk explain apa2..

Sejujurnya ak kata, mmg ak rndu gila2 dkt dia.. Dh brapa lama aku xcontact dy.. Kalau next year? Lagilah susahh.. Hanya Allah yg tahu perasaan aku.. :/ Sabar Mirah Sabar.. Yes, mngkin dia xnmpak keikhlasan ak mencintai, menyayangi dia.. Tp, itulah yang realitinya.. Ak syg dya.. Dn yg paling penting, ak rndu dy.. :) Ak rasa, untk kali ni aku xboleh brtahan lgi.. Rindu sgat2.. Mngkin perasaan kali ni ak xdpat ditahan kerna trlalu lama ak pendam.. Astagfirullah :'(

Agak sukar untk bertentang muka.. Apatah lgi untk berhubung. Tp, klaw diulas kmbali , smua ni xperlu untk berhubung, bertemu, berkomunikasi dan segala jenis ber... Ckoplah serahkan segala2nya kepada Ilahi.. Seandainya dy milikku, InsyaAllah dgan izinNya, hatiku dn hatinya pasti bertemu.. Satu mesej dri dia, ckop buat aku lega dn tersenyum. Tp itu semua belum pasti kapan akan berulangg . Be strong, Mirahh !

Ok ak jujur lgi, sememangnya ak risau sgat untk tahun dpan . Life dy as a student, mesti lbehkan kpd persekitaran yg freedom dri pelbagai segi. be honestly ak xreti nk ckp freedom mcm mana, tp itulah hakikatnya kehidupan pelajar. Spnjang ak xcontact dy untk thun dpan , aku risau dy bahagia dgan org lain tanpa aku sedar. :( Bkan boleh caya sgat laki niy.. Tersgatlah aku risau.. If dy skola suma laki, ak xrisau. Ini yg laki n prmpuan.. Ya Allah... But i hope, everything gonna be okay. wlaupon ak kena tnggu dy brapa tahun lama lgi, itulah lumrah dlam sesuatu yg tidak pasti :')

Okey, Mirah ? Stop taruhkan harapan yg terlalu tinggi dgn lelaki.. Jgan lukakan hati kecil ak dimana perlu belajar pelbagai corak kehidupan. "Kalau dy ikhlas cintakan kita, dy juga akn ikhlas menunggu kita". Okey.. Kuatkan semangat Mirahh . 2014 will coming soon ! Focus on ur future, dears. La Tahzan. Allah with myself. Keep calm and always strong, my heart.

Hati mana xmerindui insan yg pernah bahagiakn kita. Right ? Air mata mana yg xmengalir a/b ada insan merindui seorang lg insan yg lain? Perempuan mana xsygkan lelaki yg prnah dy menaruh harapan? Ok, ak dh start merepek.. Kesimpulan dlam entry kali ni, aku ,  tersgatlah merindui kawan2 , dan yg paling penting rindu my super hero ................. :') Ok, stop ! wlaupon rndu ak xberbalas, ckoplah aku ikhlas merindumu.. Bahagiamu, bahagiaku jua. Namun, sedihku bkanlah sedihmu.. Aku doakan kau bahagia.. Tolong jgan tnggalkn aku. Tp igt, next year bila kau dh ada yg baru. TOLONG jujur dgan aku.. Tolong berterus terang.. Aku xnak semua ni bahagia dgan penuh penipuan.. Ak harap kau xda org lain..

Sepanjang kita tak contact, sy nk awk jaga diri, jaga solat, jaga hbugan with ur family. Jgan nakal2, blaja rajen2. Jdikan kegagalan semalam, semangat kita untuk hari ni. Mungkinn sukar lgi untk sy ucapkan pelbagi jenis ucapan dkat awak.. Kita doa sama2 . InsyaAllah Allah SWT permudahkan. Allah know everything, dears. Good MorNite ! Fir.....Ami :')

Friday, December 20, 2013

PMR Victim'13

Assalamualaikum wbt dan selamat malam . Selang bberapa hri aku xupdate blog .Maka , mlam ni aku
rjenkan diri dn mmbiarkan jari jemari menari di atas keyboard . Memandangkn ak ada satu cerita nk kongsi dkat hampa smua pasal result PMR semalam :) First skali , aku bersyukur dgan rezeki Allah SWT bgi dkat aku . Dan Terima Kasih kepada guru2 aku yg mengajar aku wktu Form 3 .Wlaupon xdpat straight A dan xmelepasi target aku , aku syukur sangat2 . Alhamdulillah jgak sbb aku xmenitiskan air mata kegagalan mahupun air mata kecewa . Nak kata gembira tidak jgak sbb ada rakan2 yg mndpat lbeh A dripda aku . Cukuplah tersenyum. Be honestly ,aku xrasa malu dgan keputusan yg aku trima kali ni :) Kiranya memadai laa dgan usaha aku selama ni .Ditambah wktu blaja xberapa nk serious . Kdg main2, kdg ok. Hehe :)


