Followers

Wednesday, February 13, 2013

Janji Allah SWT itu pasti !

Assalamualaikum wbt dan Selamat Pagi :)
*ku ukir sebuah senyuman hanya untukmu*

Okey, hari ni aku bgun awal.. pukul 5.30 am dah bngun ok.. hehe awal gitu~ even hri ni xsekolah tp ap slahnya bgun awal2 kan :) biasanya lepas solat Subuh aku smbung tdur balik, tp hri ni aku trus menghdap TV.. yea, aku ada trbca status ibu kpd arwah adik Adam.. His mum said, hri ni rakaman arwah akan disiarkan di MHI.. so, aku xnak la lepaskn peluang tgok arwah.. hikhik aku tnggu depan TV pkul 6.50 am, tut tut* rkaman tu disiarkan pkul 7.30 am~ aku sbar tnggu.. 

Tpi kan awk2 sekalian, time tgok rkaman saat terakhir arwah adik Adam.. perhh! sebak je, mengalir air mata aku :'( teramatlah sedih.. pda masa yg sama aku bangga tgok mama and papa adk Adam.. dorang still kuat harungi dugaan.. mmang sedih gila.. rugi na sape yg xtgok.. hari ni, 1Malaysia nangis tgok MHI ..InsyaAllah arwah adik Adam tunggu mama and papa dia di pintu Syurga.. sambil duk update blog, tiba2 teringat dgan lirik lagu Kangen Band-Yakinlah Aku Menjemputmu.. bila hayati bait2 lirik tu, mmg sesuai untuk ibu bapa Adam.. jom hayati sat :

Tenang sayang, ku pasti akan datang,
Yakinlah aku menjemputmu,
Jangan menangis, hapus air matamu,
Yakinlah ku tetap milikmu...

Tenang sayang, ku tepati janjiku,
kerna kau wanita terhebat,
.............

Bila perhati satu per satu lirik lagu tu, memang menyayat hati.. sebak gila~ time wartawan duk cerita psal arwah pun aku dh nk mnngis tp bole than lgi la.. tiba2, kluar rkaman gmbr mama adik Adam.. and mnglir air mata aku.. aku belum lgi jdi ibu, tp aku dpat rsa hati dan perasaan seorang ibu.. time tgok muka papa adik Adam pun aku dah sebak an.. hoho~ diiringi muzik... mmang perh ar ! air mata aku lagi lagi nak mengalir when mama arwah Adam tnya dkat arwah "Adam nak tinggalkan mama ke?" then, Adam kelipkan mata and menangis.. Mama dia ckap, seakan2 arwah beri isyarat yg dia akan tnggalkan mama n papa.. 

Itu baru separuh dripda rakamn tu.. pastu, time aku bertmbah sebak, 1hari sebelum arwah meninggal.. waktu mama dia tgah baca Yassin untuk Adam.. Adam pegang tangan mama dia and pgang Yassin.. Mama dia pelik, why Adam tiba2 boleh aktifkan tgan dia untuk capai Yassin and pgang tgan mama dia.. waktu papa dia pangku jenazah masukkn dalam keranda, mmang xleh than gak.. sedih sangat :( Hanya Allah yang tahu.. and aku pasti ibu bapa adik Adam tabah dan kuatkan hati.. wo, meremang bulu roma aku bila teringatkan adik Adam :( semoga adik Adam terus menunggu ibu bapanya di pintu Syurga.. Janji Allah SWT itu pasti.. 

Sometimes, aku pnah trfikir yg aku rela adik Adam pergi tinggalkan rakyat Malaysia,  daripada dia terus menderita dgan pnyakit yg dialaminya.. mungkin di sana arwah lebih tenang.. aduh, tiba2 nak mengalir plak air mata bila trbyangkan muka sedih mama n papa Adam.. be honestly, aku makin sebak bila tgok mama Adam menangis.. but at the same times, aku bangga sbb mama n papa Adam boleh lagi tersenyum even sedih.. Betullah orang kata 'Senyumlah walaupun terkadang kita senyum dalam tangisan.' And bila aku tgok mama Adam senyum waktu berckap, sdikit rsa tenang.. okeylah, lastly SEMOGA ARWAH ADIK AHMAD ADAM SYUKRI TENANG DI SANA.. NANTIKAN IBUBAPAMU DI PINTU SYURGA YA SAYANGGG :'( for his parents, kuatkan semangat, tabahlah hatimu dalam menempuh dugaan.. Seluruh rakyat Malaysia mendoakan arwah adik Adam tenang dan mendoakan ibubapanya sentiasa kuat ! yeahhh :))

sumber : KLIK SINI