Followers

Saturday, September 7, 2013

Sebuah Pengorbanan

Winkwink* I'm here ! xD Bru habis modified blog . Well , I know u all xperasan apa yg I ubah . Ok , dari ada lagu , I remove and header I tukar baru . SOrry , I tkda header actually :'( So , I amik header yg I create sendiri . Awal tahun 2012. Hm , rasa malas plak nk bt header baru , guna photoshop bagai . Haisy , -.- k , nevermind . See my title for this entry ; Sebuah Pengorbanan .

Yes , Failure Is The Road To Success atau lain kata Kegagalan Jalan Menuju Kejayaan. Actually , aku tadak idea nak tulis. Hikhik , tp tangan menggatal nak menaip . Apakah ? :3 Okey nevermind sayang sayang sekalian . o.O Nak tanya soalan to PMR Candidates boleh ? Grrr , share result trial korang boleh? Hee~ Yg dpat straight A tu untung laa kan . Okey , lupakan ayat merapu aku . -.- Aku dapat 1A only . Okey , honestly memang aku xdapat nak skor banyak A untuk trial ritu. Biasala , semangat trial untuk subjek Sejarah je . Tamau failed untuk Sejarah :'(

Hmm , PMR tinggal beberapa hari je lagi . Tak lebih 25 hari pon . Nervous gila kot . Every time , klau duk stadi, mesti pikir nnti dpat result . Erghh ! Serious wa cakap , aku tak pikir sangat pasal duk dalam dewan exam . Hikhik :3 Sekarang , aku nak beli buku latihan , aku guna duit sendiri . Baru rasa pengorbanan untuk diri sendiri and disebabkan guna duit sndiri , aku stadi je memanjang . But rini je xbrapa. Malam nnti kot stadi . Aku kata centu pasai , aku tamaw mmbazir duit aku . If pakai duit parents , aku xbrapa nak buat latihan sgat. bcos aku tak brapa understand dengan pengorbanan parents cari duit .

Well , kalau duit sendiri , baru kita taw mcm mana susahnya nak kumpul duit, right ? So , kalau tamau bazir , gunalah duit sendiri . Ritu , amik duit at bank RM 1** . 00.. Mau beli buku laa . Masa  pergi SMO , mmg xfikir 'sayangnya duit ni' . actually , kita kena fikir positif in all condition . Bgi aku , kalau aku nak beli buku , aku xfikir sangat brapa harga , janji kita nak dapat . Eh ! Chill laa kawan . Hee~ xD Serious cakap , brapa duit habis sbb beli buku , aku tak kesah . ;) Makin nak exam , makin banyak aku beli buku . And , sebelum tarikh keramat student PMR iaitu 02/10/13 , aku kena habiskan semua buku latihan yg aku beli . Tu azam aku untuk PMR .

And niat aku , aku nak give result yg gempak untuk diri aku sndiri . Paling aku risau subjek Sejarah and Science . 2 subjek tu buat aku rasa mcm xbernyawa. Hikhik xD Takot gila ooooo . And aku paling respect dkat kwan2 yg dpat skor A Sejarah . Mmg aku respect gila dia . Terpulanglah , depa tu kawan aku or not . Hari2 duk fikir , kalau nak dapat A sejarah , at least aku kena dapat 70% . mana la tau kan , kot2 kerja kursus Sej , aku dpat 10/10 . Hehe . Terus aku pikir , "mcam mana nak buat kasi dpat 70% ?". sebut je Sejarah , mmg aku akan pikir nnti PMR . Yes , PMR !!!!! Jiwa kacau~  Semua subjek aku suka even aku xpenah dapat A dlam semua subjek tu except PAI . Hihi , serious aku cakap . mmg aku suka 8 subjek . Aku jawab jea soalan . betul salah lain cerita .

Okeylah , that's all for this time ^_^ Apapon , buat yg terbaik untuk PMR tahun ni tau . Hope kita semua tinggalkan SEJARAH PMR dengan kejayaan yg cemerlang . Yakin yang kita boleh buat !!!!! Pray for us ..

*Aku dengan kawan aku(kanan)*

#TINGGALKAN KOMEN , BUKTI KEHADIRANMU#