Semalam aku bangun pkol 6.30 am.. Kononnya bersemangat tahap dewa nk ambik result . Then siap2 semua . Area pkul 11 am aku pergi skola . So , masa smpai skola cikgu2 ada buat majlis sedikit untuk meraikan calon2 yg dpat 8A :') Wlaupon xramai , tp itu sajalah yg dpat kami berikan kepada sekolah . InsyaAllah , akan diberikan lbeh lgi nnti SPM 2015 . Berapa result aku , itu tidak mnjdi pertanyaan buat kalian :) Tp Alhamdulillah semuanya lulus . Syukur sangat2 . Semoga dgan result aku kali ni , mnjdi pembakar semangat untuk aku melangkah ke Tingkatan 4 .

Berbekalkan serba sedikit pengalaman dri senior2 yg prihatin , ak pon rasa sedikit b'semangat untk teruskan semua ni . Dgan hadirnya sahabat2 seperjuangan yg mmberikan kata2 semangat , aku berusaha melangkah gagah ke hdapan . Fikir positif tntang keputusan kali ni . Tiba2 terngiang2 suara sorang senior aku , dy pesan "Lepas ni, xperlu sdeh2 lgi dgn result tuhh . Sbb skrg dia duk blkang kita . bnda lepas dh . Kita xyah peduli dgn bnda yg lepas . kita pndang ke hdapan . Lihat ke hdapan . Bkan kata xperlu dgan yg blkang , tp yg blakang jdikan iktibar" Okey , terharu shiakkk dengar ayat tuh . Hihi

Sejujurnya , bila aku bersendirian , terasa kecewa dan sebak di hati dgn keputusan PMR'13 . Tpi , bila difikirkan kembali , tiada apa yg perlu dikecewakan :) Allah SWT tahu apa yg terbaik buat aku . Mungkin dgn keputusan ni , aku makin sedar dgan kelalaian aku . Mana xnya , PMR sebulan je lg , dunia facebook dan blogging masih aku aktifkan . Study hard ntah kemana . Esok exam , hri ni bru bersungguh2 . Aura PMR sukar nak berputik dlm hati . Hehe . So , syukur dgan rezeki Allah SWT . bgi aku , keputusan semalam tidak ada kurangnya dn tidak ada lebihnya bgi org seperti aku .Mampu lgi tersenyum di khalayak rmai . Tiada sedikitpon rasa kecewa . Namun terasa menyesal . :D

Dalam masa yg sama, aku bersyukur dan tersangatlh bersyukur sbb subject SAINS aku dpat A. mmg aku tak expect yg aku dpat A . Sbb , dri awal tahun smpai laa percubaan PMR , aku slalu dpat gred C dlam subject Sains :') ntah kenapa. Minat aku ada pada Sains , tp tidak terasa untuk mendalami lbeh lgi . Ditambah pula blan 6 , aku masuk wad 5 hari . spnjg 5hari , aku tertingal 2 bab dri sukatan pelajaran subjek Sains . Wktu tu , aku xterasa nak belaja lgi >.< Sampailah sedar bhwa esok (hri PMR) exam Sains . Aku pergi jumpa cikgu sains, tnya dia soalan yg aku xfham . Hri tu bnyak bab yg aku tnya smpailah aku fham btol2 terutamanya bab Air Pressure. Nowaday , aku suka bab tuhh . Lepas jmpa cikgu sains , aku rasa aku minat gila dgan Sains . Seriously :')

And soal subject lain , aku berpuas hati dgan gred2 tersebut . Wlaupon berbeza gred , tapi aku reda . sbb aku sedar dgan usaha aku selama ni . Walhal , aku jadikan semuanya satu pengajaran yg ckop bermakna buat aku . Rasa mcm nk bangun dan bangkit dri semua niy !! Untuk SPM , aku xkan sia2kan lagi . InsyaAllah . Semoga dipermudahkan oleh-Nya . Dan sampai sekarang aku tengah konfius nk pilih aliran hape thun dpan . Sama ada akaun or sains tulen . Bnyak jgak aku mengadap dengn senior tnya pengalaman mereka semasa di tingkatan 4 . Apapon , mintaklah dengan Allah SWT supaya dia bgi kita petunjuk . Okeyla , aku stop smpai sini dulu entry kali ni . Moh lyan Maharaja Lawak Mega :-D apa2pon , doakan kejayaan aku di dunia dn di akhirat . Assalamualaikum :*

Monday, December 9, 2013

Detik 12 Malam

H e l l o and g o o d e v e n i n g to all my lovely readers :3 Hoho~ xD First of all , aku kene mukadimmah dulu sblom story . Kihkihkih . Hm , mungkin crita kali ni agak seram bg u alls and mungkin jgak story ni biasa2 . But bg aku , cukup seram sbb ak sndiri yg mengalaminya . Am I right ? K , nevermind .

Kisah ni berlaku , 9/12/13 pada detik 12.35 malam .Means, semalam punya crita .Okey , sebenarnya ak pown cuak nk crita . But, sekadar kongsikan untk tatapan kalian .Aku xtau apa aku merepek -.-" Terpulanglah pada saudara/saudari nak percaya atau pun tidak .Mungkin bende ni perasaan aku semata2 ataupon betul . Just kuatkan semangat ^_^ Dan apapon perasaan saudara/saudari semasa baca kisah ni , aku harap bende ni xkan brulang dlam hidop aku ! Kuatkan iman . Okey , aku rasa ayat aku skema tahap !@#$%^&*()_+
**
Semalam , tnggal la family aku dlam ruma tnpa adanya hero2 kami . Means , my dad and my bro . Lebih kurang pukul 10.45pm , mak adik and my sis masuk bilik . Tinggal aku and my sis sorang agy kt lua . Dlam pkol 11.30pm , my sis decide nk masuk bilik . Pda mulanya aku xnak lg msuk bilik sbb nk lyan Running Man . Nk try lyan . Well , i'm not k-popers .So , lupakan je niat tu . Xrasa menyesal or rugi . Hoho~ Apalagi , kami berdua masuk bilik . Sambil my sis lyan korean dlam fon , aku lyan fb dlam fon , kami sembang2 . Then , area pukul 12.15 a.m. , my sis tidor . Means , aku sorang2 je yg belom tido .

Mungkin dh terbiasa overnight :3 Hoho .So ,mata ni xterasa mengantuk . Aku layan punya layan fb . Ignore apa yg berlaku dkt sekeliling . Then aku rasa mcam , nk switch off lampu bilik . Ak bgun dri katil and ttop lampu . Bkan apa , kot2 tertido smbil lyan fb , xde la susah2 kene bgun balik . Bilik aku wktu tu mcam malap la suasana sbb adanya cahaya handfon aku . Hehe , Waktu tu dah pkol 12.25am maybe . Masa tu xngntuk lagi . Mata ni segar mcam pkol 7pm . Wikikiki~ 

# 12.35 a.m.# Tiba - tiba .................waktu aku tenga usha group Kami Budak 1998, xdak pasal2 ak denga org tenga cungkil tingkap bilik aku . Time tu , Ya Allah .Hanya tuhan yg tahu . Dgan berdebar bercmpur takot . Fuhh ! Mula2 aku denga tu , ak ignorekan jer . Ak anggap itu perasaan aku . 'silap denga kowt..' aku kata dalam hati . Aku pown teruskan lyan fb . Hikhik .Saba je la dgn org mcam aku . Sbb ak ni jenis xsuka pikir lbeh2 . Kang maken takot . Aku pown buat muka steady , mcam xda apa yg berlaku . 

Then , denga lagi buat kali kedua dan seterusnya . Bunyinya tetap sama ! Aku pown makin takot . :( Kalau ada bapak aku kat ruma , aku xtakot sgat . Ni pasai xdak bapak kt ruma . Ayh aku outstation 3hri 2mlm kt Kelantan ,ada keje . Abg aku plak xbalik ruma mlam semalam . Tu sbb aku takot tahap dewa . Then , aku kuatkan semangat . Aku biarkan bende tu bunyi . Aku diam , handfon aku yg tenga bersinar tuh aku tutup . Risau 'org luar' nmpak cahaya dlam bilik . Hehe

Then , aku diam . Dan terus diam . Pastu , bunyi lagi . Ya Allah ! apa bende tuh . Bunyi nya aku xboleh nak explain . Bkan "Kok kok kokk*ketuk pintu*" .Bgi aku bunyi tu mcam thief . Tu pasal aku takot . Huahuahua~ Dn mungkin juga bunyi tu spt org ketuk dinding rumah . Aku biarkan je . Aku jeling mata aku dkat tingkap bilik aku . Jeling punya jeling , bunyi lagi skali . dan terus brbunyi . Bunyi tu xberterusan . Stop kejap , then bunyi . Aku risau sgat tkot apa yg jadi . 

Aku pown cuit tgan kakak aku . Aku xkeluarkan suara sbb bila aku tkot , aku lgi takot nk kluarkan suara . Cuit punya cuit , xde apa2 respon dari kakak aku . Aduhhhh ! Tidor mati le pulakk -_-' Dah ler aku tenga takot . Then , bunyi tu xbrhenti lagi . Masih menemani aku . Aku cuit lgi kakak aku . Sbb nk suruh dia tgok blakang langsir tingkap uh . Kot2 ada pape . But , kakak ak xbrtindak balas . Fulamakkk ! Aku diamkan diri lagi . Satu patah perkataan ak xkeluar dri mulut aku . Mata wktu tu tenga menjeling dkat tingkap . Then , bunyi lagi . Bunyi tu makin lama makin perlahan . Tp xda perlahan sgat . Bkan suara manusia . But mcam tenga cungkil tingkap .

Dalam hati aku , 'Apakata aku pegi tido bilik parents ak then tnggal kakak aku sorg2 .'. maybe kakak ak xdenga bunyi tu . so dye xda tkot sgat c(: Ak pown pkir lg skali , kesian plak if ak tnggal kakak ak sorang2 . Wktu tu aku diam lagi . Then bunyi balik . Still sama bunyi tu . Aku nmpak bayang2 di sebalik langsir , but aku kata dlam hati "silap tgok kowt" .Well , langsir bilik ak kaler grey . tu yg nmpak mcam2 owh. ak pikir +. Nasib mlam smalam , mak ak bkak lampu dkat garaj kereta . Selang 5saat , bunyi lagi .

Aku dgan beraninya keluarkan suara . Seru nama kakak ak . Then kakak ak xbgi respon . Ya Allah , ak rasa nak lari terus waktu tuhh . Tiba2 kakak ak bg respon . ak pown xbuang masa ckap "Jom tidor dgan mak" .Dia pown tanya aku "kenapa?" aku ckap "Xda apa . Mai laa" Waktu tu bunyi dh berhenti , tp aku masih tkot . sbb tingkap bilik aku tak dikunci yg atas uh . It means , aku selak yg kunci bawah je . So aku risau laa . 

Without any delay , kami bangun and keluar bilik . Sambil mata aku duk menjeling buat kali terakhir dkat tingkap , sempat aku warning dkat kakak aku "Jangan bukak lampu bilik" .Aku risau 'org tu' nampak . Bilik ak dgan parents dekat sgat . So, ak bkak slow2 pintu bilik mak and masuk . Masa tu still berdebar . Then aku tanya mak aku "pagar kunci tak?" mak aku kata dah kunci . aku xpuas hati lagi , sambil selak langsir bilik mak .aku tanya lgi skali "pagar dh kunci ke?" mak aku kata dah kunci . n tny knp ? aku ckap ak denga bunyi bende . And ak terus diam . aku xsuka citer pape wktu tengh berdebar . 

Then aku ambik tempat nk tidor . Fikiran aku waktu tu tengah blankk . tengok jam pukul 1.10 a.m. Aku pown xnak pikir pape lgi , aku smbung layan fb . Haha xD nk berjaga mlam tu . kowt2 jadi pape . c(: Masa tu berdebar tahap kritikal , aku risau kot2 bende pelik trjadi ,, and konfirm 'org tu' serang bilik parents luh kan . Ak pown tanya kakak ak "Pintu bilik mak kunci tak?" dia kata tak kunci . Aku pown diam . Ak xnak pegi kunci kot2 , mak ak nmpak sgat mcm ad something xkena . Right ? Then ak pk psal safety , ak bgun dn kunci pintu bilik mak . Arghhh ! Apa2 jelahhh . 

Aku pandang kiri kanan , tgok2 mak and kakak aku masih tak tido . Masing2 duk kelipkan mata . Semua mcam tengah takot . Kalau aku ? Lagilah ... But aku pkir positif. Apa lagi , sambung lyan fb laa ! Hikhok :') Aku tgok mak n kakak aku kejap tido , pastu bgun balik . Kebetulan fon aku dh nk hbes bateri , aku off je laa . Tiba2 , aku denga langsir pintu bilik ak mcam ada org tepiskan . Xpa , ak pikir positif . Ak pown tgok jam ,pukul 2.00 am. "Ya Allah, lmbat lgi nak pkol 6 am" 

Mata xdpat nak lelapkan sehinggalah jam brapa aku xtau . Mata aku sndiri terlelap . Pagi tadi , Alhamdulillah tak da apa yg berlaku . Mungkin perasaan aku semata2? Hmmm . Fuhhh ! Cuak gila kowt . Maaf , entry kali ni agak panjang . haha . What's ur feeling ? :D Keep Calm and Istighfar . Leave your comment !

Thursday, December 5, 2013

Oh My Result

Oh My Result. .Okay , memandangkan aku dh lama xupdate blog .Hari ni ak pown memaksa dan terus memaksa diri untuk update . "Last published on 21 Nov" Dlam xsedar lbeh krang 2minggu jgak ye xupdate . Tambahan lagi si Hero sy asyik duk tanya "Xupdate blog ka?" .Rindu benor dia nak taw story saya . Lalalala~ *Joget skali* :P Ditambah lagi si classmate sy yg comel lgi chubby duk tnya smalam "Xupdate blog ke ? Dh berhabuk *joke*" Lahai , xsngka plak depa rndu dgan story kita . Haha xD disebabkan mereka, sy pown bersemangat sedikit . Hoho~

Jika jenguk dkat lua mcam nak xnak hjan ja . Tp xpa , lgi hujan lgi best ;) Biasa la , dh smpai musim boh , org teganu kata c(: Hoho . Dengan cuaca yg agak mendung , dh hbes solat zohor semua, switch on laptop then bkak blog . Facebook aku letak tepi luh . Nnti xkusyuk nk story :'3 Dicampur pula dgan kakak aku xda dlam bilik , lgi best nk menaip . Tanpa gangguan ayat2 "Satg nk guna laptop" "Cepat sikit . Nak guna lop" .Tak ke serabut tuh ? Haha xD

Okay , mukadimmah dh hbes .Kuikui .So dah tiba masa nya aku citer ape kena dgan entry nih ! Well , sapa kenai aku , dy akan tahu laa kan sapa aku .Hoho , aku budak 15 tahun . Maknanya penunggu result PMR 2013 bg batch98 . Actually , aku rsa skema laa ayat ak . Ngeh3~ Nvm lorh .Memandangkan bulan Disember dh masuk , jantung aku mula la duk berdegup kencang . result woih result ! Takot ahh :( Aku risau aku xdpat apa yg aku nak ! But , just be cool myself . Jgan bosan mntak dgan Allah SWT . Mintaklah apa2 selagi mampu !! Confidentkan diri Mirah . Erghh! Tobat owh aku berdebar .

Group Kami Budak 1998 dah mula kecoh tntang tarikh result PMR . tp aku xjoin dorang . Maleh nak buat kalut . Kalau nak kluar , kluar jela result . Apa susah ? Haha xD I means what I say . Okay ? Sebab lmbat laun akn dpat jgak result . =) Tp , sejujurnya mmang aku b'debar dgan result . Aku target 6A+ .means, ak nak lbeh dari tu laa .Hari ni, 5/12.. Xlama lagi laa~ Hmm , mcam2 jangkaan budak2 98 nihh . ad yg kata result kuar 10/12 , 19/12, 23/12, 26/12. Konklusinya , itu semua DUSTA ! Hoho~ Calon PMR berdebar le tu include me . Oyeahh ! Haha

Mungkin dlam bnyak2 tarikh tu akan ada satu yg betol . But not sure yg mana kan ? Just wait information from KPM / Media . Yeahh ! Kekadang , klau igt result PMR mmang seram sejuk kaki aku . Tuhan saja tahu . Haihhh -.-' Klau dpat 6A+ , maybe aku terus kol parents aku luh . Si Hero , aku kol after parents kowt . haha Xpown lepas tenang semua . Maybe , aku buat rekod bru dlam family ! Alhamdulillah .. Hmm , jika pikir balik , brapa laa sgat A yg akn aku dpat nnti ? Ya Allah ! :( Dah2 , lupakan . In Shaa Allah rezeki kita ada di PMR .

Her , nak citer apa lagi erk ? Haha mungkin xdak dah kowt . Nnti hari ambik result , after aku rehatkan diri . selepas selesai semuanya , InsyaAllah diberi kelapangan untuk update blog dan citer la psal result . But , bukan psal brapa A . =) Hoho , aku nak jadi kedekut sikit nnti dpat result . Okey laa , just wait my new entry . Keep calm and follow my blog, guys :*
*Pray for me and batch98* 

P/S : Semoga kami , calon PMR yg terakhir dpat meninggalkan sejarah PMR dengan keputusan yg cemerlang . Aamiin~ Doa ( / ) Usaha ( / ) Tawakkal ( X , / )